Сум ова што сум поради...

• Креатор на темата Креатор на темата Lil-Krist**
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 февруари 2008
Мислења
542
Поени од реакции
15
Mnogu pati sum se zaprasala zosto sum ova sto sum.Sto me napravi vakva licnost?Ste se zaprasale li i vie sto ja napravi vasata segasna licnost, sto pomogna vo toa,sto donese golema pozitivna promena vo vasiot zivot.Sakate li da bidete vie taa licnost...ili poveke sakate da ste porazlicni.......spodelete:smir:

Licno, jas sum ova sto sum poradi lugeto koi se so mene, drugarkite,semejstvoto,mojot Stefan :D,i opsto iskustvoto, zivotot.Nekoi radoti mozebi bile teski za mene no blagodarenie na niv su ova sto sum sega.Mozebi ne sum sovrsena no......mu blagodaram na gospod i na tie okolu mene deka me napravile ovaa licnost sto sum sega.....

Незнам ама не сум задоволен од ова што сум...немам доволно амбиција...посветло гледање на работите...едноставно околностите ме потиснаја и станав ова што сум...
Почнав со промени најпрво со самиот себе да си расчистам некои стари смети па одиме напред....
Поздрав

Има една изрека "skim si takav si" .... љуѓето со кои го поминуваш времето ( родителите,другарите ) се најзаслужни за тоа што си, исто имаат своја улога и образованието,читање книги и слично
Сите искуства во животот се заслужни за тоа што си
Јас лично не можам сам да се отценам каква личност сум го оставам тоа на другите

semejstvoto osnovniot temel na moite "kvaliteti" , potoa obrazovanieto sto sum go steknal , drustvoto , religijata , nacionalnoto cuvstvo ( patriotizmot ) , dosta dobar del muzika , filmovi , knigi i se razbira Arsenal !
site ovie "okolnosti" mi pomognale na nekoj nacin da sozream i se razvivam - do stepenot sto sum sega .
pozZ

Сум тоа што сум првенствено поради моите дома,па потоа поради самата себе.Не би сакала да се сменам затоа што се почитувам таква каква што сум(што не значи дека сум идеална).

Јас сум ова што сега сум(велам сега зошто во иднина стопосто ќе се сменам) благодарение на луѓето кои ме опкружувале и кои ме опкружуваат-на моето друштво како и познаниците странците што секој ден ги среќавам во животот,различните ситуации во кои се нашле тие и кои ми помогнале да бидам ова што денеска сум,да размислам како да не се најдам во една таква ситуација или како и јас да ја доживеам истата.

Јас сум ова што сум благодарение на грешките што сум ги правела и што ги правам,бидејќи од нив учам за во иднина да бидам (веројатно) нешто подобро.Не се каам за ниедна грешка до сега што сум ја направила,бидејќи од секоја имам извлечено поука и имам стекнато искуство,памет за друг пат.

Јас сум ова што сум багодарение на моите родители,бидејќи ме израснале,ме научиле да не бидам ништо друго освен самата себе,да си го живеам мојот живот а не нечиј друг,да не се преправам во никој друг туку да бидам своја,секогаш да имам сопствен став и да се борам за истиот.

Јас сум ова што сум благодарение на мене,што успеав и успевам да учам од животот,од моите и од грешките на другите,што успеав да оформам свој став,кој сеуште го надоградувам.

mn se smenav ko zaminav od makedonija.novata sredina me napravi toa sto sum sega.iskreno kazano ne bi smneala nisto

Ја сум ова што сум благодарение на личностите , не сите секако , само оние повлијателните , кое се во моја близина и ми значат.
Јас сум ова што сум поради стекнатото искуство од некои грешки во минатото ..

~*~

Mnogu pati sum se zaprasala zosto sum ova sto sum.Sto me napravi vakva licnost?Ste se zaprasale li i vie sto ja napravi vasata segasna licnost, sto pomogna vo toa,sto donese golema pozitivna promena vo vasiot zivot.Sakate li da bidete vie taa licnost...ili poveke sakate da ste porazlicni.......spodelete:smir:

Licno, jas sum ova sto sum poradi lugeto koi se so mene, drugarkite,semejstvoto,mojot Stefan :D,i opsto iskustvoto, zivotot.Nekoi radoti mozebi bile teski za mene no blagodarenie na niv su ova sto sum sega.Mozebi ne sum sovrsena no......mu blagodaram na gospod i na tie okolu mene deka me napravile ovaa licnost sto sum sega.....

Педагошки ќе се поставам кон темава.
Јас сум тоа што сум, поради наследството од моите родители (гените), средината во која што живеам, односно сите личности кои што ми влијаат, воспитанието/образованието, кое според мене најмногу влијаеше врз изградбата на принципите и активноста која што јас како индивидуа ја вложувам во сите тие горе наведени фактори.
Ако фали нешто од тоа, тогаш се паѓа во вода.
Јас сум таа што сум и друга не можам и не сакам да бидам!
:smiz:

Интересна тема, и стварно е за размислување. Па....зошто сум ваков, сеа малце можи ќе забегам ама има една изрека од која сакам да почнам "Тоа што нема да те убие само ќе те направи посилен“ а со ова сакам да кажам дека сум таков каков што сум заради буквално се што ми се случило во животот, без разлика дали било добро, лошо и без разлика како јас сум се чуствувал тогаш. Сепак би можел да кажам најмногу заради кој, прво од почеток кога сум се родил се разбира фамилијата, за разлика од другите јас немам влијание од другарите, затоа што стално си сум тоа што си сум, а другиот нај нај важен момент од кога сум со мојата девојка, се сменив за 360 веќе ни сам не можам да се препознаат, се разбира на добро се променив
П.С. Ако читаш сонце се надевам и ти мислиш така :smir:

ерм...поради еволуцијата на мајмунот.
Сум тоа што сум поради она што се нарекува живот,со сите негови недостатоци и блаженства.
А има нешто и во дедето наречено алахбудаисусовски,но да не газиме сега во сарказам. И во мастурбирањето. Тоа е отскочна даска:smoke: :)

Можеби не сум исполнителна колку што треба да бидам но сум многу амбициозна и брзо ги разбирам работите...Моите проблеми ги решавам мирно и не искажувам некое незадоволство!Ја сакам мојата личност зошто сепак е тоа според кое луѓето околку мене ме препознаваат,па макар било тоа на лош или убав начин но се трудам да го извадам најдоброто од мене за сите оние кои тоа го заслужуваат...А тие некој се заслужни за тоа каква сум јас денес,изградена личност,прибрана,културна,амбициозна и по малку мрзливаfiksna:.Мајка ми е таа која е заслужна за се во врска со мене,ме научила многу работи а и многу работи сум ги согледала од неа.Кога ќе видам колку може некој човек да се мачи за својата иднина и семејство колку тој човек знае да сака и да помага на сите одма се чувствуваат позитивни вибрации кај мене.Затоа ја сакам ептен!Другарките и другарите (најверните и тие верните) ми влеале многу особини и сум согледала многу особини во мене,сум сфатила уствари каква личност сум и по што трагам во животот...И фала им на сите што не сум злобна,не сум склона кон пороците и што кога ќе се деси некој мој испад тие се тука да го корегираат или бар да ми помогнат да го корегирам!ofofof:

сум тоа што сум поради верата во мојот Бог, истиот Оној кој ми подаваше рака за да станам секогаш кога паѓав, тоа што ми го испрати мојот прекрасен силен Ангел кој го сакам од себеси по силно, и што во мене е верата дека еден ден ќе дознаам една вистина која ми треба, една за која вика срцето, онаа без која не може.

Мислам дека кај мене среќата и судбината се пресудни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom