Supernatural

• Креатор на темата Креатор на темата adolfo
  • Време на започнување Време на започнување
Серијава има се’ што ме интересира-и вампири и духови и зомби, таман ко за мене да е правена. :)
А и саундтракот е феноменален!

Омилен брат ми е Дин. Човекот е ѕвер! :cuc: Спремен да стори се, да се жртвува за своето семејство. Ме восхитува поврзаноста со брат му, одговорноста што ја чувствува за него, вербата во него дека нема да стане злобен. Он ја носи серијата и ги обожавам моментите кога ќе направи заебанција во сериозна ситуација, а Сем само ќе го погледне намуртено. Сем искрено ми е помалце досаден. Постојано мора да ја испитува секоја наредба од татко му... претерано размислува за тоа што е исправно... се надевам во иднина ќе го сменат.

Засега серијата ми ствара зависност, само не знам колку натака ќе успее да ми задржи внимание.
Мислам... секоја епизода 30 минути се тепаат, летаат ножеви, куршуми и крв на сите страни, за во последни 10 минути да се разреши со сол, света водичка, палење коски или егзорцизам. Засега демонот што го бркаат и претстоечката војна во која луѓето како Сем треба да бидат војници ме влече да ја пуштам следната епизода. Ама пак... кога веќе има снимено 7 сезони верувам дека натаму приказната е интересна. :)
Мило ми е што ги вметнаа Боби, Џо и мајка и’ зашто некако ми фалеа стални ликови у прва сезона, а не да гледам само рандом ликови кои нема пак да се појават.

Последна епизода која ја изгледав е 14та од втора сезона. Моментот е кога Дин го плесна Сем. :pos:

Anne. ти кажав јас, првите 5 сезони се нешто страшно, многу добри заплети уште подобри расплети. 6та сезона ела серија беше сведена само на хумор, заплето имаше ама беше толку глупаво смислен и претставен тоа е страшно нешто.....Во 7мава сезона се вратија на старите патеки, заличија пак на нешто.
Се чека финалето, кое очекувам да бидем страшно :)

Добро е ..
најдоа начина како да се убијат Левијатантите

Он ја носи серијата и ги обожавам моментите кога ќе направи заебанција во сериозна ситуација, а Сем само ќе го погледне намуртено.
speaking of which:

на ова се ијам смеено со солзи

После 6та катастрофална сезона, оваа беше над ниво. Мислам дека немаше неинтересна епизода.

Magde. не го пуштам сега клипот, страв ми е да не си расипам нешто. Кога ќе стигнам до шеста сезона тогаш ќе обрнам внимание на 17та епизода. :)
Иначе ова е врв досега! :pos::pos::pos:

Вечерва финалето.....сакам да го гледам онлајн, некој за друштво да прави има? :)

Шта речи......фантастичен крај на сезонава, има материјал и тоа каков материјал има за во 8ма сезона.
Дин кутриот стварно нема среќа, сегаде отиде 3/3 има: Рај, Пекол и Чистилиште......секога отиде човекот, ќе видиме сега како ќе се извади од оваа каша, и кај да фак замина Кастиел

Шта речи......фантастичен крај на сезонава, има материјал и тоа каков материјал има за во 8ма сезона.
Дин кутриот стварно нема среќа, сегаде отиде 3/3 има: Рај, Пекол и Чистилиште......секога отиде човекот, ќе видиме сега како ќе се извади од оваа каша, и кај да фак замина Кастиел
Не ставјај во спојлер и така 4-5 души ја гледаме серијата :pos:
Кас стана pussy.

финалево ептен закон,,,го изглеав сеа пред 5 мин ...Химната од Канзас врв..знаеш како се вика онаа песна кога упаднаа кај Дик ?

Нели забележувате како се се врти во круг?Почнувајќи од случаите што ги решаваат,умирањето на Кастиел или некој друг(Боби во случајов,а да..и Краули)и нивно повторно појавување(сите ликови кои умреа ги видовме минимум по два пати,божем Dragon Ball гледам),меѓусебното "зафркни пред да те зафркнат" со Краули по незнам веќе кој пат,внесување на втор Профет во серијава а недообјаснето што се случи со првиот,двајцава браќа разделени по незнам кој пат...цело време истата приказна.Се истепаа што можеше да се истепа во серијава..Lucifer,Mother of All(која глупост),Crowley(еднаш),Leviathans,Riders of Apocalypse,Castiel(еднаш),Raphael,Michael,безброј ангели...една страна нема да ми стаса ако набројувам.Остана уште Господ да стане лош и да го истепаат и него у пичку матер веќе :pos:Ова исто така лејм потег со песнава од Канзас да дадат филинг како старите добри епизоди.

Ја гледав серијава пошто се надевав дека ќе биде последна сезона,за да не испадне џабе гледањето на предходните сезони..сега кога стана повеќе од очигледно дека ќе има и следна сезона...се надевам дека ќе биде последна.Единствена светла точка ми е хуморот.Серијава беше супер до крајот на 5та сезона ако не грешам,кога се заврши серијата според книгите и со вистинскиот режисер..се после тоа беа глупости.

Се сложувам дека во 6та сезона многу забегаа со серијата, само хуморот им вредеше таа сезона......посебно па како глупаво ја убија Мајката тоа беше нешто страшно.
Ама 7ма сезона е стварно моќна, случаите се тие.....се движат цело време, решават случаеви, а во позадина се движи главната приказна во сезоната.
И додека има демони, ќе има игри и превртливи работи.

И додека има демони, ќе има игри и превртливи работи.
Crowley: You know what the problem with demons is?
Bobby: They’re demons.
Crowley: Exactly. Evil, lying prats the whole lot of ‘em. And stupid. Try to show them a new way, a better way, and what do you get? Bugger all. You know, there’s days that I think that Lucifer’s whole spike anything with black eyes plan wasn’t half bad.
:D
Шеста сезона мислам дека беше еден вид на одмор од неверојатната петта сезона! Хуморот беше врвен и јес да не беше како претходните, мене не ми беше лоша, туку само просечна. Ама пак ја ги гледав сезона за сезона, а не да чекам по една епизода неделно, па ваљда и тоа има улога.

И да... дечки ајде малце припазете како пишувате, ставајте во спојлери, да не се караме-на почеток на седма сезона сум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom