Страв од висина / Висечки мост

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
јас ќе го поминам и сто пати на ден без стапче и страв
само Ацид да ми пушти пред мене некоја од „женски газиња“

слушај, знам дека во драчево има една БАЈАЧКА, така да требале да те однесат тогаш, а може и сега, јас ќе те однесам :LOL:
П.С. шега на страна, стравот од висина е вроден, додека од затворен простор е и вроден а и стекнат. така да само ти можеш да го совладаш било кој од тое стравови
Смеј те ми се вие овде на темава,огромна мака си имам.
Еднаш кај едни пријатели во Карпош 4 бев на гости,живеат во кулите кај мостот "Обединети Нации" на најгорниот кат.
Се качував 20 минути по скали,нозете ми отрнеа.

Потоа се осмелив да погледнам од терасата надоле,за малце во несвест ќе паднев.

Џабе е се,што и да пробуваш,верувај.

:)

јас ќе го поминам и сто пати на ден без стапче и страв
само Ацид да ми пушти пред мене некоја од „женски газиња“
старо-аро :LOL: ти бре со стимуланси ли се служиш? ако е така, дај и на вертхер ќе му даиме1 литар домача, од другата страна женско газе и ете гооооо, чоекот прошол
--- надополнето: 19 декември 2012 во 22:58 ---
Смеј те ми се вие овде на темава,огромна мака си имам.
Еднаш кај едни пријатели во Карпош 4 бев на гости,живеат во кулите кај мостот "Обединети Нации" на најгорниот кат.
Се качував 20 минути по скали,нозете ми отрнеа.

Потоа се осмелив да погледнам од терасата надоле,за малце во несвест ќе паднев.

Џабе е се,што и да пробуваш,верувај.

УСПЕШНО ЛЕКУВАМ ОД АКРОФОБИЈА!!! НИКОЈ НЕ СЕ ПОЖАЛИЛ, ............:)

Јас никогаш во животот немав фобија од височина,но ете последниве годинаипол кога и да погледнам од повисоко,а живеам на петти спрат,ми се врти во главата и мислам дека ќе паднам.Истотака,и кога гледам високи објекти,на пример кран,почнува да ми се врти и да ми откажуваат нозете,на некој начин.Дали е ова фобија од височина,дали може да се јави подоцна во текот на животот со оглед на тоа што порано сум немал вакви симптоми?А особено непријатното чувство од височина ми се интензивира во последно време.

Јас никогаш во животот немав фобија од височина,но ете последниве годинаипол кога и да погледнам од повисоко,а живеам на петти спрат,ми се врти во главата и мислам дека ќе паднам.Истотака,и кога гледам високи објекти,на пример кран,почнува да ми се врти и да ми откажуваат нозете,на некој начин.Дали е ова фобија од височина,дали може да се јави подоцна во текот на животот си оглед на тоа што порано сум немал вакви симптоми?А особено непријатното чувство од височина ми се интензивира во последно време.
Јас например кога гледам високи згради чувствувам како да ќе се сруши врз мене,а исто така и губам ориентација на повисоки места,глава ме боли...

А за тоа дали би можело да се јави во подоцна фаза од животот не знам,јас таков сум роден.

--- надополнето: 19 декември 2012 во 23:03 ---
старо-аро :LOL: ти бре со стимуланси ли се служиш? ако е така, дај и на вертхер ќе му даиме1 литар домача, од другата страна женско газе и ете гооооо, чоекот прошол
--- надополнето: 19 декември 2012 во 22:58 ---

УСПЕШНО ЛЕКУВАМ ОД АКРОФОБИЈА!!! НИКОЈ НЕ СЕ ПОЖАЛИЛ, ............:)
А од Клаустрофобија?

јас би поминал дури и ако се чувствувам страв,а тоа е добар стимуланс за да прднам рафално и како ракета побрзо ќе преминам другата страна ;)

Јас никогаш во животот немав фобија од височина,но ете последниве годинаипол кога и да погледнам од повисоко,а живеам на петти спрат,ми се врти во главата и мислам дека ќе паднам.Истотака,и кога гледам високи објекти,на пример кран,почнува да ми се врти и да ми откажуваат нозете,на некој начин.Дали е ова фобија од височина,дали може да се јави подоцна во текот на животот си оглед на тоа што порано сум немал вакви симптоми?А особено непријатното чувство од височина ми се интензивира во последно време.
дефинитивно фобија. дали е почетен или краен стадиум, имаш класични симптоми на фобија. како што предмалку кажав, акрофобијата е вродена и може да се појави во покасни години. зал ми е друже, но бори се, стави ги под контрола чуствата, пошто ако ја изгубиш контролата ........:(

јас би поминал дури и ако се чувствувам страв,а тоа е добар стимуланс за да прднам рафално и како ракета побрзо ќе преминам другата страна ;)
Постои опасност од губење на контролата и дисбаланс,па може во провалија да завршиш.

:D

дефинитивно фобија. дали е почетен или краен стадиум, имаш класични симптоми на фобија. како што предмалку кажав, акрофобијата е вродена и може да се појави во покасни години. зал ми е друже, но бори се, стави ги под контрола чуствата, пошто ако ја изгубиш контролата ........:(
Како да ставам под контрола?Да се качам на Ајфел?:D

Јас имам фобија од инсекти и височина, така да нема шанси на вакво нешто да поминам:)

Како да ставам под контрола?Да се качам на Ајфел?:D
ух сега и ти, тоа се некои техники кои треба да се користат и кои МОЖЕ да дадат позитивен резултат. но тоа е ОФ топик.

Постои опасност од губење на контролата и дисбаланс,па може во провалија да завршиш.

:D
Таман работа нема шанси инаку доволно сум вежбан бидејќи понекогаш прифатно работам и како монтер за ролетни така што сум монтирал ролетни дури и на 7-ми кат и на 10 кат во тафталиџе и градски ѕид :)

ух сега и ти, тоа се некои техники кои треба да се користат и кои МОЖЕ да дадат позитивен резултат. но тоа е ОФ топик.
Ех,а порано им се смеев на сите што имаа некаква фобија,од било кој вид.Дури желба во пубертетот ми беше и банџи да скокам.Ме стига кармата,очигледно:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom