Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Пријавување како што е објаснето во конкурсот се мисли за помлади браќа или сестри кој сеуште учат или студираат.Не се однесува за браќа или сестри кои веќе работат бидејки тие се веќе самостојни.Поздрав

Сите влегуваат друже, барем така беше кога јас аплицирав пред едно 4 години :)

Мислам дека е погорното. И јас аплицирав пред едно 4 години, ама тогаш и брат ми беше дел бидејќи беше помал. Сега јас можам да се рачунам како самостојен. Ќе пробаме така.

Благодариме на коментарите.

Дали оваа година нема конкретно ограничување на вкупниот месечен приход за стипендијата од прва група(за социјални случаеви) како предходно што беше 30к или истото си важи?

Дали оваа година нема конкретно ограничување на вкупниот месечен приход за стипендијата од прва група(за социјални случаеви) како предходно што беше 30к или истото си важи?

15K, не беше толку?

Дали уверението за државјанство мора да биде ново(не постаро од 6 месеци) или може и со старо?

Може и старо и копија да биди.

ДЕЧКИ МНОГУ МИ Е ИТНО!!!
Вака...Корисник сум на стипендија тип в,прошлата година ми беше првпат,ама имам проблем,не сум видела во договорот и не бев информирана дека за оваа година повторно да зимам стипендија е потребно во ноември да доставам документи за продолжување на стипендијата и сега го испуштив рокот,дали некој знае дали имам шанси да ми бидат прифатени документите доколку си конкурирам сега ко да ми е прв пат,да ги соберам сите потребни документи и да си пополнам електронска пријава најнормално,ве молам некој нека ме извести пошо почнувам во депресија да паѓам,фала ви однапред :)

Уште еднаш ќе ве замолам да ми кажете дали прва група важи за бруцоши??

ДЕЧКИ МНОГУ МИ Е ИТНО!!!
Вака...Корисник сум на стипендија тип в,прошлата година ми беше првпат,ама имам проблем,не сум видела во договорот и не бев информирана дека за оваа година повторно да зимам стипендија е потребно во ноември да доставам документи за продолжување на стипендијата и сега го испуштив рокот,дали некој знае дали имам шанси да ми бидат прифатени документите доколку си конкурирам сега ко да ми е прв пат,да ги соберам сите потребни документи и да си пополнам електронска пријава најнормално,ве молам некој нека ме извести пошо почнувам во депресија да паѓам,фала ви однапред :)

Нормално дека можеш одново да аплицираш затоа што со самото тоа што не си доставила документи, стипендијата не ти е продолжена и со тоа веќе не си корисник на истата.

Незнам како е можно да се пропушти такво нешто, кога на фејсбук има многу студентски групи во кои многу се зборуваше околу продолжувањата и слично, а и на самиот договор ти пишува дека до 30 октомври т.е. ноември треба да си ја продолжиш стипендијата.

... а и на самиот договор ти пишува дека до 30 октомври т.е. ноември треба да си ја продолжиш стипендијата.
Како што тече времево.. луѓево ај што не ги читаат малите ѕвездички на крајот на договорот, па веќе не ги читаат ни членовите на истиот .. :)
Потпиши само... додека ти даваат пари :D

Нормално дека можеш одново да аплицираш затоа што со самото тоа што не си доставила документи, стипендијата не ти е продолжена и со тоа веќе не си корисник на истата.

Незнам како е можно да се пропушти такво нешто, кога на фејсбук има многу студентски групи во кои многу се зборуваше околу продолжувањата и слично, а и на самиот договор ти пишува дека до 30 октомври т.е. ноември треба да си ја продолжиш стипендијата.

Фала ти за информацијата,пропуштив поради тоа што ни на крај памет не ми текна дека у договорот ќе ми пишува за оваа година стипендијата,јас го прочитав лани али ете не сум обрнала внимание на тоа,на групата кај што сум член на фејсбук напишав и никој не ми одговори и поради тоа не знаев дека има друг термин за продолжување на стипендијата,како и да е пак ќе ти кажам фала за информацијата.поздрав

Здраво на сите.Сакам да прашам во врска со стипендијата за студенти за социјални случаи ,дали за да видам колку ми се месечните примања треба само сите приходи да ги поделам со 12 ?

Кога со електронсково ќе одбереш да се пријавиш за трета група на стипендии во делот кај што треба да избереш на кој факултет си ти ги дава само тие од природните науки (само тие што се дозволени за таа категорија) ?
И дали има можност да видам да не случајно нешто сум згрешил во електронската пријава пред да истече роков до 22ри што е ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom