Странци, странкињи

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Истото прашање постави си го на себе си, дали ти ги познаваш сите жени и кој калибар на жени го познаваш?
Направи си табели и стави ги жените според карактеристи кои сам им ги даваш и види која категорија на жени ти е на мета. Муабетот ми е, секој со своето :)
Патем со морални вредности, етичност и традиционалност сум оддамна скарана, бидејќи правилата важат за сите освен за себе си. Мислам дека тоа е најлицемерниот аргумент со кој се пука.
--- надополнето: 8 февруари 2013 во 10:09 ---
Исто како кај машката популација, и во жените има исклучоци. Али генерално сите се водат од авантуристичкиот странец-филм, отколку како што некој погоре спомна провинцијалскиот странец.
Машко као машко, се би плеснал што има потенцијал за убав помин. Без разлика дали е од Горно Оризари или Копенхаген.

Исто како кај машката популација, и во жените има исклучоци. Али генерално сите се водат од авантуристичкиот странец-филм, отколку како што некој погоре спомна провинцијалскиот странец.
Машко као машко, се би плеснал што има потенцијал за убав помин. Без разлика дали е од Горно Оризари или Копенхаген.
Исто и женско да знаеш, се би плеснала шо и се свиѓа. Само што низ годиниве се молчеше да не ви се навреди суетата, а денес тоа ви се кажува јавно па затоа има плачење, кукање и жалопојки. Ниту сте од посебна крв и месо од нас, нити ме интересира како ве воспитувале по родови. Кој е задоен со идејата дека е маж во куќи многу тешки години му следуваат, затоа што побрзо нека се вади од филмот полесно ќе му биде :)

Исто и женско да знаеш, се би плеснала шо и се свиѓа. Само што низ годиниве се молчеше да не ви се навреди суетата, а денес тоа ви се кажува јавно па затоа има плачење, кукање и жалопојки. Ниту сте од посебна крв и месо од нас, нити ме интересира како ве воспитувале по родови. Кој е задоен со идејата дека е маж во куќи многу тешки години му следуваат, затоа што побрзо нека се вади од филмот полесно ќе му биде :)
Јас се водам од фактот дека сум рамноправен со девојката, не може да речам дека сум маж у куќа кога еднаш годишно мијам садови, перам, готвам итн. Не може да речам дека сум маж у куќа кога жената мине низ тој толку болен процес на раѓање.
Исто и жената, не смее да рече дека она ја води куќата бидејќи врши домаќински работи, кога мажот....
Да не набројувам знаеш што сакам да кажам.

ЕДНАКВОСТ! Nothing else.
И двајцата имаме заслуга за нашиот добар/лош брачен/дечко-девојка живот.

Јас се водам од фактот дека сум рамноправен со девојката, не може да речам дека сум маж у куќа кога еднаш годишно мијам садови, перам, готвам итн. Не може да речам дека сум маж у куќа кога жената мине низ тој толку болен процес на раѓање.
Исто и жената, не смее да рече дека она ја води куќата бидејќи врши домаќински работи, кога мажот....
Да не набројувам знаеш што сакам да кажам.

ЕДНАКВОСТ! Nothing else.
И двајцата имаме заслуга за нашиот добар/лош брачен/дечко-девојка живот.
И јас сум за еднаквост, комплетна :)
Значи се согласивме, мило ми е.

не може да биде еднаквост кога жена се плеска кога сака,а машкото ја немаа таа привилегија
Неможе жена да ти е крива ако ти не им се допаѓаш на девојките, тоа на Господ треба да му се лутиш или на родителите :)

Неможе жена да ти е крива ако ти не им се допаѓаш на девојките, тоа на Господ треба да му се лутиш или на родителите :)
не прајме сеа мувабет за личота,ами за еднаквост.........уствари џабе ми е појаснување кога секогаш сте во право......

не прајме сеа мувабет за личота,ами за еднаквост.........уствари џабе ми е појаснување кога секогаш сте во право......
Знаеш нема жена што не дава, има само маж што незнае да побара.

Јас имам секаде да отидам и драго би отишла да имам време, еве утре конечно ќе идам кај Dzish; а како сум тргнала натаму помина година време.
Да се разбериме, не сум странец. Несакам да добијам полно сандаче од напалени форумџики.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom