Судењето на Светсково Првенство

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Дали е точна информацијата дека Хорхе Ларионда е поп, или свештеник, како сакате?! :icon_mrgr

Ако е така, ете доказ дека „Горнио“ се гледа и решава, макар требале 40+ години за нешто. :tv:

Точно е ! :)
Хорхе Ларионда
Уругвај-поп
Роден 1968 година xD

Не знам зошто сите мислите дека е крив судијата. Па обичен човек нема да види така и тој. ФИФА мора да менува ова е модерен фудбал. СРАМ ЗА ФИФА!
Ми се бендиса терминот модерен фудбал... Може некои викаат дека ќе се изменел фудбалот со користење на техника, но ова станува заостаната работа према другите спортово, ако може да се користи снимка во кошарка, хокеј на мраз тенис..... па ништо не се променило! Не е толку срамота колку што е греота некој што се трудел да стори нешто и кога више го направил да не му биде признаено........

--- надополнето ---

Судиите беа одлични не зборувајте така!
не ми се верува дека ова е пишано во 18:30:uvo::tapp: или се заебаваш или си ја преспал утакмицата

Слепци невидени ! ! !
За кој кур ги плаќаат стварно не ми е јасно !?

Судењево е срамота!!! Ова едноставно е премногу за едно СП..

Аргентина и Германија ќе влезат во 1/4 финале благодарение на судиски грешки...ај Германија барем беше подобра од Англија,ама гаучосиве не се подобри во никој случај од Мексико.

Саша Матич да суди нема вакви грешки да праи да го ебам

Ова е срамота! Дали ова личи на СП или на натпревар од 3та лига? Па ајде јас разбирам фаул некој да не се суди, нешто што и самите судии не би можеле да видат, ама после ударот на Лампард топката беше 1 метро речиси позади линијата. Па тоа и линискиот судија од другата страна можеше да го види. Сега Тевез постигна гол од чист офсајд, и пак судиите ништо не видоа.

Лошата работа кај непризнатиот гол на англија е тоа што помошникот всушност си ја бркаше неговата работа а таа е да се прати претпоследниот играч на одбраната и во тој момент помошникот беше 14 метри раздалечен од тој момент кога топката ја помина гол линијата и неможеше да увиди дали е гол или нее..па по логика очигледно има отидено дека топката откако удри во пречката топна долу и пак во пречката и поради тој факт не го крена знаменцето за гол......тука треба да се доведи веќе технологија со фиксни камери кај головите!
А за втората случка помошникот направи кардинална грешка...НО работата е тоа што росети можеше да ја поништи одлуката за гол се додека не играта не е започната од центарот односно не е продолжена...тука помошникот има видено на екранот дека направи кардинална грешка и го има информирано росети околу тоа ...росети беше свесен за таа ситуација и остана голем во одлуката што не ја смена иако е грешка...ако случајно ја сменеше одлуката(а имаше право се додека не се продолжи од центар),тогаш афторитетот на судијата е во прашање и користење на екранот од страна на арбитрите не е дозволено.......
Од моја гледна точка само вака се оправдуваат судиите иако оправдување нема за онакви бамалажи..инаку првиот гол на клосе на натпреварот германија-англија беше во недозволена ситуација но заборавате дека од гол аут,од аут,од корнер,од судиска топка,од противнички играч и кога играчот е во својата половина не се окарактеризира како оффсајд....

За картоните немам толку замерка( мада и таму 50% од одлуките им се ГРЕШКИ), ама во врска со офсајди и игри со рака е тоа е КАТАСТРОФА невидена. Едноставно, кога ќе свирнат офсајд предвреме сум сигурен дека не е. А, ако има офсајд, не судат.:zid: Да се погледне една статистика досега на ова СП, да се види досега судените офсајди, дека над 50% се грешки. Или недосудени, или без веза судени. А и за игра со рака да не правиме муабет. Кога нема многу ефект на резултатот ајде, ама Фабиано против БСК или Лампард со Германија или Тевез со Мексико (:uvo:), е тогаш судиите заслужуваат 2 години затвор.

Не ми е јасно зошто нема уште 2 судии кој ќе го следат натпреварот преку ТВ односно ќе ги прегледуваат спорните ситуации?

им мириса на евра на судииве.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom