Струга

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Ajde ako ima nekoj od Struga posto samo dosega samo jas i dexter koklu sto znam sme ako ima nekoj drug neka dostavi nekoj komentar tuka :)

Ми ис фром Струга. Како бруцош во Скопје додека го читав топиков добив голема необјаслива желба да се качам на следниот автобус утре и правец дома.... Ми недостига езерото..... Прошетките по кејот на Дрим. Мирисот на градот....Паркот...Собиранките во калабалак(кој знае, знае):icon_frow:icon_frow:icon_frow

Струга си ни е најубав град :salut::baeh:

Letovo bev tamu gradot e mnogu ubav ama ne mi se nekako druzeljubivi.Inaku zakon vi e cafe cinema.pozz

Хех, баш напротив!
Минатото лето бев 5 дена во Струга, немав бидено многу одамна (сум поминувал така на ден-два), и си поминав преубаво! Бевме во таа дискотеката Glamour и потоа и во Оаза (така мислам беше), на свирка на Александра Пилева и навистина беше преубаво! Исто и на плажата Изгрев и во неколку кафулиња на таа “кафетериската улица“ (што ја викам јас) :pos: Адмирал, Tullamore Dew и уште некој мислам. Fantasy :)

Хех, баш напротив!
Минатото лето бев 5 дена во Струга, немав бидено многу одамна (сум поминувал така на ден-два), и си поминав преубаво! Бевме во таа дискотеката Glamour и потоа и во Оаза (така мислам беше), на свирка на Александра Пилева и навистина беше преубаво! Исто и на плажата Изгрев и во неколку кафулиња на таа “кафетериската улица“ (што ја викам јас) :pos: Адмирал, Tullamore Dew и уште некој мислам. Fantasy :)

Е баш сме дружељубиви за разлика од охриѓани што е така така е! :smir:
Тоше повели и ова лето да ни дојдеш :helou:

и да не идеш вакви никакви ко тебе не ни сакаме

Не го сакам градот бидејќи врие од албанци..

Koj e be ovoj betka?...nepismen...
Struga si e najuba i tocka...kraj na diskusija!
Na kogo mu cinit neka idat na kogo ne neka ne idat...:smir:

Оваа лето во план ми се Струга и Охрид, така да сигурно идам да ја посетам Струга.:smir:

So be ,da mu go ostajme na Albancive. Site Struga jas stalno odam .

So be ,da mu go ostajme na Albancive. Site Struga jas stalno odam .

Трагикомично е да се кажува таква работа, кога ти како Македонец не си баш писмен.
Иначе да, замарате со такви муабети. За Струга се зборува, а не за Косово или меѓуетничката омраза која никако да ви текне да ја искорените ... пробајте некогаш на кратко, може и поубаво ќе ги проживеете тие моменти.

Туку, повеќе си сакам зима, ама посебно уживам и во овој период од годината кога секој ќош е исполнет со маси и столчиња за кафенце и одмарање. Посебно ми е најпрекрасен кејот ... да седнеш и да се заборавиш кога треба да станеш ... прекрасен град кој за жал, очигледно повеќе би бил ценет кога би се наоѓал во Франција на пример.:zaljuben:

И јас изгледа ќе дојдам у Струга на 1 недела... Ќе видиме..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom