Столбовите во Огњанци

• Креатор на темата Креатор на темата Дамјан_Amstaff
  • Време на започнување Време на започнување
Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Во селото Оѓанци после Петровец има една Црква , во дворот има четри солбови...што се нишаат. Бев пред 2-3 години јас не верував секако мислев ме лажат и дојдовме на местото влегов во тој "квадрат" и...столбовите почнаа да се нишаат , немаше ветер , нема некој што ги мрда туку самите се нишаа. Викаат дека на тоа место имало гробишта па таа појава ја поврзуваат со тоа...А што е уште почудно (ова не сум го видел но попот ни го кажа и уште неколку луѓе истото ни ги имаат кажувано) кога беше поплавата бидејќи тоа местото кај што се наоѓаат столбовите е малку во дупка имало вода не знам 1 метар но што е чудно во квадратот кој што го образуваат столбовите немало вода...А да столбовите се зацементирани...

Ни ние не знаеме, додека не видиме барем некаков доказ... снимка можеби? Сите имаат камери ќе ми биде мило ако се погрижиш да снимаш нешто и да си ја потврдиш темава која ја отвори.

Ни ние не знаеме, додека не видиме барем некаков доказ... снимка можеби? Сите имаат камери ќе ми биде мило ако се погрижиш да снимаш нешто и да си ја потврдиш темава која ја отвори.

Ок ќе видам што може да сторам...како што реков бев таму пред 2-3 години мислам се градеше нешто можеби ги тргнале столбовите , имам другари ќе ги прашам кога ќе имам некој информации ќе пишам...

А може некој да пише што може да ја предизвика таа појава ?
-Подземни води ?
-Ветер нема шанси

Прво нее Оѓанци туку е Огњанци
Второ во Огњанци живее нај необразуваното население во скопската околина, незнам зошто но во тоа село од секогаш преовладувало окултното, дали поради самиот факт дека се изолирани од светот бидејки за да стигнеш до тоа село поминуваш празен простор од 5 до 8 км не сум сигурен колку. Тоа е убедливо село со највеќе бајачки и исцелители јасновидци итн и приказни за над природното од секогаш имало и ке има за тоа е должен фактот дека во просек 100% жители 95% се со основно образование, само огњанчани успеваат да видат над природни појави вонземјани,вампири , духови , повратници од задгробниот живот. е сега нај голем придонес за рие приказни е факторот нема што да се прави па ај кој ке раскаже по неверојатна приказна и по фантастична ( центар на соцјалниот и друштвен живот им е коперацијата кај што се собираат сите од 8 до 98 години) и јас колку што знам ова се само приказни во ОЃАНЦИ и нишо поише измислени од сељандури кој во ништожноста во својот живот главна преукупација им е кој поише ке излаже

Второ во Огњанци живее нај необразуваното население во скопската околина, незнам зошто но во тоа село од секогаш преовладувало окултното, дали поради самиот факт дека се изолирани од светот бидејки за да стигнеш до тоа село поминуваш празен простор од 5 до 8 км не сум сигурен колку. Тоа е убедливо село со највеќе бајачки и исцелители јасновидци итн и приказни за над природното од секогаш имало и ке има за тоа е должен фактот дека во просек 100% жители 95% се со основно образование, само огњанчани успеваат да видат над природни појави вонземјани,вампири , духови , повратници од задгробниот живот. е сега нај голем придонес за рие приказни е факторот нема што да се прави па ај кој ке раскаже по неверојатна приказна и по фантастична ( центар на соцјалниот и друштвен живот им е коперацијата кај што се собираат сите од 8 до 98 години) и јас колку што знам ова се само приказни во ОЃАНЦИ и нишо поише измислени од сељандури кој во ништожноста во својот живот главна преукупација им е кој поише ке излаже

Ова не е приказна сум бил и немам причина да лажам , што профит имам од тоа што ќе ги лажам скопјаништава ? Ќе ми даде некој пари ? што ќе имам неколку одговори на темава и ќе бидам џек ?! Точно е дека има милион бајачки/бајачи за исцилители не знам , ќе земам камера ќе одам со другарите ќе снимам доколку уште постојат столбовите и ќе го постирам ! Сељандури пфф
-јас не реков дека столбовите ги ниша Господ некој вампири или духови ! Зар во темава мистерии се е поврзано со вампири и духови ? Каде спомнав јас Вампири и Духови ? и прашав која појава може да го предизвика ова

SE PRETPOSTAVUVA DEKA STANUVA ZBOR ZA PODZEMNI VODI!!!SO CELATA PRIKAZNA SUM DOBRO ZAPOZNAENA!!!A ZA DA LAZE DAMJAN_ ........NEMA NIKAKVA KORIST!!! MESTOTO POSTOI...SEGA VASE E DALI VIE GRAGJANITE SAKATE DA POMIETE TOLKAV PRAZEN PROSTOR I DA SE UVERITE SAMITE...BIDEJKI TIPOV I VIDEO SNIMKA DA POSTAVI PAK KE SE SOMNEVATE!!! TAKA DA ODETE I UVERETE SE SAMI!!!SE RAZBIRA AKO SAKATE DA ODITE !!!:toe:

Da de, odma so toa "neobrazovani se"! A luge vo Skopje duri i so fakultet mislis deka se obrazovani? Ima pak prazni tikvi.

Nego lugevo si se uste vo kontakt so prirodata i ziveat vo sklad. Jas im velam - sekoja cest!

Некои слики?

Колку печурки треба да изедеш за да забетонирани столбови почнат да се нишаат?

П.С.
Мајсторот што ги градел бил многу "добар" мајстор кој се придржувал до мотото - "мери со шублер, бележи со креда, сечи со секира"

Некои слики?

Имав неколку другари ги прашав дали може да снимат нешто , ми велат столбовите не се "мрдале" на секој , они па кутри мислат Господ ги мрда.

Како што реков и погоре бев пред 3-4 години , можеби составот на земјата, подземните води или кој и да се другите фактори се промениле па го нема истиот ефект како порано. Но доколку отидам сигурно ќе постирам материјал.

Абе не беа ова шипки? Знам одамна на МТВ1 имаше џоамити документарец за местово, како што ми текнува видов се нишаа 4 црни шипки а не столбови. А може и грешам. Исто така викаат дека местово лечело од секакви болести (lol) па доста луѓе оделе натаму и се враќале излечени(жими џони)

Исто и јас сум бил и лично сум видел. Истото што го кажа Дамјан би го спомнал и Јас, имаше пред некоја година и бум по медиумиве за тој дел, али сепак се замре наеднаш.. немам отидено одамна, но верувам дека се останало како што и било.

Баш би сакал да ги видам тие столбови, инаку Огњанци се наоѓаше после Петровец така?

Чудно, првпат слушам, ама ќе одам да се уверам.

Баш би сакал да ги видам тие столбови, инаку Огњанци се наоѓаше после Петровец така?

После Петровец 5-6 километри...ако случајно сакаш да одиш со автобус магичниот број на автобусот е 62.

Back
На врв Bottom