Светско првенство за мажи - Шпанија 2013

Статус
Затворена за нови мислења.
Звонецов ако бил паметен периодов, можел да увежба некои акции без ротација на играчи од одбрана во напад. Што му фали на Јоноски да шутира? Или на Велко? Се се плашам дека ако отидеме со истата игра од Србија има фијаско да биде на натпреварите со Данска и Исланд...
Какви акции, истата игра ја играме со години веќе, сите не знаат. Убедливо ќе го папаме од данците и исланѓаните. Вчера со Србија наместо нешо ново да пробаме, тие пак истото го играат, Мојсо два чекори нанапред и шут додека не е формиран блокот, Миркуловски вежба пробивања, Лазаров до Стоилов или Димовски, секој втор напад ни е тоа.

od Island ne, ama od Danska i Rusija, mnogu verojatno. Najbitna utakmica kje taa so Island, koi se mnooooogu poslabi od ona shto bea na olimpiskite igri. Rusija site ja iskluchuvate no dechkite se strashno uigrani za razlika od evropskoto vo srbija. I tamu ne igraa loso ama bea vo najteshkata grupa. Patem rechisi cel kostur go chinat igrachi na chekovski koi se prvi vo grupata vo ls (i toa vo kakva samo grupa) + fantastichniot Atman. Lichno ochekuvam deka rusija kje igra najmalce 1/4 finale na svetskovo.

Какви акции, истата игра ја играме со години веќе, сите не знаат. Убедливо ќе го папаме од данците и исланѓаните. Вчера со Србија наместо нешо ново да пробаме, тие пак истото го играат, Мојсо два чекори нанапред и шут додека не е формиран блокот, Миркуловски вежба пробивања, Лазаров до Стоилов или Димовски, секој втор напад ни е тоа.

Тоа ме плаши :( Инаку го гледаат Червар како работи со години и какви успеси постигнува и ништо не прават да применат или пробаат некоја негова тактика. Червар секогаш има изненадување у ракав, џокер. Само тој човек да влезе за селектор на репрезентација, да исфрли тие родниски бате врски, да воспостави принцип на заслужено место во репрезентација.

Што не излезе Киро да се жали што ке патуваат со редовен лет до Севиља? У истите гомна е влезен што и раководството на РФМ.
--- надополнето: 6 јануари 2013 во 16:21 ---
od Island ne, ama od Danska i Rusija, mnogu verojatno. Najbitna utakmica kje taa so Island, koi se mnooooogu poslabi od ona shto bea na olimpiskite igri. Rusija site ja iskluchuvate no dechkite se strashno uigrani za razlika od evropskoto vo srbija. I tamu ne igraa loso ama bea vo najteshkata grupa. Patem rechisi cel kostur go chinat igrachi na chekovski koi se prvi vo grupata vo ls (i toa vo kakva samo grupa) + fantastichniot Atman. Lichno ochekuvam deka rusija kje igra najmalce 1/4 finale na svetskovo.

Исланд не ни одговараат на нас ич. Русите да, затоа и ѓи победуваме полесно. Јас за Словенија мислам дека ќе биде изненадувањето.

Slovenija imaat extra tim, i mozhebi nema da imaat koj znae kakov plasman na krajot ama vo nivnata grupa, koja realno e najslaba kje bidat spored mene prvi. Inau bi sakal vo takov sluchaj nie da bideme vtori pa vo 1/4 finale so niv, no toa e samo zhelba. Inaku za Island mislam deka bez razlika dali ni lezhele ili ne kje gi tepame vo ovoj sostav sigurno. A za Rusija toa deka ni lezhat, se somnevam. Se sekjavam i na dvata mecha so niv. Vo Hrvatska bea podmladeni i neuigrani, pa toa ne bi go zemal za nekakva referenca, a prviot pat koga igravme so niv vo Italija izvlekovme neresheno no od toa sega nishto ne mozhe da se zakluchi

Slovenija imaat extra tim, i mozhebi nema da imaat koj znae kakov plasman na krajot ama vo nivnata grupa, koja realno e najslaba kje bidat spored mene prvi. Inau bi sakal vo takov sluchaj nie da bideme vtori pa vo 1/4 finale so niv, no toa e samo zhelba. Inaku za Island mislam deka bez razlika dali ni lezhele ili ne kje gi tepame vo ovoj sostav sigurno. A za Rusija toa deka ni lezhat, se somnevam. Se sekjavam i na dvata mecha so niv. Vo Hrvatska bea podmladeni i neuigrani, pa toa ne bi go zemal za nekakva referenca, a prviot pat koga igravme so niv vo Italija izvlekovme neresheno no od toa sega nishto ne mozhe da se zakluchi

Абе ако се гледа по воиграност тогаш на нас ни нема рамен треба да играме за златен медал, и тие на клупа ни се воиграни :D

Pa za zlaten mozhebi nemame kvalitet, no tokmu od voigranosta na ostanatite i pred se individualniot kvalitet na eden igrach i dojde pettoto mesto lani. Sigurno ne od nekoja posebna taktika (koja ja nema ochigledno), tuku kako rezultat na preslikuvanje na ona shto go pravat so klubovite i toa vo dobar tajming (vo odnos na fizichkite mozhnost) i so dobra adaptacija na reprezentacijata.
Vakviot stav sega podatliv e za ironiziranje (Trubarevo se uigrani, no ne se prvi vo LS), no mislam deka za kvalitetni reprezentacii, osobeno evropskite e presuden faktor voigranosta pr. Francija na EP i istiot tim na OI.

Бог да се чува и Борко да брани.
Што се замислуваат Начевци бе, дека федерацијата им е фамилијарна фирма па се плашат некој да не им нанесе лоша репутација у јавност.
Кога ќе им дојде крајот ќе се замислат, и тоа многууу...

Pa za zlaten mozhebi nemame kvalitet, no tokmu od voigranosta na ostanatite i pred se individualniot kvalitet na eden igrach i dojde pettoto mesto lani. Sigurno ne od nekoja posebna taktika (koja ja nema ochigledno), tuku kako rezultat na preslikuvanje na ona shto go pravat so klubovite i toa vo dobar tajming (vo odnos na fizichkite mozhnost) i so dobra adaptacija na reprezentacijata.
Vakviot stav sega podatliv e za ironiziranje (Trubarevo se uigrani, no ne se prvi vo LS), no mislam deka za kvalitetni reprezentacii, osobeno evropskite e presuden faktor voigranosta pr. Francija na EP i istiot tim na OI.

Ние се залажуваме постојано дека немаме играчи, повеќето од репрезентацијава играат у ЛШ. Така да нема оправдување.

Ние се залажуваме постојано дека немаме играчи, повеќето од репрезентацијава играат у ЛШ. Така да нема оправдување.

izvadi eden igrach i kje se uverish najdobro vo toa kolku sme dobri i kolku "igraat" vo LS. Izvadi i na tie shto igraat vo LS eden igrach prikazhnata kje bide kompletna.

izvadi eden igrach i kje se uverish najdobro vo toa kolku sme dobri i kolku "igraat" vo LS. Izvadi i na tie shto igraat vo LS eden igrach prikazhnata kje bide kompletna.

Нема што да вадам можам да додадам само дека Наум лани имаше добра статистика во ЛШ. Беше едно време и во 3те стрелци. Можам да ѓи соберам само. Зашто би го оквалификувал Столе како понеквалитетен од Aguinagalde од Атлетико? Зашто Велко би го сметал за понеквалитетен од Dinart? Тим имаме стратеѓија неверувам.

Нема што да вадам можам да додадам само дека Наум лани имаше добра статистика во ЛШ. Беше едно време и во 3те стрелци. Можам да ѓи соберам само. Зашто би го оквалификувал Столе како понеквалитетен од Aguinagalde од Атлетико? Зашто Велко би го сметал за понеквалитетен од Dinart? Тим имаме стратеѓија неверувам.

Znachi malce prizemjuvanje ne bi ni bilo losho.Prvo ne zboruvame za "dobra" statistika tuku za "odlichna" statistika "za zlaten medal". NIkoj ne spori deka statstikata bila dobra (bez razlika na smejurijata od grupa i lani i ovaa godina), no ne e odlichna. Pa i rezultatite se sledstveno dobri ne odlichni kako i statistikata. Vtoro zboruvash pogore deka igraat LS, a Stole ne spagja vo tie koi igraat tamu (iako za nego i jas imam slichno mislenje deka e eden od najdobrite 5 vo svetov sigurno). Za Velko i DInart ne mozham da te sfatam seriozno. I zakluchokov na kraj nekako ne soodvestvvua so ona shto go zboruvash. Jas se soglasuvam so nego delumno "tim imame, ama za koj znae kakov plasman (da ne recham medal ) ne. Makar i so neznam kakov strateg...
Sekako posakuvam kako i site nas toa da se sluchi nekogash , no mi izgleda rechisi neverojatno.

Освен ако не променат нешто во играта и дадат максимум,вака ќе биде.:notworthy:
Лани на Европското со Данска покажаа дека можат да ја сопрат брзата игра и одиграа одличен меч иако изгубија.Е сега тоа беше лани,како ќе биде во Шпанија ќе видиме за неколку дена.
Нападот ни е очај,исто како и формата на Мојсо и Миркуловски.Ништо ново и инвентивно не видовме на вчерашниот меч.Пак и пак се чека само на Кире,или да шутне или да асистира на пикер.Одамна ни е прочитана играта.:cautious:
Крилата ни се добри,но слабо се користат во напад,треба да се поработи на тој дел од играта овие неколку дена.Да не ги чуваат само за контри.И се надевам Гоце ќе добие шанса да игра а не само да е формално присутен во тимот.
И треба да повежбаат на додавањата на голманите во контра,многу такви грешки направија вчера.:rolleyes:
Ако на секој натпревар се игра фластер над Кире(а веројатно така ќе биде) немам претстава како ќе ни изгледа нападот.:facepalm:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom