O
Orion.
Гостин
znaci nemoze nisto da mi steti taka?
Апсолутно не! Дечко, секој муабет што ќе го слушнес у теретана или било каде НЕ мора да е точен

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
znaci nemoze nisto da mi steti taka?
Ок, фала многу. Оти иам слушано нешо муабети дека ако си вежбал додека не си израснал целиот вака у висина можел да си останеш ваков каков шо си па си викам ја најбоље да си ја прашам кајганава шо ќе каже она тоа![]()
Па сакам стомачни и гради, upper chest и lower chest, сега за сега правам стомачни и склекови, можат тие да ми скратат нешто од висината?Ако правиш вежби кои набиваат подолго време а сеуште си во раст дефинитвно може да си скратиш сантиметри. Но истото важи и обратно, прави вежби кои истегнуваат ќе си додадеш сантиметри. Треба да знаеш што сакаш и тоа правилно да го примениш.
Па сакам стомачни и гради, upper chest и lower chest, сега за сега правам стомачни и склекови, можат тие да ми скратат нешто од висината?
Ако правиш вежби кои набиваат подолго време а сеуште си во раст дефинитвно може да си скратиш сантиметри. Но истото важи и обратно, прави вежби кои истегнуваат ќе си додадеш сантиметри. Треба да знаеш што сакаш и тоа правилно да го примениш.
Кажи ми вежба која ,,набива,, ??
Па сакам стомачни и гради, upper chest и lower chest, сега за сега правам стомачни и склекови, можат тие да ми скратат нешто од висината?
Не можат. Иди по логика нема како да те набијат. Немаш никаков стрес на кичма или коски од тој вид за да му се мислиш.
Од склекови може,стомачни не
Па јас на систематски преглед кога бев на 15 години докторката ми рече без теретани и такви работи уште сега затоа што уште се развива организмот и растиме во тој фазон...Е сеа не буквално да не правиш,јас конкретно ја прашав за склекови ми кажа дека не ми препорачува сеуште да ги правам бидејќи нема потреба од склекови ми препорача други вежби за истегнување и стомачните секако не ги изостанувам.Но сепак само на вежби не се осеќам доволно исцрпен па практикувам трчење додека сум во можност (зимно време по слабо) и возење велосипед по 5-10 км дневно си имам одредена релација.
какво спречување на раст бе од стомачни склекови...па ти најде кого да слушаш „докторката’’ од систематски...
од 5 одделение до сеа правам секој ден стомачни грбни и склекови, па фала му на бога 185 изразнав