Светско првенство во фудбал, 2010 година, Јужна Африка

• Креатор на темата Креатор на темата Jax Rebel
  • Време на започнување Време на започнување
Прочитав дека најголема подршка ке имаат Португалците затоа што во Африка живеат мн со Портгалско државјанство и плус многу допатувале,исто и Холандија ке има доста голема подршка па после идат Англичаните,Германците,Бразилците,Аргентиците и.т.н
Абе остај португалци...сите го знаеме ранкот на навивачи во светот...боље квалитет него квантитет...Енглезите секое светско по 50.000 се собираат на стадион.

Aх, трубиве зујат и на Франција - Уругвај, напаст жива, ќе го јадеме, нека идат у пм.. !!

Супер натпревар за отворањето, можеа ЈАР да победат, ама ништо. Инаку со тие трубите нека фатат пм!

Се ок на првиот меч...ама поништениот гол, зошто?
Или пак некое ново правило ќе излезе ко со италија пред неколку години...

Се ок на првиот меч...ама поништениот гол, зошто?
Или пак некое ново правило ќе излезе ко со италија пред неколку години...

Не е ново правило, треба да има 2 играчи пред напаѓачот за да не биде офсајд. Во случајов голманот беше излезен и имаше само еден играч на Јужна Африка пред напаѓачот така да имаше офсајд.

како може ово јанњелка д аигра прва псотава кога е дрво исто така игову, па ова шанса за гол ќе ја дадеше и играч од цементара :pos2:

Нешто слушнав дека доколку двајцата играчи се наоѓаат во петерецот на голманот не се суди офсајд, ај некој постручен ако сум во право нека потврди.

А за натпреварот Уругвај - Франција некој ако може да ми напише формацијата со која излегоа Французите. Абидал каде игра ? Евра го видов лев бек... фала.

Нешто слушнав дека доколку двајцата играчи се наоѓаат во петерецот на голманот не се суди офсајд, ај некој постручен ако сум во право нека потврди.

А за натпреварот Уругвај - Франција некој ако може да ми напише формацијата со која излегоа Французите. Абидал каде игра ? Евра го видов лев бек... фала.

Абидал е CD со Галас, Сања е десно, Тулалан ДМ, Диаби и Гуркуф ЦМ, Рибери LW, Гову RW, Анелка ST.
Ала Барса формација.

^Фала.
А за ова другово ако има некој што знае, нека потврди.

^ Се гледа претпоследниот играч, а во случајот голманот беше искочен и одбранбениот кој стоеше на гол линијата ја превзема задачата на голманот, затоа и свиреше офсајд. ;)

Знаев дека е регуларно поништен голот, секоја чест за помошникот судија. А и до сеа не забележав некоја грешка да напраат, совршено си ја вршат работата.

Е сега ако не притисне Франција, никогаш. To be or not to be!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom