Студирање во Словенија

• Креатор на темата Креатор на темата Cayman
  • Време на започнување Време на започнување
Е тоа незнам но има шанси да ти признаат, сигурно ќе ти објаснат преку меил.

Уште ова, ми кажаа да не праќам меил директно во деканат туку на некој од одговорните на смерот. Мислиш дека ова е добра идеја или да пробам и во деканат?

Уште ова, ми кажаа да не праќам меил директно во деканат туку на некој од одговорните на смерот. Мислиш дека ова е добра идеја или да пробам и во деканат?

Прво пробај кај некој од тие одговорнипа сигурно они ќе те упатат, или па преку телефон ако не можеш преку емаил сигурно ќе се снајдеш со јазикот.

На сите останати деца кои што сакаа да студираат во Словенија му стаса писмото со резултати уште пред 2,3 дена , кај мене уште го нема...дали е тоа возможно или па писмото е загинато и да се јавувам во Словенија ?

Дечки, ај кажете некој сајт за да најдам станови за изнајмување во Љубљана, нешто како нашиот Пазар3 или слично

Ми треба помош во врска со здравственото осигурување. Каде се плаќа, колку, како, што?
За тие студентските купони каде се аплицира? На факултетот или?
Доколку некој има најдено сместување а му треба цимер, пишете ми ПП.

некој што е у словенија да каже дали му зима провизија кога вади пари од банкотмат на нлб со виса електрон од нлб тука кај нас. (знам дека и у банка може дами кажат и ми кажаа дека не зима, ама има 1 другар вика му зима провизија)

Дали на некого му е потребен цимер ? Или знае некого на кого му е потребен цимер ? Исто така доколку сакате можите да ми посочите некои добри приватни студентски домови ..

некој што е у словенија да каже дали му зима провизија кога вади пари од банкотмат на нлб со виса електрон од нлб тука кај нас. (знам дека и у банка може дами кажат и ми кажаа дека не зима, ама има 1 другар вика му зима провизија)

мислам дека зима околу 100денара наши..

Moze li nekoj da mi kaze kolku pari trebaat minimum da se imaat za da se studira vo slovenija,potocno ljubljana.Ako rabotis kolku mozes da zemes od saat i kolku saati mozes da rabotis nedelno.

Провизија нема ни кога вадиш со словенечка картица (НЛБ Виза) кај нас на банкомати на НЛБ и обратно кога вадиш пари со македонска картица (НЛБ Виза) на банкомати низ Словенија. Само ја плаќаш разликата во курсот од ЕУР во МКД и обратно.

Провизија нема ни кога вадиш со словенечка картица (НЛБ Виза) кај нас на банкомати на НЛБ и обратно кога вадиш пари со македонска картица (НЛБ Виза) на банкомати низ Словенија. Само ја плаќаш разликата во курсот од ЕУР во МКД и обратно.

ех ова ми требаше кога вадев картичка пред месец-2 више извадив проверив знам дека не зима

Нека ми пише некој ако знае да ми каже следново....дали може средношколец да се префрли во средното винарско во Словенија, кои се условите, дали треба многу пари за тоа т.е. колкава е школарината и слични детали/....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom