СУГС Јосип Броз -Тито

од стручно више тапа ми е...

Кога бев втора, еден дојде од Ѓорѓи ама од струката за уредување и хортикултура. Му рекоа да полага во декември, значи на средина на втора и полагаше германски и географија. Ама едно полагање веќе што да ти кажам. Во сопчето до училна класниот и предметниот професор, го прашале две прашања и 4ка му ставија, а пред тоа му ги обележаа лекциите кои да ги учи. Тој географија положи со 4ка а во втора имаше 2ка на крај, преслаб ученик беше. Така да не му се секирај многу за полагањето, само распрашај се најубаво најпрво :smir:

Познавајќи ги моите способности 5-ка осеќам дека нема да извадам по математика оти таа Ружа ептен клета жена е,а за ликовно и таа осеќам исто лоша е и за германски не сум сигурен оти само еден час сум имал со неа.
-Англиски таа Маја ептен ама ептен замара.
-Таа Дуева исто уста не затвара не можам да ја слушам
-Хемија таа од Орце добра жена е ќе ја видиме каква е на тестови и испрашувања.:nesum:
-Географија е закон човек кај него 5-ка би требало да вадам
-Историја Драган и тој ептен добар човек и кај него 5-ка вадам
-Од Ачковска иако ми е класна страв ме фаќа ептен
-Физика кога ќе ја видиш страв те фаќа али добра е Нада али и неа ќе ја видиме на испрашувања
-И музичко е добра иако ја напишала книгата ептен се дига у облаци

Има некој што бил во Бугарија на екскурзија поточно во овој хотел Леон мислам го кажаа во Банско ќе да беше?

Има некој што бил во Бугарија на екскурзија поточно во овој хотел Леон мислам го кажаа во Банско ќе да беше?

Oд пливање имам одено таму. Супер е хотелот, има и базен. Ама не верувам дека ќе ве пуштат кај него. =) Да, во Банско е Леон.

Вие што сте 4та, до кога треба да се предадат документите за виза? Понеделник или вторник?

Oд пливање имам одено таму. Супер е хотелот, има и базен. Ама не верувам дека ќе ве пуштат кај него. =) Да, во Банско е Леон.

Вие што сте 4та, до кога треба да се предадат документите за виза? Понеделник или вторник?
Директорката рече најкасно понеделник, меѓутоа мислам ќе има и у вторник некои шо ќе даваат.

Де ако не те мрзи напиши нешо повеќе.Колку души у соба, јадење:kesa:, колку км има до Банско.
Иначе заебана работа еј.Два дена ми дава рок да дадам пасош,две слики и полномошно.Ај да беше недела али 2 дена бе.:tapp:

Де ако не те мрзи напиши нешо повеќе.Колку души у соба, јадење:kesa:, колку км има до Банско.
Иначе заебана работа еј.Два дена ми дава рок да дадам пасош,две слики и полномошно.Ај да беше недела али 2 дена бе.:tapp:

Тоа е ЈБТ. Минатата година за Будимпешта нас ни кажаа во четврток, бевме втора смена на школо, во петок требаше да се плати прва рата а во понеделник документи, глупости. Среќа полнолетна сум нема да се влечам по нотари и за полномошно, само што нас ни бараат Жабариве и потврда за работен однос од родители. :tapp:

Еве ти го хотелот, клик , a еве го каде е Банско. Отприлика за 4 саати ќе сте таму ако немате проблеми како на гладиус класот да ви се расипе бус и да останете 8 саати на бензиска или класната да не ви верува дека на некој не му го дале пасошот од агенција и да чекате да го донесат :pos2: . Ние бевме во двокреветни соби, ама не знам дали има и повеќе креветни. Храната е прва класа, барем во тоа не сумљајте :)

Директорката рече најкасно понеделник, меѓутоа мислам ќе има и у вторник некои шо ќе даваат.

Кај не` краде уште и временски не ограничува.

Тоа е ЈБТ. Минатата година за Будимпешта нас ни кажаа во четврток, бевме втора смена на школо, во петок требаше да се плати прва рата а во понеделник документи, глупости. Среќа полнолетна сум нема да се влечам по нотари и за полномошно, само што нас ни бараат Жабариве и потврда за работен однос од родители. :tapp:

Еве ти го хотелот, клик , a еве го каде е Банско. Отприлика за 4 саати ќе сте таму ако немате проблеми како на гладиус класот да ви се расипе бус и да останете 8 саати на бензиска или класната да не ви верува дека на некој не му го дале пасошот од агенција и да чекате да го донесат :pos2: . Ние бевме во двокреветни соби, ама не знам дали има и повеќе креветни. Храната е прва класа, барем во тоа не сумљајте :)

Значи топ ќе поминам ако идам.
А вие во Италија а?И кај во Италија?
Биравте неколку опции или?

Не туку крати саати на бензиска... 9 беа:):):):)
А инаку не било до неа за временскиов рок. Требало време да се извадат шенген визи за да може порано да отидеме и порано да се вратиме додека не сме почнале ептен со учење:)

Милано, Венеција, Верона и Фиренца. Биравме помеѓу оваа рута и Прага, Виена и Братислава, повеќе бевме за Прага и за Виена амаааа затоа што има глупи деца од другите класови а поддржани од директорката, кои мислат на шопинг ќе идат во Милано, одлучија за ваму. :tapp:

Поради нив сега ќе поминеме две вечери во автобус како затвореници некои :)

Кирца, и прва и втора идете на екскурзија? Да не знаеш втора кога одат?

Милано, Венеција, Верона и Фиренца. Биравме помеѓу оваа рута и Прага, Виена и Братислава, повеќе бевме за Прага и за Виена амаааа затоа што има глупи деца од другите класови а поддржани од директорката, кои мислат на шопинг ќе идат во Милано, одлучија за ваму. :tapp:

Поради нив сега ќе поминеме две вечери во автобус како затвореници некои :)

Кирца, и прва и втора идете на екскурзија? Да не знаеш втора кога одат?

Да да и прва и втора идеме.Па не знам дали заедно или два термина.
Значи кај вас е така ко што рече Драган се бира меѓу тие две рути.

Италија ќе нè носат во Верона, Венеција и Милано. Три вечери спиеме во Лидо ди Јесоло. Ова Лидо ди Јесоло е мало местенце во непосредна близина на Венеција.
По пат, накај Италија застануваме во Хрватска - Плитвице и имаме возење со бродче по Плитвички езера. А на пат накај Македонија за назад застануваме во Постојна Јама во Словенија.
Во Венеција планирано е да се разгледаат поголемиот дел од катедралите. Верона се планира посета на куќите на Ромео и Јулија, а во Милано е планирана прошетка на плоштадот и посета на Миланската Скала...
Тоа е на кратко програмата за екскурзијата за 4та:)

Заборавив за изборот да кажам. До душа нас ни беше дадена само една опција од две различни агенции, а тоа беше понудата за Италија. Едната беше 225 евра (која ја прифативме) а другата 250 која е премногу скапа. Не дека другата е ефтина, ама 25 евра за некои прават голема разлика.
Прага и Виена нас ни беа само споменати но официјални понуди за оваа тура школот оваа година немало. Што значи, како и да беше, ние ќе одевме за Италија:)

Италија ќе нè носат во Верона, Венеција и Милано. Три вечери спиеме во Лидо ди Јесоло. Ова Лидо ди Јесоло е мало местенце во непосредна близина на Венеција.
По пат, накај Италија застануваме во Хрватска - Плитвице и имаме возење со бродче по Плитвички езера. А на пат накај Македонија за назад застануваме во Постојна Јама во Словенија.
Во Венеција планирано е да се разгледаат поголемиот дел од катедралите. Верона се планира посета на куќите на Ромео и Јулија, а во Милано е планирана прошетка на плоштадот и посета на Миланската Скала...
Тоа е на кратко програмата за екскурзијата за 4та:)

Заборавив за изборот да кажам. До душа нас ни беше дадена само една опција од две различни агенции, а тоа беше понудата за Италија. Едната беше 225 евра (која ја прифативме) а другата 250 која е премногу скапа. Не дека другата е ефтина, ама 25 евра за некои прават голема разлика.
Прага и Виена нас ни беа само споменати но официјални понуди за оваа тура школот оваа година немало. Што значи, како и да беше, ние ќе одевме за Италија:)

Само не ми е јасно како само нашето елитно школо има екскурзија од 225 евра,а другите не елитни имаат од 180 евра!!!И тоа ако не ја прифатиме оваа понуда,здравје..нема идење на екскурзија!А агенцијата е крш,предходната година 9 саати чекаше нашиот клас у Белград на една пумпа затоа што автобусот се расипа...офффф!Ама добро тоа е што е ,јас ќе одам зошто е последна екскурзија сеедно:salut:

Само не ми е јасно како само нашето елитно школо има екскурзија од 225 евра,а другите не елитни имаат од 180 евра!!!И тоа ако не ја прифатиме оваа понуда,здравје..нема идење на екскурзија!А агенцијата е крш,предходната година 9 саати чекаше нашиот клас у Белград на една пумпа затоа што автобусот се расипа...офффф!Ама добро тоа е што е ,јас ќе одам зошто е последна екскурзија сеедно:salut:
Да те потсетам дека бевте со 3-3 во автобус:) Епа ја сум од поранешно 3-3 сегашно 4-3 и знам како беше на бензиската:)
Инаку, истава понуда е и во Медицина, и они идат со истата агенција. Не знам вас колку вие пренесено од страна на претсетаделот, меѓутоа директорката рече дека оваа година ќе направи сè за да добиеме други автобуси.
Не е проблемот со агенцијата. Проблемот е со автобусите. Таа само ги изнајмува од други превозници.:)
За тие екскурзии од 180 евра не сакам да коментирам затоа што искрено не знам какви се и што услови нудат. Не дека нашава ќе биде нешто ау, ама тоа е тоа.
Како и секогаш, џабе сме ние децата, кога зборот на директорката е последен.
Рече дека не била во Вененција и дека сака да оди. Јасно беше каде одиме оваа година на екскурзија уште на сам почеток:)

:pos: Маца, прееска кога и рекол од мој клас претседателот, директорке, а може понуди од други агенции да разгледаме, не сме задоволни од оваа, му рекла: „Вие да не се мешате, јасно?“

:pos2::pos2::pos2:

Грабеж невиден, уште па психологија ме убедува кај ќе сме ја виделе Италија за 225 евра. Низ Европа се шета за 500 бе алооо... Не знам за што не мислат, најсериозно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom