Fringe
Скитник низ паралелни светови
- Член од
- 24 септември 2011
- Мислења
- 7.898
- Поени од реакции
- 3.006
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
нема последици! него кај таквите стари лончиња се искривува дното, станува овално најчесто, така да за индукција тоа е многу непожелно. контактната површина се намалува. па ако уште и се клати, а обично и се клати,, тогаш имаш пали/гаси на деловите како што се клатат.Кои се последиците?
Моите имаат и таков шпорет па фураат со сите типови тенџериња и лончиња
готово ја фрлам боцата на улицаБашка се ама плинот е канцероген. Храната спремна на струја и дрва е повкусна од онаа на плин.
Самото тоа што ти дошла таква сметка покажува дека не е точно мерењетоkako moze da se poznae dali i koj krade struja? nemoze 3 meseci da mi doagja struja po 4-5,000 a za posledniov 20,000...
Kako moze da se osiguri strujomerot za da ne mi kradat struja?
Самото тоа што ти дошла таква сметка покажува дека не е точно мерењето
Ако имаш стари сметки за повеќе години наназад можеш да провериш и да се увериш дека секој ист месец си трошел приближно иста количина на струја ( ист број киловатчасови ) Тие разлики не можат да бидат поголеми од неколку проценти. Зошто е тоа така? Во јануари, оваа или минатат или пред мината исто сте користеле сијалици, сте гледале исто телевизија, сте готвеле исти јадење, исто сте се топлеле и тн. Нема никаква причина да има поголеми одстапувања
Бидејќи кај Вас има одстапување, речиси сигурно струјомерот е расипан
Затоа поднеси приговор до ЕВН, во кој ќе наведеш дека си добил сметка 5 пати поголема од просечните и дека бараш да се провери струјомерот. Ако имаш стари сметки и нив копирај ги и поднеси ги.
Ако те одбијат поднеси и приговор до пазарна инспекција и таму изнеси ги истите аргументи
Извести не што ќе направиш
Земи сметка и спореди ги киловатите дали се исти.kako moze da se poznae dali i koj krade struja? nemoze 3 meseci da mi doagja struja po 4-5,000 a za posledniov 20,000...
Kako moze da se osiguri strujomerot za da ne mi kradat struja?
Да утне +/- 2-3к денари ,ама 20к.Земи сметка и спореди ги киловатите дали се исти.
Ваква разлика вообичаено се случува кога инкасантите паушално пишуваат киловати.
Па неколку месеци пишување паушално ако утне по 2-3 к денари, тоа е...Да утне +/- 2-3к денари ,ама 20к.
Па неколку месеци пишување паушално ако утне по 2-3 к денари, тоа е...
Јас викам дека инкасаторот погрешил број, или паушално кај зимни месеци пишувал киловати за летни. И кај двете случаеви ти ен губиш, само ќе платиш пред време.pa kako moze 9 dena vo januari da pokaze 3000 kw/h, i za ostanatite 19 dena vo fevruari 1000 kw/h?