Страв од летање со авион

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.928
Поени од реакции
11.905
Имам летано со авион неколкупати, на блиски а и на подалечни дестинации, но....но секогаш стравот ми доаѓа кога ќе влезам во авион.
Колку и да се обидувам да се смирам, џабе е се, ништо не ми помага.
Ај да ми е прв пат па да се плашам, ама оваа мојава паника и срце биење ке ја имам и да летам 1000 пати.
Најлошо ми е при полетување, дали притисокот ми се крева или паѓа немам појма....страшно, жалосно:(

Има ли некој што ја има истава мака, некој да даде совет како да го победам тој страв.
Дали да се напијам некој седатив( до сега не сум се напила ништо)?

Велат клин се клином избија, така и правам, ама ништо :toe:

Замисли си дека после смртта, ќе ти биде подобро додека полетуваш и леташ па слетуваш. Ќе уживаш во авионот.

Нормално после тоа се по старо... :)

Јас ја имам твојата мака. И мене ми е страв да летам со авион. На секое летање викам дека ми е последно. :D

Јас ја имам твојата мака. И мене ми е страв да летам со авион. На секое летање викам дека ми е последно. :D
Ама затоа на пример до Германија со авион за 2 саата си а со бус за 20 саата, дали ти се лоши и од таа помисла ? :icon_mrgr:

Ама затоа на пример до Германија со авион за 2 саата си а со бус за 20 саата, дали ти се лоши и од таа помисла ? :icon_mrgr:
Дааааа. Џабе е, не ми поминува и не ми поминува стравот. Не сум тип што сака многу адреналински работи. :D

Ја секогаш си викам дека ако падне, барем нема да загинам само јас и ми поминува.
Јас секогаш пред да летам отворам flightradar24, гледам колку авиони летаат во моментот и си викам "ваљда не сум толкав малер баш мојот авион да падне" :ROFLMAO:

Мене на почетокот ми беше шубе, ама веќе се навикнав и не ми пречи. Стравот е нормална работа, посебно ако за првпат се соочуваш со нешто.

Дааааа. Џабе е, не ми поминува и не ми поминува стравот. Не сум тип што сака многу адреналински работи. :D
Не ми беше муабетот за адреналински работи него за штедење време, пари, гужви, енергија, удобност.
Целата фрка се создава од многу гледање хорор филмови. Статистиката вели дека многу повеќе луѓе умираат во сообраќајни несреќи него во авионски.

Не ми беше муабетот за адреналински работи него за штедење време, пари, гужви, енергија, удобност.
Целата фрка се создава од многу гледање хорор филмови. Статистиката вели дека многу повеќе луѓе умираат во сообраќајни несреќи него во авионски.
Ти очигледно не разбираш.
Не ми е страв да не падне авионот и да отидам јабана, туку страв од летањето.
Веројатно е клаустрофобија, ме фаќа анксиозност, паника, срце биење...свесна сум за целата ситуација и се обидувам да се борам со тој страв, пробав до џвакање мастики, со капки за нос, медитација, техники на дишење, но не помага ништо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom