Stranger Things

• Креатор на темата Креатор на темата Anon
  • Време на започнување Време на започнување
Одлична серија после долго време некоја да ме заинтересира да сакам да гледам една по друга епизода нема да наоѓам мани ќе си кажам генерално мислење дека ми се допаѓа да не изиграв режисер, сценарист или глумец веќе доволно ги има тука на форум :)

Ја изгледав и јас, не е wow, не е нешто невидено, ама добра е, сетингот и санудтракот посебно се моќни, децата развалија со глума, Eleven и Лукас посебно. Хуморот им беше во ред, имаше смеење со Дастин и Лукас.
Винона ми делуваше како да има заборавено како да глуми на почетокот, после се среди малку од малку.
Го има тој Stephen King филинг, шмек на 80тите (посебно со саундтракот, морам пак да го пофалам).
Имаше некои вишок и непотребни ликови, ама добро, да не ја тупам сега.
Се на се, вреди да се изгледа, 8 епизоди само, а е прилично заразна.

7b3bb32f-83af-4513-8f6c-0998b66b652f.gif

8-те епизоди ги изгледав во еден ден, речиси без здив. Голем фан сум на филмовите од 70-тите и 80-тите и целиот сетинг во мало градче идеално за развој на мистерии ми е една од поомилените атмосфери во филм или серија. Крајот некако ветува втора сезона со истите ликови и продолжување и дополнително разоткривање на мистеријата, ама ќе видиме.

Еве ги референците на најпознатите филмови од тој период:

Некои би го нарекле бесрамно копирање, но мене ми се допаѓа како освежување на ретро атмосфера во HD.

8-те епизоди ги изгледав во еден ден, речиси без здив. Голем фан сум на филмовите од 70-тите и 80-тите и целиот сетинг во мало градче идеално за развој на мистерии ми е една од поомилените атмосфери во филм или серија. Крајот некако ветува втора сезона со истите ликови и продолжување и дополнително разоткривање на мистеријата, ама ќе видиме.

Еве ги референците на најпознатите филмови од тој период:

Некои би го нарекле бесрамно копирање, но мене ми се допаѓа како освежување на ретро атмосфера во HD.

istite tie so bi go narekle besramno kopiranje svrsavaa na star wars force awakens....

Binge-watched сезоната во еден ден. Јас би и дала 9ка, бидејќи искрено ми се допадна, но не можам да и дадам чиста 10ка како на некои омилени серии што ги имам. На некој начин намерно имаат вметнато клише моменти, бидејќи направена е да изгледа како да е снимена во 80-тите. Не само атмосферата, кинематографијата, итн. Целосно, со се приказната. Да не се повторувам, се согласувам со се. Глумата беше одлична, поготово на децата. Мене ми се допадна и Винона, искрено. Музиката топ, само ја надополнува одличната атмосфера во текот на целата сезона. Се на се, добра комбинација на scifi/хорор/трилер/супернатурал елементи.

П.С. Меѓу поомилените сцени ми беше кога во последната епизода Џонатан, Ненси и случајно Стив заедно се бореа против чудовиштето.

Тизеров ме тизна да барам поасален тизер.

Првата половина на серијава беше WOW!
Али искрено главниот лик винона рајдер е флоп.
Децава у почетокот со хуморот се врв. Посебно нигерот.се скинав од смеењена неколку сцени :D

Иначе, серијава ја гледам у ек на земјотресиве... Морничавост х300000000 :D
Се на се, солидна серија, малце при крајот паѓаше а и винона рајдер е тапа... Ја би ја стаил у ист кош со Preacher според рејтингот.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom