Страв од летање со авион

Ти очигледно не разбираш.
Не ми е страв да не падне авионот и да отидам јабана, туку страв од летањето.
Веројатно е клаустрофобија, ме фаќа анксиозност, паника, срце биење...свесна сум за целата ситуација и се обидувам да се борам со тој страв, пробав до џвакање мастики, со капки за нос, медитација, техники на дишење, но не помага ништо.

Од рушење на авиониот разбирам каков е стравот. Што страв е од самото летање ? Што има страшно у летање ?
Немаш сонувано дека леташ ?
И какво е чувството ?

Не ми беше муабетот за адреналински работи него за штедење време, пари, гужви, енергија, удобност.
Целата фрка се создава од многу гледање хорор филмови. Статистиката вели дека многу повеќе луѓе умираат во сообраќајни несреќи него во авионски.
Абе јасно ми е мене се, затоа и покрај стравот јас пак одлучувам да се возам со авион ако ми е тоа поисплатливо и ми заштедува време, гужва и сл.

Јасна ми е и статистиката и се тоа, ама стравот си е присутен. Едноставно е, се плашам и ги разбирам луѓето што се плашат од летање.

Од рушење на авиониот разбирам каков е стравот. Што страв е од самото летање ? Што има страшно у летање ?
Немаш сонувано дека леташ ?
И какво е чувството ?
НЕшто слично кога ке се залепиш на седиште у кола, возачот до тебе нагазил до даска а ти вадиш очи на дршка, нема што да правиш.

znaesh i samata..

so obzir deka e strav i anksioznost, diazepam ili heleks zavisno od tolerancijata, samo mali dozi da prespies i/ili da se opushtish.

eventualno da pafnesh, ama vie tetkite ne ste po toa.
Да не направам поголема беља со дијазепамот, кој знае како ке реагирам.:(
Ми рекоа со чоколадо да пробам.

zarem nemas probano benzodiazepin?

ke te smiri i ke ti ja sredi (kratkorocno) anksioznosta koja shto ja imash.

sem ako imash nekoi alergii, ne gledam problem, iako da, bi ti sovetuval poprvo neshto na prirodna baza pred benzodiazepin.

osredeni chaevi bi te smirile, ili eventualno da ostanesh povekje vreme budna pred letot i da zaspiesh chim vlezesh.

1000009800.jpg

... ме потсети на женава од филмов Ибица, изгледај го, посебно крајот, каде ќе го видиш решението, инаку иста Ти! :ROFLMAO:

Па напиј се дома така, ако немаш нус појави, пиј пред авион, ама може и да не ти делува доволно за да те смири. Чоколдо тешко дека ќе те смири. И не се замарај пред тоа дали ќе те фати страв, а имај на ум дека ти е гајле дури и да те фати. Ако почнеш да имаш паничен напад не се бори против него, остави го да си тече, така побрзо ќе се смириш.

Затоа пафни и уопште нема да имаш фрка од нуспојави.
После можеш ид а се укључиш на форумов пафната и да си напраиш муабет со костиќ.
Автоматски споено мислење:

Абе јасно ми е мене се, затоа и покрај стравот јас пак одлучувам да се возам со авион ако ми е тоа поисплатливо и ми заштедува време, гужва и сл.

Јасна ми е и статистиката и се тоа, ама стравот си е присутен. Едноставно е, се плашам и ги разбирам луѓето што се плашат од летање.
Мене не ми е јасно дали од самото летање ти е фрка или од стравот дека ќе се урнеш ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom