Странци, странкињи

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Да се разбериме, не сум странец. Несакам да добијам полно сандаче од напалени форумџики.

Немаш ли барем српску жицу? За нас, Македонките, и Врање е странство.

Поинаку гледаме на работите. Јас имам секаде да отидам и драго би отишла да имам време, еве утре конечно ќе идам кај Dzish; а како сум тргнала натаму помина година време (Ставрогин; да знаеш дека достојав на зборот:D ) . Исто реагирам со сите, ако сака нека биде и од Бангладеш.
Неможам да ве сфатам за генералнава слика што ја имате, бидејќи едноставно нели хемијата си го праи своето, а не кој од каде е.

Нека биде таква генералната слика како што ја збориш... инаку вака ако продолжам со муабетот ке испаднам очаен,жалнопојка и сл. ...мада до сега тука работите што сум ги пишувал на овој подфорум,сум ги пишувал за да се долови поентата,за тоа какви не треба да бидат работите ...но со сила ништо не бива ... Само за крај,морам да кажам еден пример,многу ми е интересен(од разговорите кај повеќето женски што сум во контакт,да не испадне дека зборам за сите),денес сите сме чуле за серијата за Султан Сулејман,интересно е како се воодушевуваат девојчињата на таа Хурем:pos::pos:(стварно неможам:pos: ) се запрашал ли некој зошто и се воодушевува(особено женската популација)... незнам воопшто дали се запрашале во кој план ја ставаат жената во таа серија(доволно е една серија случајно да фатите и ке ви биде јасно),а сепак и се воодушевуваат... мислам дека тоа доволно говори за менталитетот и свеста тука...

Момци, клуб Матица под итно, и летово во Охрид нема да зажалите за вложените пари

555806_510146635690685_1683544082_n.jpg

Кај го сфати ова, еве три пати прочитав јас такво нешто не гледам. Се имате запрашано зошто вие уствари се споредувате со странци (се разбира мислам на срби и бугари и они станаа странци од 2010 наваму)? Зошто јас кога ќе прочитам некое момче дкеа иде со некоја немам револт ниту правам некоја споредба со нас? Зошто вие рипате како попарени, слабо ебете у Македонија, не ви даваат вас, а на Срби им даваат? Не мислите дека е лично до вас и дека не е до местото на живеење? Им давале оти се странци, а не оти вие не им се свиѓате, колку смешно размислување.
Значи се се' сведува на секс во една врска дали дава или не?...Не знам кај отиде љубовта што толку ја посакуваат нашите Македонки.
Многу нормално е во нашево општество и нормите како се поставени за живеење сите да се споредуваме со некого, по малку и е логички.
Ако си направил грешка се трудиш да разбериш каде е грешката и наредниот пат да се подобриш.
Револот кај македнските мажи е во тоа што некој пристоен дечко се обидува да и пристапи на некоја девојка за која мисли дека ете можеби таа ќе биде избраната и истата го одбива со образложение дека не е подготвена во моментот за врска, мисли дека не е нејзин тип итн, итн. Истата тоа го прави со неколку дечковци, за по два месеци во лето да ја видиш дотичната како се качува во Бе-Ем-Ве-то од Сајо со немачки табли и заминува во непознат правец.
Уште повеќе се револтирани некои типови кој биле во врска со типичната македонска жена која по два месеци го откачува од причина што ете тој е се најдобар ама нема нешто хемија помеѓу нив и демек ако може да не се гледаат извесен период.
Нема да помини долго кога на фејсбук профил ќе осамнат слики од нејзиниот годишен одмор во прегратка на двајца Бугари (ова за инает).

Значи се се' сведува на секс во една врска дали дава или не?...Не знам кај отиде љубовта што толку ја посакуваат нашите Македонки.
Многу нормално е во нашево општество и нормите како се поставени за живеење сите да се споредуваме со некого, по малку и е логички.
Ако си направил грешка се трудиш да разбериш каде е грешката и наредниот пат да се подобриш.
Револот кај македнските мажи е во тоа што некој пристоен дечко се обидува да и пристапи на некоја девојка за која мисли дека ете можеби таа ќе биде избраната и истата го одбива со образложение дека не е подготвена во моментот за врска, мисли дека не е нејзин тип итн, итн. Истата тоа го прави со неколку дечковци, за по два месеци во лето да ја видиш дотичната како се качува во Бе-Ем-Ве-то од Сајо со немачки табли и заминува во непознат правец.
Уште повеќе се револтирани некои типови кој биле во врска со типичната македонска жена која по два месеци го откачува од причина што ете тој е се најдобар ама нема нешто хемија помеѓу нив и демек ако може да не се гледаат извесен период.
Нема да помини долго кога на фејсбук профил ќе осамнат слики од нејзиниот годишен одмор во прегратка на двајца Бугари (ова за инает).

Малку офф, ама болдираното некако се провлекува како аргумент доста често, а уште почесто како правило.

Паричката има секогаш две страни и знам дека знаеш, само не ми е јасно зошто не кажуваш. :)
Имаше еден муабет на времето (бог знае која тема, склерозава ми е во налет) дека кога машко приоѓа на женско, првата мисла му е "да и` го збиберам" или нешто во тој стил. Да бидам појасна, ова не беа мои изведени зборови, туку кажани од машките. Јас најкултурно си прашав дали вие како машки кога пристапувате навистина така гледате на девојките или можеби јас погрешно читам.

Знаеш каков одговор добив?
Никаков.
И не мислам никаков во смисла глупав, туку точно никаков.
Немаше одговор.
Штама.

Дали е 5-денарка или 50-денарка, не заборавај дека секогаш има две страни на иста вистина. :)
И разбирам поради што боли, поради искрените намери.
Но, тие болат подеднакво и кај двете страни.

Малку офф, ама болдираното некако се провлекува како аргумент доста често, а уште почесто како правило.

Паричката има секогаш две страни и знам дека знаеш, само не ми е јасно зошто не кажуваш. :)
Имаше еден муабет на времето (бог знае која тема, склерозава ми е во налет) дека кога машко приоѓа на женско, првата мисла му е "да и` го збиберам" или нешто во тој стил. Да бидам појасна, ова не беа мои изведени зборови, туку кажани од машките. Јас најкултурно си прашав дали вие како машки кога пристапувате навистина така гледате на девојките или можеби јас погрешно читам.

Знаеш каков одговор добив?
Никаков.
И не мислам никаков во смисла глупав, туку точно никаков.
Немаше одговор.
Штама.

Дали е 5-денарка или 50-денарка, не заборавај дека секогаш има две страни на иста вистина. :)
И разбирам поради што боли, поради искрените намери.
Но, тие болат подеднакво и кај двете страни.

Можам да одговорам од моја перспектива, ама ќе биде навистина нерелевантно од причина што сум само еден од милион мажи, а ваму цела тема е едно големо генерализирање.
Од тоа нешто искуство што го имам по дремење во локали мислам дека најчесто мажите се распрашуваат за девојката која му се допаднала кај некоја радио Милева дали ја познава и која или што е, барем така функционираше кај мене во провинција.
Покасно кога ќе собереа податоци од матичен број до тоа дали истата имала скршена рака во 3то одделение на база на тоа пристапуваа кон неа.
Ако беше некоја "шарена" девојка одеа со ниет да се проведе некоја вечер со неа, ако овој разузнувачот кажеше дека девојката е арна тогаш се имше некој посериозен пристап.
Во случај ако никој не ја познаваше што беше реткост, тогаш се одеше со варијанта да се запознае девојката и на основ на тоа ќе се видеше каква ќе биде стратегијата за понатаму.
Без разлика на пристапот ако кликнеше нешто се случуваше да се заглави некој со шарената девојка на подолго време или пак обратна ситуација.
Мислам дека не треба да се објаснувам дека ова не е мојот пристап на работите и дека не сметам оти сите жени во Македонија се палат повеќе на странци.
Се обидувам да направам само некој пресек на нашето општество во кое сега живееме и на основ на тоа генерализирам.
Пример кај сестрите наши рамковни, ниту една од овие работи нема да биде апликативна и покрај тоа што живееме во исти градови и држава.

Ти си веќе странец :)

Sussaro

Помислив ти си издал книга. :)

Два тројца од форумов ми препорачаа да сум пишел книга. Ама шо знам, многу сум некако сељак за да објавам книга. Плус ако веќе јавно со име презиме објавиш ќе треба да се објаснувам после со сва и свашта така да не фала:).
Треба интензивен курс по српски. Уште ако успееш београдскиот дијалект и сленг да го совладаш на коњ си на Књаз Михајлова.

Момци, клуб Матица под итно, и летово во Охрид нема да зажалите за вложените пари
Охриѓанки не се виновни тоа што од мали нозе нивните баби, дедовци па дури и родители им трубат за Југославија, за српскиот јазик и тоа како било тогаш поубаво итн

Последиците и сам ги гледаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom