Leo Bonnie
Кад се врате скитнице
- Член од
- 20 декември 2008
- Мислења
- 4.511
- Поени од реакции
- 5.625
Информатичари, со 9.2 се зема стипендија или да аплицирам и на тип А?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Аплицирај си за секој случај на се што можеш... никад не се знае со министерствовоИнформатичари, со 9.2 се зема стипендија или да аплицирам и на тип А?
Информатичари, со 9.2 се зема стипендија или да аплицирам и на тип А?
Аплицирај за информатичка. Еве ти листа на стипендисти од 2011/12
Ако ти е многу ризично аплицирај за двете. Потоа, ако ги добиеш двете, поништи ја тип А.
Што е финтава со Образец УППИ, Уверение за продолжување на стипендија?
Пишува таму: семестар летен/зимски и празни редови за секоја година. Што да пишам тука? И лани го пополував срањево и не ми текнува. Сигурно било тешка глупост штом сум изумил..
За продолжување за информатичари, носеше ли некој документи?
Јас носев на една колешка, ти треба нешто информација ?
Јас носев на една колешка, ти треба нешто информација ?
2 god sum na filoloski u stip. prva cela mi e rascistena. prosekot mi e 7. dali imam sansi za bilo kakva stipendija? pozz
http://www.mon.gov.mk/index.php/konkursimon/1320-stipendii-stidentski-a-b-v-12-13
Разгледај
Инаку, памти ли некој кое време лани дадоа некоја паричка за продолжените стипендии?
e aj ako moze da mi objasnis malce ova nogu zbrkano.....natrupale 500 informacii
ТИП “В” – Стипендија за студенти од социјални категории
1. Остварен успех во текот на студирањето за сите студиски програми. По основ на овој критериум може да се добијат најмногу 20 бодови.
2. За критериумот материјални можности на студентите и нивното потесно семејство, се земаат вкупните месечни примања по член на семејството на студентот (месечните нето плати и годишните приходи по разни основи прикажани во образецот од УЈП – приходи: од вршење на земјоделска дејност, од вршење на стопанска дејност, од вршење на самостојна дејност, од имот и имотни права, од авторски права и права на индустриска сопственост, од дивиденди, од остварени капитални добивки, од добивки од игри на среќа и други приходи), но вкупниот месечен износ да не надминува над 30.000,00 денари. По основ на овој критериум се добива најмногу 70 бодови.
3. Студенти – деца без родители, деца со посебни потреби, деца на самохрани родители, деца на корисници на социјална помош и деца на корисници на надомест по основ на технолошки вишок добиваат 10 бодови.
4. Студентите кои немаат положено најмалку 90% од предвидените испити за претходните студиски години нема да бидат рангирани.
Не знам што е збркано тука.
Со твојот просек можеш да аплицираш само за стипендија од тип В и тоа само доколку вкупните месечни приходи во семејството не ви надминуваат 30000 денари. Дали ќе ја добиеш стипендијата или не, никој не може да ти каже однапред.