Стомачни мускули

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Еве една добра работа за зацврстување на стомачните мускули со само 8минути дневно вежбање.

п.с. Кој од првпат успее следејќи го видеово да издржи 8 минути има од мене гајба пиво за подобар стомак;)

Ги правам редовно, 2-3 пати во неделата.

Иначе левел 2 сум :D

M

MagisterLudi

Гостин
Не можам ни левел 1 бе по 15 повторувања у серија правам ама со време ќе стасам и до левел 1 =)

R

Roten 96

Гостин

ма пробав не бидува, се изморувам а ти за левел 2 ми зборуваш :D се заебавам правам и јас ама уште сум на почеток :)

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.740
Поени од реакции
11.624

За почеток (првите две недели) треба само првите две вежби така?
После другите?

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Имав делумно доволни стомачни и ги сакав највеќе од се на моето тело и проаѓав време во теретана на нив 40% од тренинзите плус секојдневно домашни тренинзи, за се да биде топ ми забранија секакви тренинзи , па дека тоа не ми беше доволно ми забранија и секакви физички активности што ми вклучуваше и боди-билдинг... со што, сега, одвај се познаваат :(

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
Имав делумно доволни стомачни и ги сакав највеќе од се на моето тело и проаѓав време во теретана на нив 40% од тренинзите плус секојдневно домашни тренинзи, за се да биде топ ми забранија секакви тренинзи , па дека тоа не ми беше доволно ми забранија и секакви физички активности што ми вклучуваше и боди-билдинг... со што, сега, одвај се познаваат :(
зошто ти забраниа?

R

Roten 96

Гостин
ај ако може некој д ами каже каква храна е добра(поволна) за стомачните мускули.. :)

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.379
Поени од реакции
4.924
Еве една добра работа за зацврстување на стомачните мускули со само 8минути дневно вежбање.

п.с. Кој од првпат успее следејќи го видеово да издржи 8 минути има од мене гајба пиво за подобар стомак;)

Едно од најдобрите видеа што сум ги видел и применил вежбите од него.. Сеуште сум до левел 2 али ефектот е голем.. Не голем број на повторувања со одлични резултати..

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
ај ако може некој д ами каже каква храна е добра(поволна) за стомачните мускули.. :)
Исто како и за другите мускулни групи. Стомачните се составени од мускулни влана како и останатите мускули и за нивна градба се потребни избалансирани односи на протеини, јагленигидрати и здрави масти.
За добри јх, здрави масти и протеини ќе впишиш на google и ќе го конзумираш тоа.

Најпоблематични за оформување и задржување се поради тоа што кај машките вишокот масти се задржува во пределот на стомакот, за разлика што кај женските повеќе е во делот на задникот ( што немора да значи дека кај секој е баш така).

Внесувај големо количество на вода за да се забрза метаболизмот и да се исфрлат токсините од телото и намалија количината на сол во најмало ниво бидејќи натриумот ја задржува водата во организмот и со тоа ја прави кожата подебела.

Шеќери, алкохол и брза храна заборави зошто ќе немаш прогрес !
--- надополнето: Aug 8, 2011 3:23 PM ---
Која е причината поради која ти забранија, кој здраствен проблем ?

Agent014

F.U.B.A.R.
Член од
26 октомври 2010
Мислења
379
Поени од реакции
147
Абе луѓе , едноставно е .. правите кардио , по можност да биде H.I.I.T. така ќе има голем ефект , не правите стомачни секој ден , пошто им треба одмор да се регенерираат , правите ги 4-5 пати неделно . Внесувајте барем по 30 г протеин на секој 3-4 часа дневно , и може да јадете благо , али да не претерувате , пример еден сладолед и едно чоколатце на ден е прифатливо. И правите различни стомачни , за горни , средни и долни . Најдобри се leg raise , crunches итн , видите на Google или bodybuilding.com има доста инфо , ме мрзи сеа да пишувам :) , правите ги по 3-4 серии , со по 15-20 повторувања , со 10-15 секунди одмор меѓу сериите и 2 мин одмор меѓу вежбите .

Член од
15 јуни 2011
Мислења
386
Поени од реакции
98
според мене за почеток трчањето е една од најдобрите вежби за стомачни, како прво не може да се направат стомачни мускули ако има сало, а со трчањето тоа се топи и воедно се зацврствуват. одам на теретана веќе цела година и ако нешто најмалу вежбам таму тоа се стомачните а не можам да се пожалам дека имам проблем со нив затоа што практикувам трчање а јадам се што ми се пријаде макар да значи тоа брза храна повеќе пати во неделата

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Брат ја трчам 3 години секој ден па пак неам стомачни - да не речам иам пивски стомак (трчам по 4-5км најмалце) + пешачам т.д тоа со исхраната има и те КАКВА врска .... :)

Поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom