Студентите од ОТ

• Креатор на темата Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување Време на започнување
Би сакал само Александар да го видам на Евровизија.

Da i jas sakam pretstavnikot na Operacija Trijumf Aleksandar da e samo na evrovizijata nikoj drug od nikade ni od bosna ni od srbija ni od crna gora.
Inace jas go iam videno vo zivo Na Aleksandar.Aleksandar trebase da bitit pobednik na OT - Operacija trijumf ama ako ima ubav glas i ke ima ubava kariera...

Огорчените студенти од Операција Триумф ги раскинуват договорите

operacija_triumf.bmp
Додека продуцентите на музичкото шоу Операција Триумф тврдат дека нивната музичката академија не е уште еден пропаднат проект, студентите го тврдат спротивното. Имено, само пола година по завршување на шоуто и потпишувањето на петгодишниот договор со продуцентската куќа Emotion, поранешните натпреварувачи одлучија да ги раскинат своите договори. Како што пишуваат медиумите од нашиот северен сосед, неколку поранешни студенти се незадоволни од договорот кој е постигнат со продуцентската куќа и пoради тоа одлучиле да ги раскинат договорите и да си ја спасат кариерата.

operacija_triumf1.jpg
- Соња, Даниел и Сајко веќе го контактираа еден од најпознатите белградски адвокати бидејќи сакаат да ги раскинат договорите со Emotion, изјави непознат извор кој додаде дека помеѓу огорчените е и Александар Белов кој иако Emotion го прослави Александар во Македонија е заборавен, открива изворот.

belov.bmp
Освен Соња Бакиќ, Даниел Павловиќ, Никола Сариќ и Александар, се побунила и Милица Мајсторовиќ бидејќи наводно продуцентите ја терале да пее народни песни.

- Милица е разочарана бидејќи не се пронаоѓа во таа музика. Нејзината плата е мизерна и не може да живее од тоа, тврди изворот.

milica.jpg
Со Милица се согласуваат и останатите студенти бидејќи сметаат дека се помалку платени од што требало да бидат, што и не чуди бидејќи по настап добиваат само 50 евра, додека почетна плата им беше по 500 евра.

- Разговарав со приватен адвокат и сакам на мирен начин да го решам прашањето за мојата понатамошна кариера. Не сум задоволен од третманот и тоа искрено им го соопштив и на луѓето од Emotion. Не можам да живеам од медиумска помпа и автограми, изјави Никола Сариќ кој по завршувањето на Операција Триумф пееше во ОТ бендот.
OT-bend-x.jpg
- Секој има право да си побара адвокат и поради тоа немаме ништо против, порача Маринела Квапил, менаџерка од Emotion.

Без работа останала и хрватската пејачка Ана Бебиќ на која и било понудено да биде водителка во емисијата Летачки Старт со хонорар од 50 евра. Ана таа понуда ја одбила со образложение дека не дошла во Белград да биде водителка.

Истата водителска позиција ја одбил и Даниел Павловиќ. Иако тој бил во план со Ана да бидат стален водителски пар на емисијата. Очигледно дека најдобро се снашол Игор Цукров кој со помош на Тончи Хулиќ избори пласман на Евровизија.
bebic1.bmp
Сајко требаше да настапи со Каролина на фестивалот „Сунчане скале“, но откако тој се раскара со Emotion, ОТ бендот на чело со Вукашин го зазема неговото место.

Се очекуваше тоа..Тончи го форсира само Игор,а другите кандидати не ги ебава.и со право се побуниле Александар,Соња,Даниел и Милица.

Се испосраа тотално со ова. Направија некој рок бој-бенд, нешто што прв пат гледам ја, оној Белов па живи гревов, популарен е ко Славиша Киборвски ако не и помалце.

А кое вакво шоу завршило со успех досега. Ај кажете ми една звезда што излегла од некое вакво балканско шоу. Сепак жално е тоа што им го прават на студентите. Балканот ги засака (рака на срце по нивна заслуга), но потоа ги осакатија.

pa so nema da prekratat dogovor bre im vetija pesna nikade ja nema,im vetija turneja-nisto i od toa,ok ajde nastapuvaaa nekade vo Crna Gora Srbija cak i Hrvatska ama toa ne ti e turneja koga ke ima samo 4-5 od niv....ke ti ja dadame ovaa pesna taman covek ke se izraduva op pesnata otisla vo drugi race :tapp: gola vodaaa podobro neka se trgnat od tie emotion i neka si teraaat sami... :pipi: ne slusam narodno ama posto doma kaj nas go gleeda ovaa Zvezde granda, i gledam vo sabota finale slednata sabota promocija na novite im pesni i toa ne samo na finalistite tuku na site top 12 e toa ti e produkcija da ne ti e zal da se prijavas a ne ovaa Emotion sho pari zedoa,za so na decata da im ostane samo potpisuvanje avtogrami beganje od paparaco i peenje na pesni od drugi muzicari :kesa: aaa da i da im pravat prerabotka na pesni kako ovaa na OT band sto im e "strpi se jos malo" mislam deka im se vika :pos2:

Баш така, а беа најавени помпезни концерти низ цел Балкан, тоа ќе беше спектакуларно и верувајте ќе им донесеше многу пари на продуцентите затоа што дечкиве се мегапопуларни, али ете... онда џабе би била втора сезона на ова шоу.

Баш така, а беа најавени помпезни концерти низ цел Балкан, тоа ќе беше спектакуларно и верувајте ќе им донесеше многу пари на продуцентите затоа што дечкиве се мегапопуларни, али ете... онда џабе би била втора сезона на ова шоу.

Прашање е дали ќе има воопшто. Кој ќе сака да соработува со несериозна куќа?

Инаку, се сеќавам како на големо се зборуваше за концертот во Скопје, па дури и се тресеа зелени по школо дека ќе се одржел на 31-ви февруари. :)

ја мислам дека најизигран од сите е Аднан а сељакот нигде го нема арно му е шо за Universal снима турбофолк!:pos2:

ја мислам дека најизигран од сите е Аднан а сељакот нигде го нема арно му е шо за Universal снима турбофолк!:pos2:

si pee deckovo na svadbi be si moze :pos2::pos2::pos2: plus ete so narodna peacka si ima duet i dovolno mu e....a zalniot i casovi za angliski ke si plakase :tapp:

abre najdobro si napravi Igor si pobedi na "dora" namesto na dvata koncerta vo Belgrad on si peese samo na edniot,vo nedela si bese za Slovenija...vo ponedelnik si dojde si ispea pesnata za evrovizija (znaci se promovira) ispea uste edna pesna so Nina i edna so Adnan i cao prijatno...

Очекувано беше ова. Да сакаа они стварно да работат со таленти немаше да наместат Аднан да победи.

Ништо чудно, за џабе се трошеа толкави пари кога не излезе ниту еден асолен талент од учеснициве. Со сила убавина не бива, така и овде.
Јас искрено во никој од нив не гледам дека може да стане мега ѕвезда на Балканов. Имаше некои кои се издвојуваа, но никој за да го заслужи тој епитет. Чисто промашување!

Абе нормално е да раскинат договор со Емоушн не ќе бидат цел живот со нив ,нормално е тоа и јас да сум на нивна страна така би направил :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom