Supercopa de España - Реал Мадрид - Барселона - 14/17.08.2011

Кој ќе го освои Супер Купот на Шпанија?

• Вкупно гласачи
    98
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Xavi: "It's sad Madrid players didn't stay at the end to watch us lift the trophy. We did it at the Copa. You should be graceful in defeat."

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
A

Auditore

Гостин
Криво ми е тоа што Ел Класико го загуби својот сјај и прекрасната игра, Барса како и секогаш доминира над Реал, зошто?
Затоа што сите функционираат како тим, сите гледаат на тимски успех, ниту еден на индивидуален план да речеме како Кристина од Реал, затоа Реал и нема да функционира, и се додека Мурињо е на клупа.
Мурињо е класа стратег, но нема само контрола, премногу е арогантен, и кога губи и кога е надмудрен мава по секој, не се прави така, се докажа и сега неговиот памет, дај боже да дојде во Јунајтед, тогаш Ливерпул, Сити, Челзи сите ќе бидат појаки бидете сигурни, сите го прават него крал, но го упропастува фудбалот, тоа е факт!

M

marko 1996

Гостин
Dovede Messi curu u stan, nakon nekog vremena ona izlazi iz WC-a i ugleda dragog u krevetu sa dva muškarca. - " Leo, šta je ovo?! " upita ga iznenađeno a on odgovara - " Sorry draga ali ja ti ne mogu zabiti bez Xavija i Inieste.

Што најдов на фејсбуков :)

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
У класико натпреварите секогаш навивам за Реал, многу ми е криво што не успеаа и во овој двомеч против Барса, ама од друга страна ми е мило што играа многу добро и конечно после неколку години изглеав две интересни класика. Навивачите на Барса треба да бидат задоволни што однесоа победа на крајот а Мадридистите треба да бидат задоволни од играта на својот тим, затоа што не ми текнува кога последен пат Реал вака добро и се спротиставил на Барселона.

Како и да е, оваа година не очекуваат уште минимум две класика, се надевам дека ќе бидат поинтересни и од овие две средби, затоа што минатата година и покрај толкуте дуели, ниеден не беше тоа што требаше: “празник за очи“.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Xavi: "It's sad Madrid players didn't stay at the end to watch us lift the trophy. We did it at the Copa. You should be graceful in defeat."
Ух, последнава реченица ме трогна стварно :):):):) Зарем брзо ја заборавија елиминацијата од Интер и тоа како се однесуваа после неа? Хаха страшно.

NovaLine

Not an idiot.
Член од
5 јануари 2011
Мислења
228
Поени од реакции
112
Криво ми е тоа што Ел Класико го загуби својот сјај и прекрасната игра, Барса како и секогаш доминира над Реал, зошто?
Затоа што сите функционираат како тим, сите гледаат на тимски успех, ниту еден на индивидуален план да речеме како Кристина од Реал, затоа Реал и нема да функционира, и се додека Мурињо е на клупа.
Мурињо е класа стратег, но нема само контрола, премногу е арогантен, и кога губи и кога е надмудрен мава по секој, не се прави така, се докажа и сега неговиот памет, дај боже да дојде во Јунајтед, тогаш Ливерпул, Сити, Челзи сите ќе бидат појаки бидете сигурни, сите го прават него крал, но го упропастува фудбалот, тоа е факт!
ај преиспитај се шо пишиш... кој го напрај твојот челси тим? ќе речиш Абрамович ама не е до претседателот работата... и види го интер сега... рано е уште да му судиме на новиот тренер ама дури беше мурињо на чело на интер никој не можеше да го победи во клучните натпревари... освој три трофеи останатите му ги остај на Бенитез а пак тој од 3/2 освој... незнам кај гледаш дека го упропастува фудбалот... Ел Класико го изгуби сјајот и прекрасната игра минатата сезона... многуте глуми онаа глума на алвеш шо после то требаше да помини со казна... а пак годинава чист пенал над роналдо не е свирен кога валдес намерно ја крена раката со намера да го сопне... судијата "не го виде" то... ќе биди и натаму вака не му се секирај не е до мурињо работава со скандаливе...

A

Auditore

Гостин
ај преиспитај се шо пишиш... кој го напрај твојот челси тим? ќе речиш Абрамович ама не е до претседателот работата... и види го интер сега... рано е уште да му судиме на новиот тренер ама дури беше мурињо на чело на интер никој не можеше да го победи во клучните натпревари... освој три трофеи останатите му ги остај на Бенитез а пак тој од 3/2 освој... незнам кај гледаш дека го упропастува фудбалот... Ел Класико го изгуби сјајот и прекрасната игра минатата сезона... многуте глуми онаа глума на алвеш шо после то требаше да помини со казна... а пак годинава чист пенал над роналдо не е свирен кога валдес намерно ја крена раката со намера да го сопне... судијата "не го виде" то... ќе биди и натаму вака не му се секирај не е до мурињо работава со скандаливе...
Секако дека да, го направи тим, освои титули со Челзи но со каква игра, со физички спремни играчи играчи ко коњи, кои играат прилично агресивно, дефанзивно настроени кои чекаат на контри, јас нејќам такви игри, и никад не сум бил фан на играта на Челзи како тим, затоа што играа на сила, навивам за Челзи поради Френк Лампард, поради играчот кој ја правеше разликата, не поради трофеите, но едно е сигурно Челзи почнува да игра убав фудбал за око, кој допрва ќе треба да се развива, што е сосема спротивно од филозофијата на Мурињо.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Некој ако не го мрзи накратко да ми опише што се дешаваше на утакмицава.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.129
Поени од реакции
790
Секако дека да, го направи тим, освои титули со Челзи но со каква игра, со физички спремни играчи играчи ко коњи, кои играат прилично агресивно, дефанзивно настроени кои чекаат на контри, јас нејќам такви игри, и никад не сум бил фан на играта на Челзи како тим, затоа што играа на сила, навивам за Челзи поради Френк Лампард, поради играчот кој ја правеше разликата, не поради трофеите, но едно е сигурно Челзи почнува да игра убав фудбал за око, кој допрва ќе треба да се развива, што е сосема спротивно од филозофијата на Мурињо.
Е сега се заглави...
ако Лампард не е еден од „коњите“, кои се топ-физички спремни, кои играат тактички и кои ретко кога се осмелуваат за некој индивидуален/луцидно-креативен потег тогаш незнам кој е.

Филозофијата на Мурињо е многу проста - Резултат. Постојат тимови кои очи би извадиле за една единствена титула, за лидер кој ќе го подготви тимот да игра на највисоко ниво... Како ќе стигне до тоа, не е битно. Реал беше токму таков тим пред година дена.
Иако јас одникогаш не сум се сложувал дека тимовите на Мурињо играле дефанзивен „анти-фудбал“. Баш напротив, неговите тимови одсекогаш биле беспрекорно тактички позиционирани, играле рационално и мудро, и нормално секогаш оделе на победа (можеби понекогаш и во лоша или дефанзивна игра - но секогаш оделе на победа).
Барселона е уникатен пример за тим кој негува офанзивен и возбудлив стил на фудбал (со Арсенал како почесен член), но тоа едноставно нема многу врска со тренерот. Гледаме и сезонава ги купија Санчез и Фабрегас, а не донесоа ниеден централен бек иако се кратки на таа позиција.
Сепак ова последно ел класико не научи дека за секоја игра има против игра и дека понекогаш и сјајните момци од Барса неможат да играат „вонземјански“ фудбал кога ќе наидат на рамноправен противник. Напротив последниов двомеч не научи дека единствено Мурињо успеа да игра како „Барселона“ против Барселона.
Честитки на Барселона на титулата. А Реал не треба воопшто да тагува, бидејќи од она што го прикажа на теренот (не и надвор од него ;)), извесно е дека титулите ќе дојдат... и тоа со стил.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Некој ако не го мрзи накратко да ми опише што се дешаваше на утакмицава.
За ова се шо имаше на утакмицава зборот накратко не постои :)
Инаку гледам сите заборавивте, ама само за едно потсетување првиот гол на Реал беше од офсајд. Ама добро не е важно кога некоја одлука е против Барса.....

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom