Студирање во Словенија

• Креатор на темата Креатор на темата Cayman
  • Време на започнување Време на започнување
Ако полагам матура информатика, а ако се запишам на хемија ќе биде тоа проблем? :)

Ако полагам матура информатика, а ако се запишам на хемија ќе биде тоа проблем? :)
нема де биде проблем, не е важно кои предмети ќе ги одбереш на матура, важни се само оцените.60% оцените од матура - 40% оцените од трета и четврта година.

нема де биде проблем, не е важно кои предмети ќе ги одбереш на матура, важни се само оцените.60% оцените од матура - 40% оцените од трета и четврта година.
Океј, фала. Некој што може да ми помогне нешто со аплицирањево?

Sho ako zemam na matura angliski,makedonski, filozofija i istorija a sakam da se zapisam na medicina?

Sho ako zemam na matura angliski,makedonski, filozofija i istorija a sakam da se zapisam na medicina?

ако имаш доволно поени ке те примат ако не нема, дакле ако на некој факултет има поише конкуренција препоручливо е да ги одбереш соодветните предмети

ако имаш доволно поени ке те примат ако не нема, дакле ако на некој факултет има поише конкуренција препоручливо е да ги одбереш соодветните предмети
Razbiram, sakav samo da dolovam deka ima vlijanie kakvi predmeti izbirash, posho na 80% od smerovite ne primaat poise od 3 (pravo,ekonomija elektro i inf se 10 ali povekje ako ne se lazam)

Razbiram, sakav samo da dolovam deka ima vlijanie kakvi predmeti izbirash, posho na 80% od smerovite ne primaat poise od 3 (pravo,ekonomija elektro i inf se 10 ali povekje ako ne se lazam)
Гледав баш анализа на претходни години и се има повеќе пати дешавано да ја прошират квотата, посебно ако има повеќе со ист број на поени. Секако на сите факултети што ми се во предвид 2-3 години наназад квотата не е воопшто ни пополнета :)[DOUBLEPOST=1423157536][/DOUBLEPOST]Да не има некој идеја што треба тука?[DOUBLEPOST=1423161448][/DOUBLEPOST]На која адреса се праќа апликацијава по пошта?
Univerza v Ljubljani
Kongresni trg 12
1000 Ljubljana
Оваа?

Attachments

• fdfd.PNG
    fdfd.PNG
    16,3 KB · Прегледи: 18
Последно уредено:
Здраво, годинава сум матурант и планирам моето студирање да го продолжам во странство.Дали знае некој какви се процедурите за упис ? И дали се многу битни оценките од средно училиште или има некој приемни испити и слично(ова ме интересира бидејќи имам прилично слаб успех).
Секоја информација ќе ми биде добредојдена.Фала однапред :)

Па луѓе ја пратив апликацијата електронски, а после и по пошта. Е сеа пишуваше таму да ја пратам препорачано и така ја пратив. Дали има некаков начин да провериш дали е стигната или не? И после колку време отприлика стига писмото од таму? :)

Здраво на сите
Планирам да се запишам на стуречн факултет (геодезија) во Словенија па може некој да ми објасни горе доле какво е образованието во Словенија каков е стандардот што се бара за запишување на факултет и такви работи :)

Некој да не е запишан на градежен факултет во Словенија?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom