Струга

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Ахххх Струга....мојот роден град....најубавиот град на светов...колку само жалам што се преселив....тоа е родителите никогаш не ги прашуваат децата за вакви работи....јебига... ДА ЖИВЕЕ СТРУГА!!!

ПС/ Дивајн ти одма да ме информираш кај можам најубаво да се стационирам во твојата Струга, тенкју ин адвенс:smir:

Од дете ме фасцинирал спојот на Дримот и езерото. Тоа го нема никаде на друго место...аууу, па она бучењето на реката кај мовчето и струшките деца кои без страв се џиткаат во реката. Се памтам јас мало со тато и мама фатено за рака, седиме покрај кејот и слушаме стихови на разни чудни јазици на Струшки вечери. Мислам дека од тогаш и ми потекнува љубовта кон поезијата. И сите гости НеМакедонци некако со посебна гордост ги носам во Струга и секогаш ми е фино зашто знам дека ќе останат збунети. Оти сите знаат за Охрид, ама ретко кому му е познато дека толку близу има уште еден скриен рај на брегот:pipi:.

Сум бил во Струга само енднаш пред 7-8 години.Би сакал пак, мислам дека е убаво место:smir:

ако не сте биле никогаш во струга тогаш не знаете што пропуштате во животот, јас сум моментално ск на факултет...ама струга златна не ја давам за ништо, ако на некој му треба некаква информација за струга (смештај, клубови кафиќи и такви работи) слободно пишете, радо би ве упатил..позз до струга и стружани...ама и до цела македонија секако...

lvpr1q649593-02.jpg

C2uYQw150451-02.jpg

8F5hob382297-02.jpg

u2CWrt644496-02.jpg

yB2fb8594837-02.jpg

tdHBiW689520-02.jpg

sAEF3j457184-02.jpg

Леле, летоска бев на одмор у Струга. И во срце ми остана некако. Толку го засакав градот, што кога се вратив дома, бев два-три дена у депресија, плачев нон стоп :pos: ...

Најубав град за мене и многу ми недостига. Да мi се пружи прилика и да ја натерам мајка ми за превоз, идам натаму..

Аххх Струга. :wub:

Струга...по татко сум од таму,по мајка од Охрид. Еднаш во месецот сум таму,башка сеа имам школска шо учит Охрид,дружења такви работи.Градот е супер,како викет,Како Струга нема друга....(ама Охрид е поубав):pos2:

Леле сега кај што ги гледав сликиве и ко ми кажаа од дома дека имало снег и било мнogu убо добив преголема желба за враќање во најубајот град на светов струга.

Струга и Охрид се најубави градој во МК па шо сакаат другите нека зборуваат, ама шо е така така е :pipi:

Ахххх Струга.. ме фати депресија ко ги видов сликиве, Геџо зш си лош??
Сериозно, ми недостигат ептем, градот како град е незаменлив за ни еден друг град во светов..
Ај сега бегам од темава зш ако помрчам уште малце не че заспијам вечерва..

Ахххх Струга.. ме фати депресија ко ги видов сликиве, Геџо зш си лош??
Сериозно, ми недостигат ептем, градот како град е незаменлив за ни еден друг град во светов..
Ај сега бегам од темава зш ако помрчам уште малце не че заспијам вечерва..

Ам дојди пак летово :)

Тамам најубајот период ќе си го фатиш :pipi: .... и онака тапа е сега не паѓај во депресија :smir:

Ам дојди пак летово :)

Тамам најубајот период ќе си го фатиш :pipi: .... и онака тапа е сега не паѓај во депресија :smir:

Ич не му ја думам, само траам и си бројам месеци :smir:..
Така да се гледаме за скоро :helou:.. ај позз до сите

супер градче .. ја обозажавам струга..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom