Судењето на Светсково Првенство

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Колку се разбирате мајко му стара.Како бе на секое играње се судело пенал,баш синоќа не знам дали гледавте ХРТ 2 кога го прашуваа судијата дали е пенал тоа на Ј.Африка-Франција.Сите мислеа ќе рече да,но тој се согласи со одлуката на судијата.Се гледа прво приликата дали е во шанса да даде гол,па потоа се гледа намера,каде јасно се виде дека играчот на Ј.Африка ја тргаше раката од топкта но Французинот беше на 2 метра,значи се гледа и оддалеченоста.

Да, но пак ќе кажам, не мора да биде само намерно играњето за да се досуди пенал. Нормално дека не се суди секое играње со рака, зависи од ситуацијата, но не се судат само намерните.

Таман ФИФА се пофали дека судиите се на висина на задачата,Франк де Блекере ја оплеска работата.мене генерално ми се допаѓа како судат ама бо можеле мааааааааалце да бидат поблаги.
http://www.taratur.com/node/16243

Таман ФИФА се пофали дека судиите се на висина на задачата,Франк де Блекере ја оплеска работата.мене генерално ми се допаѓа како судат ама бо можеле мааааааааалце да бидат поблаги.
http://www.taratur.com/node/16243

Хахаха....несалам.....

Денес лошо си ја вршат работата судииве :)

Денес зверови беа судиите...:)

После ова што и се случи на Англија и не и се призна чист гол заради слепите судии, верувам дека ќе се покрене иницијатива за следење на снимки во текот на натпреварот... Дали за гол, дали за пенал сеедно... Требаше нешто вакво да се случи на поголема репрезентација за да почнат на таа тема да размислуваат, за која и јас сум голем поборник...

Додека не се воведе технологија,постојано ќе има грешки..:) Се чека ФИФА да реагира.:))

После ова што и се случи на Англија и не и се призна чист гол заради слепите судии, верувам дека ќе се покрене иницијатива за следење на снимки во текот на натпреварот... Дали за гол, дали за пенал сеедно... Требаше нешто вакво да се случи на поголема репрезентација за да почнат на таа тема да размислуваат, за која и јас сум голем поборник...

За гол може да се гледа снимка и јас мислам дека треба. Ама за пенал не може да се изведе такво нешто. Има ситуации за пенал за кои 1.000.000 пати да ја гледаш снимката нема да можеш да ја процениш ситуацијата. Тоа се вика слободно судиско убедување. Има нешто во тоа судиско убедување што го прави фудбалот интересен.

Се случи во полуфинале на ЛШ, па никој не се заниша. Зошто нешто би се сменило сега?
Нема потреба, фудбалот треба да е интересен и возбудлив, а ова придонесува за тоа.

http://forum.kajgana.com/attachment.php?attachmentid=31361&d=1277656681

37246_1367937956719_1179784087_30904877_3116805_n.jpg

2 слики, 2000 зборови.... А да, и Фридрих кога му ја даде на Руни топката, не знам зошто судија офсајт.. (Руни беше сам пред голманот)....

За првата слика еве ти

No Offence
There is no offside offence if a player receives the ball directly from:
a goal kick
a throw-in
a corner kick

А за втората да даде господ до вечер да умре судијата

Неверојатно како не е признаен погодок кога топката беше 1 метар веќе во рамките на голот!

Дали е точна информацијата дека Хорхе Ларионда е поп, или свештеник, како сакате?! :icon_mrgr

Ако е така, ете доказ дека „Горнио“ се гледа и решава, макар требале 40+ години за нешто. :tv:

Не знам зошто сите мислите дека е крив судијата. Па обичен човек нема да види така и тој. ФИФА мора да менува ова е модерен фудбал. СРАМ ЗА ФИФА!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom