Студирање во Словенија

• Креатор на темата Креатор на темата Cayman
  • Време на започнување Време на започнување
Дали има некој што е на студии во Словенија, во Љубљана на некој компјутерски смер да објасни малку подетално за факултетот, предметите, дали се полага тешко/лесно, како се снајдовте со јазикот , кои документи требаат за упис, како е со смештајот, трошоците како се движат и сл.

Дали има некој што е на студии во Словенија, во Љубљана на некој компјутерски смер да објасни малку подетално за факултетот, предметите, дали се полага тешко/лесно, како се снајдовте со јазикот , кои документи требаат за упис, како е со смештајот, трошоците како се движат и сл.

Успех

i jas sakav da go postavam istoto prashanje povrzano so informatika. Kakvi se tamu fakulteti opshto za slovenija ne samo za ljubljana. Na koj nacin se predavanjata dali se razbirilivi, smestuvanjeto kakvo i dali materijalot i predavanjata se site na angliski

Зашто никој не одговара на прашањата за пост дипломски студии на универзитетот во Љубљана?
На страната има 300 pdf документи ама тешко се разбира како на пример ова

The Master's study in Law is a one-year study that comprises two semesters and allows students to decide between the following study-orientation modules:

• General module
  • Commercial law module
  • State law module
  • International law module
The duration of the study programme is 1 year.

The study programme comprises 60 ECTS.

Како една година кога кај нас на правен 3+2 (мастерсот се 2 години) ?
Има некој што има земено мастер на правен таму и дали воопшто може?

Зашто никој не одговара на прашањата за пост дипломски студии на универзитетот во Љубљана?

The Master's study in Law is a one-year study that comprises two semesters and allows students to decide between the following study-orientation modules:

• General module
  • Commercial law module
  • State law module

овие мастер се за 4+1, а кај нас на правен се 3+2. Ти и да влезиш и да ги завршиш,пак нема да бидеш со мастер титула бидеќи таа бара да имаш 300 кредити.
1 година ти е 60 кредити. Ти имаш учено 3. Значи 3*60=180 кредити и плус овие од љубљана тоа ти се 240 кредити, а ти требаат 300. Ти треба да бараш 2годишни мастер студии кои ќе ти донесат 120 кредити за да имаш вкупно 300 кредити. Види си, и барај си соодветни оти мислам дека нема ни да те примат бидеќи обично предуслов за запишување на едногодишни мастер студии ти е да имаш освоено 240 кредити.

• General module
  • Commercial law module
  • State law module

1 година е мастерот. 4+1 е во Љубљана. Пиши си маил на факсот али мислам дека не можеш никако со 3 да влезеш.

рано е информирај се на страната на факултетот што сакаш да се запишеш имаш се таму
Знам дека е рано, мислев отрпилика кога се отвара електронската апликација :) И дали има некој толку љубезен да ми појасни во инбокс како се аплицира електронски?

Едно прашање:

Откако документите ни се пратени на Универзитет за признавање на дипломата и сведителствата од средно, се е комплетно и ни ги враќаат дома. Ја пополнуваме апликацијата онлајн, и документите одново ги преведуваме и заверуваме (3и4 година сведителства, диплома) заедно со документот дека универзитетот не признал ги праќаме на адреса на факултетот каде аплицираме, или пак универзитетот сам ќе им ги достави оние кои сме ги пратиле претходно?

Затоа што овде така пишува http://prntscr.com/4sfj1r
Благодарам.

Сам треба да ги пратиш, заедно со останатите документи.

Уште ова..прво се пополнува електронската пријава па се праќаат документи или?

Значи прво се аплицира со електронската пријава. Потоа ти стигнува писмо со документи шо треба да ги пратиш. Ги праќаш документите и тие ти ги враќаат со потврда дека ти се признава образованието. После ги заверуваш, преведуваш одново и ги праќаш со се потврдата и тие ти кажуваат дали си примен. Така оди, нели? Ако ја утнав негде попрајте ме :) Оди читај ваму таму и се дозбунив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom