Street Fighter X Tekken

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ако сте било каков гејмер, дури и од оние што некогаш купиле Playstation 1 и сега само понекогаш го палат и "маваат" Tekken 3, тогаш оваа вест е остварување на вашите "влажни" соништа. :)

Додека сите на Comic Con очекуваа Capcom да најави нова верзија на Street Fighter 4 (Hyper Street Fighter 4), беа изненадени кога им беше прикажано видео во кое се "млатеа" Ryu, Chun-Li, Kazuya и Nina.

Дап, новиот наслов беше Street Fighter X Tekken, спој на двете најдолги, најдобри и најголеми fighting франчизи (јебига, тоа е вистината Коруне).

Сето ова ќе биде остварено во енџинот на Street Fighter 4, а гејмплејот ќе биде главната "фора" во оваа игра. Според шпекулацииите, Tekken ликовите ќе ги имаат своите познати комбоа и juggling (млатење додека противникот е беспомошен во воздух), но затоа SF ликовите ќе ги задржат своите Super Combo-а и ултија!
Како што би рекол коментаторот од SF4:

Violence is a beautiful thing! :)

Изглеа аwesome!!
xD
уше да си почекаме на топлово лето дур нема шо да се праи без ни една игра
и да искочи кога ќе треба да се учи
-.-

Дали дека не сум играл многу Street Fighter... Ми изгледа дека Tekken карактериве ќе млатат во играва?

топ топ ке иаме занимација на PS летово :)

ty for the info

ТОП !
Мораше да се направи спојка меѓу двеве најдобри аркадни игрици на сите времиња.

Ryu - Ken vs Kazuya - Jin
уште таг тим да направат и ова ќе биде дуелот на столетието :)

--- надополнето ---

Дали дека не сум играл многу Street Fighter... Ми изгледа дека Tekken карактериве ќе млатат во играва?

Гледајќи и од гејмплејот, Tekken карактерите ќе бидат полесни за играње, но главните ќе бидат SF карактерите.

Бидејќи SF нема премногу in-air и on-ground комбоа, поточно кога ќе го мавнеш противникот тој веднаш паѓа, ударите ќе имаат поголем демиџ. Но, на трејлерот Ryu распука два shoryuken-и по ред, што можат само про играчи и најверојатно ќе гази во демиџ тоа. :)

--- надополнето ---

Гледајќи и од гејмплејот, Tekken карактерите ќе бидат полесни за играње, но главните ќе бидат SF карактерите.

Бидејќи SF нема премногу in-air и on-ground комбоа, поточно кога ќе го мавнеш противникот тој веднаш паѓа, ударите ќе имаат поголем демиџ. Но, на трејлерот Ryu распука два shoryuken-и по ред, што можат само про играчи и најверојатно ќе гази во демиџ тоа. :)

Violence is a beautiful thing! :)

Не беше Квентин Тарантино што го рече тоа. :icon_lol: Знам дека има нешто слично речено.

А за играта уште од сега си дозволувам уште од сега да кажам дека е неинветивна и дека направена само за пари. Што е следно, Street Fighter vs Mortal Kombat?

Можам некако да ја симнам текен 5 или стреет фајтер од поновите игрици со боље графика? пробував нешо али неможе..

Мислам дека ги намокрив гаќите и си ја искривив вилицата кога ги видов трејлерите!

Дали ова чудо е само за PS3?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom