Светско првенство за мажи - Шпанија 2013

Статус
Затворена за нови мислења.
Славко Голужа го објави списокот со имињата на 16-те ракометари кои ќе ја претставуваат Хрватска на СП 2013. Хрватска со големи амбиции патува во Мадрид, каде се во група со Шпанија, Унгарија, Египет, Алжир и Австралија.
Листата на Голужа:
Голмани: Mирко Aлиловиќ (Веспрем), Филип Ивиќ (Загреб);
Десни бекови: Maрко Koпљар (ПСЖ), Лука Степанчиќ (Загреб);
Леви бекови: Блаженко Лацковиќ (Хамбург), Jaков Гојун (Aтлетико Мадрид), Дамир Бичаниќ (Шамбери), Стипе Maндалиниќ(Загреб);
Средни бекови: Домагој Дувњак (Хамбург), Драго Вуковиќ (Либек);
Пикери: Игор Вори (Хамбург), Жељко Mуса (Kиелце), Maрино Maриќ (Загреб);
Леви крила: Ловро Шпрем (Загреб), Maнуел Штрлек (Kиелце);
Десни крила: Иван Чупиќ (Киелце), Златко Хорват (Загреб)

Мене ми се чини дека со овој состав овие ќе го папаат на светсково :D деснава бековска позиција им е шутни "па шта буде нек буде" :icon_mrgr:, Лацкович сам лево, Дувњак сам у средина, Вори сам на линија а и овој голманов Ивиќ од кај го извади :LOL:

Капитенот Лазаров токму за Манасков посочи дека е еден од причините тој како капитен да се чувствува дека има поголема сигурност и квалитетни соиграчи.

Убаво е кога читаш вакви нешта...:rolleyes:

Фелипе Бариентос Кастило
Диего Кристиан Рејес Фигуероа,
Aлфредо Валензуела Дупре,
Eрвим Jaн Феуштман Перез
Николас Жофре Aлварадо
Родриго Диаз Кастело
Виктор Aндрес Доносо Aндалафт
Eстебан Салинас Mуњоз
Фелипе Maурин Гарсиа
Лукас Maтиас Пачеко Нахуел
Гилермо Aраја Пробосте
Кристиан Moл Рамирез
Рене Oлива Цифуентес
Кристобал дел Рио Ројас
Eмил Лудвиг Феуштман Перез
Патрицио Maртинес Чавес
Родриго Салинас
Харалд Феуштман Перез
Ова е составот на Чиле познат ви е некој?

Русија, која е наш противник во групата Б, ги одреди 16-те ракометари што ќе настапат на СП 2013. Стручниот штаб на руската репрезентација (Олег Кулешов, Александар Риманов и Вадим Тихонов) ги одреди следните ракометари:

Голмани: Вадим Богданов (Динамо Минск), Олег Грамс (Чеховски Медведи) и Игор Левшин (Пост Шверин, Германија).
Лево крило: Тимур Дибиров (Чеховски Медведи).
Десни крила: Даниил Шишкарев (Чеховски Медведи) и Алексеј Шиндин (Пермски медведи).
Пикери: Михаил Чипурин и Егор Евдокимов (двајцата од Чеховски Медведи), Александр Пишкин (Санкт Петербург).
Леви бекови: Сергеј Горбок и Алексеј Растворцев (двајцата од Чеховски Медведи), Элдар Насиров (Санкт Петербург)
Средни бекови: Павел Атман (Динамо Минск) и Дмитриј Житников (Чеховские Медведи)
Десни бекови: Константин Игропуло (Фуксе Берлин) и Сергеј Шелменко (Чеховские Медведи).

Нема да играме под уставно име на СП
Машката ракометна репрезентација на Македонија сепак нема да игра под уставното име на Светското првенство во Шпанија. Се ближи почетокот на мундијалот, нашите ракометари денеска патуваат за Севилја, а на официјалниот сајт на првенството, за жал, сега сме претставени како FYRO Macedonia.

Некои побрзаа, можеби предвреме се радуваа или пак одработија добро смислен „пи-ар“, но, за жал, Македонија на претстојниот ракометен мундијал ќе биде претставена како FYRO Macedonia.

Еве како изгледа подстраницата наменета за Македонија на www.handballspain2013.com. Реакција до ИХФ стигнала од Ракометната федерација на Грција, која побарала нашата репрезентација на мундијалот во Шпанија да биде претставена со референцата под која и сме примени во Светската ракометна федерација.
FYRO MACEDONIA

It is all about Lazarov, isn’t it? Taking a look at the Macedonian national team one player indeed stands out. It is the top scorer of the 2009 WCh, who scored the largest number of goals ever scored during a WCh. Left-hander Kiril Lazarov managed that same brilliant feat at the 2012 European Championship in Serbia when he led his team to outstanding fifth place. Lazarov, who is playing with the colours of IHF Super Globe champion Atletico Madrid, is the most important player of the Macedonian play, the goal getter but also the motivator of the team. Thus his and his team’s feeling of disappointment was great when they missed the qualification for the Olympic Games at the tournament in Sweden. Coach Zvonko Shundovski (who is also the coach of Romanian champion Constanta) relies on goals scored by Lazarov and Naumce Mojsovski, who leads the group of players from champion Metalurg Skopje.
http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=14034

Не мора да значи ништо таа прогноза..нешто новости за Хансен ќе игра ли против нас?
нема воопшто да игра колку шо знам.

објави бе шундо финален список?
--- надополнето: 10 јануари 2013 во 14:34 ---
Ама за Чиле прајме муабет, не за некоја појака.
андора ти звучи познато? :D
заебанцијата на страна, не смееме да си дозволиме кикс во првите две кола.
само јас сум некако песимист во поглед на нашиот настап од проста причина шо немавме НИКАКВИ подготовки за ова СП. овие 3-4 пријателски се и то како малку за да се увежба некоја нова тактика (аха да, секако дур ни е овој селектор :tapp:) или да се воигра состав. овие алиби припреми несмееше да се дозволи вака да поминат, ама кога со федерацијата раководат морони, неможиш ништо фазла да очекуваш.

Кои гомнари се значи овие од ИХФ. Плус што им направивме на турнирот во Гетеборг, плус ЕХФ што пара направи од нас на претходното првенство и тие пак.

нема воопшто да игра колку шо знам.

--- надополнето: 10 јануари 2013 во 14:34 ---

андора ти звучи познато? :D
заебанцијата на страна, не смееме да си дозволиме кикс во првите две кола.
само јас сум некако песимист во поглед на нашиот настап од проста причина шо немавме НИКАКВИ подготовки за ова СП. овие 3-4 пријателски се и то како малку за да се увежба некоја нова тактика (аха да, секако дур ни е овој селектор :tapp:) или да се воигра состав. овие алиби припреми несмееше да се дозволи вака да поминат, ама кога со федерацијата раководат морони, неможиш ништо фазла да очекуваш.

Да нели Даскаловски и Стоилов Мите отпаднаа.

http://www.idividi.com.mk/sport/ostanatsport/821556/index.html
Русија и Исланд ги објавија листите со играчи.
Исланд е десеткуван, сега ако не ги тепаме не знам кога.
Ќе ги нема Петерсон, Атласон, Ингимударсон, Гудмундсон, Кристијансон и Олафур Стефансон (се пензионира).

Борко Ристовски
Никола Митревски
Дејан Манасков
Александар Јоноски
Филип Миркуловски
Велко Марковски
Златко Мојсоски
Наумче Мојсовски
Ванчо Димовски
Гоце Георгиевски
Милан Левов
Столе Стоилов
Никола Марковски
Филип Лазаров
Гоце Ојлески
Кирил Лазаров
Бранислав Ангеловски
Владимир Темелков

Борко Ристовски
Никола Митревски
Дејан Манасков
Александар Јоноски
Филип Миркуловски
Велко Марковски
Златко Мојсоски
Наумче Мојсовски
Ванчо Димовски
Гоце Георгиевски
Милан Левов
Столе Стоилов
Никола Марковски
Филип Лазаров
Гоце Ојлески
Кирил Лазаров
Бранислав Ангеловски
Владимир Темелков
Нели од овие двајца треба да изостави?

Сум сонувал дека сме изгубиле од Катар 76-57 .. абе толку во сон се неам искосено, сум пцуел на катастрофалната одбрана.:pos:
У што смо изгубиле бе, у кошарка ова:pos::pos::pos:

Борко Ристовски
Никола Митревски
Дејан Манасков
Александар Јоноски
Филип Миркуловски
Велко Марковски
Златко Мојсоски
Наумче Мојсовски
Ванчо Димовски
Гоце Георгиевски
Милан Левов
Столе Стоилов
Никола Марковски
Филип Лазаров
Гоце Ојлески
Кирил Лазаров
Бранислав Ангеловски
Владимир Темелков
фала. а не треба уште 2-ца да испаднат или тие одат како резерви?
замерка имам за арнаудовски. можеше барем на пријателските да го проба :(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom