Светско првенство - Шпанија 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Старо/нов Светски владетел?

• САД без дрим тимот

Гласови: 37 62,7%
  • Шпанија

Гласови: 12 20,3%
  • Франција

Гласови: 3 5,1%
  • Аргентина

Гласови: 1 1,7%
  • Литванија

Гласови: 2 3,4%
  • Бразил

Гласови: 0 0,0%
  • Словенија

Гласови: 4 6,8%

• Вкупно гласачи
    59
  • Гласањето е завршено на .
Само јас мислам дека Шпанија ќе ја прегори Америка?
И јас го делам истото мислење...последна шанса за Шпанците со оваа генерација да освојат пак нешто големо(по светското 2006 во Јапонија),сите ѕвезди му играат,тука е и домашниот терен,а по синоќешната утакмица со Турција,односно првото полувреме Американците не ми оставија впечаток дека едноставно ќе се "прошетаат" до титулата.

И јас го делам истото мислење...последна шанса за Шпанците со оваа генерација да освојат пак нешто големо(по светското 2006 во Јапонија),сите ѕвезди му играат,тука е и домашниот терен,а по синоќешната утакмица со Турција,односно првото полувреме Американците не ми оставија впечаток дека едноставно ќе се "прошетаат" до титулата.
Не ми е мене впечатоков поради натпреварот со Турција, јас пишав уште пред да почне првенството да не ја отпишуваат Шпанија.
Америка игра без главните играчи, и според мене 3-4ца се асални а другиве се луѓе кои може да играат само во НБА, не и според ФИБА правила. Фарид е како циган у Веро, не знае главата кај му е, не е навикнат да нема дефанзивни три секунди, плус нон стоп му свират кошеви на блокади ради слегувачка патека на топката.
Што знам, мене ми изгледа дека играат како распашана банда, и мислам дека нема да ја освојат титулата.

Хрватска изгуби од Сенегал сосем заслужено.
Џабе им е 4то место на ЕП кога пак се лузери и пацери.....веќе оваа репрезентација не ја пратам.
Богдановиќ денес најдобар играч на Сенегал,а на Репеша да му изебам се што има во фамилија до трето колено затоа што го држи во игра 40 минути.
Тројка веројатно под 20% шутираа,имаа дефанзивни скоро колку црнциве офанзивни скокови.

https://vine.co/v/OBHezeZFUTE
Леле бе да сум тренер со шајки ќе го заковам на клупа жими се ви кажувам. Како може овој деген да игра кошарка со ваков пристап на теренот бе??

Иначе Сенегел одлично изиграа и сосема заслужено ја победија Хрватска. Дечките уште од стартот излегоа мотивирани, со желба да победат, а Хрвативе преочигледно беше дека ги потценија. Репеша е глуперда, ми микса петорки тука ко да игра пријателски турнир. Ало идиот, СП е ова, секој кикс скапо кошта. Свашта...

Хрватска изгуби од Сенегал сосем заслужено.
Џабе им е 4то место на ЕП кога пак се лузери и пацери.....веќе оваа репрезентација не ја пратам.
Богдановиќ денес најдобар играч на Сенегал,а на Репеша да му изебам се што има во фамилија до трето колено затоа што го држи во игра 40 минути.
Тројка веројатно под 20% шутираа,имаа дефанзивни скоро колку црнциве офанзивни скокови.

како слабо игра Богданович во никаква форма е и го остави да доигра..па Хезоња требаше бар да го пушти бар слободните ќе ги погодеше.

Да се надеваме дека Блач ќе ги искине вечер Оние чие име нејќам да им го спомнам. :D
Филипини играат со Аргентина и имаат негатива од 5 поени, но во првата четвртина ги изгазија со тројки на аргентинците така да интересен натпревар ќе биде во второто полувреме. :)

На трагичен начин загубија Филипините, секоја чест за овој силен отпор и рамноправната игра во текот на целиот натпревар, на овој Алапаг му тргна шутот во последната четвртина и ја направи завршницата многу возбудлива.

Па у анкета пишува САД без дрим-тим затоа прашувам
пишува дека е без дрим тим затоа што е еден од најслабите состави на САД досега. Турците кои имаат смена на генерација ги водат со 5 на полувреме "суперѕвездите". Ама јас пак ќе си останам на тоа дека можат да ја тепаат секоја екипа со најмалку 20 разлика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom