Светско првенство во фудбал, 2010 година, Јужна Африка

• Креатор на темата Креатор на темата Jax Rebel
  • Време на започнување Време на започнување
Не му е ова џунгла па да се однесува така. Заслужи црвен, а и грците засужија да победат.

Кореја ќе ја отвори Нигерија како црква во Недела.

--- надополнето ---

Се извадија Грциве. :P
Ама уште постои шанса да испаднат. :)

Подобро речено постои шанса да поминат.
Мислиш дека можат до бод против Аргентина?

Подобро речено постои шанса да поминат.
Би требало да ја губат со Аргентина, ама никогаш не се знае.
Сепак многу ќе зависи од Кореја - Нигерија.

добро бе кој се морониве у емисија шо ги носат!:!?
ти јебем и грци и се!
и мтв и цела редакција... од задниот влез ги собрале :pos2:

Нема шанси.Аргентина ако изигра како денес против Јужна Кореја грциве немаат никакви шанси.Аргентина изигра многу подобро од првата утакмица-се подобруваат и мислам дека ке со ваква игра дефинитивно топ4 на крај...

Спорт си е спорт и помило ми е што тепаше Грција отколку таму некоја Нигерија...

Спорт си е спорт и помило ми е што тепаше Грција отколку таму некоја Нигерија...

Па нели велиш спорт си е спорт! Тогаш зошто "таму некоја Нигерија"

При ист број на бодови на 2 репрезентации ке одлучува гол разликата така?Мислам дека така треба да биде,или меѓусебниот дуел ке одлучува ај ако знае некој нека пише?

Па нели велиш спорт си е спорт! Тогаш зошто "таму некоја Нигерија"

Па сакав да кажам да не ја мешаме политиката и спорот што го имаме со Грција со спортот, па дека ни се комшии попрво за нив ќе навивам него таму за некоја нигерија... Ете тоа сакав да го кажам...

--- надополнето ---

При ист број на бодови на 2 репрезентации ке одлучува гол разликата така?Мислам дека така треба да биде,или меѓусебниот дуел ке одлучува ај ако знае некој нека пише?

Стварно и мене не ми е јасно... При ист број на бодови дали се гледа гол разликата или меѓусебниот натпревар...??? Иако мене не ми се гледа логично да важи меѓусебниот натпревар...

Ах во второво коло гледам екстра фудбал и многу голови.Во оваа група се ќе зависи од Кореја-Нигерија.Доколку Нигерија ја тепа Кореја а Грција изгуби од Аргентина тогаш сите ќе имаат по 3 бодови и ќе се зема предвид гол разликата каде Грција е засега најдобра.(да и е**М матер).

--- надополнето ---

А ако 2 репрезентации имаат ист број бодови одлучува меѓусебен дуел.

Ах во второво коло гледам екстра фудбал и многу голови.Во оваа група се ќе зависи од Кореја-Нигерија.Доколку Нигерија ја тепа Кореја а Грција изгуби од Аргентина тогаш сите ќе имаат по 3 бодови и ќе се зема предвид гол разликата каде Грција е засега најдобра.(да и е**М матер).

--- надополнето ---

А ако 2 репрезентации имаат ист број бодови одлучува меѓусебен дуел.

Гол разлика одлучува;)

Ne bidete botovi ko Demikelis preeska, gugljate malce...

For the World Cup tournament, FIFA uses the following criteria to rank teams in the Group Stage.[71]

1. greatest number of points in all group matches;
  2. goal difference in all group matches;
  3. greatest number of goals scored in all group matches;
  4. greatest number of points in matches between tied teams;
  5. goal difference in matches between tied teams;
  6. greatest number of goals scored in matches between tied teams;
  7. drawing of lots by the FIFA Organising Committee.

Грција доволно е да изгуби 1-0 од Аргентина , а Нигерија доволно е да победи со 1 гол разлика , и Нигерија оди.

Грција губи 100%....другото треба Нигерија да го направи :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom