Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Парите биле пуштени во трезор од страна на министерство... сега се чека на банките... демек до наредна недела ќе стигнеле парите. ова зборам за тие 400 средношколски

Конечно им текна на ова наша држава дека и ние постоиме...

Дали на некој им стигна стипендијата шо е за 400 средошколци ?

Јас сум на правен факултен прва година имам 9 предмети вкупно во 1 и 2 семестар ако ми остани еден предмет ќе можам ли да аплицирам за социалната стипендија?

какви стипендии се нудат на нашите факултети,од оваа година ќе бидам 1ва ?

социјален случај ? просек од средно ?

какви стипендии се нудат на нашите факултети,од оваа година ќе бидам 1ва ?

социјален случај ? просек од средно ?

МОН дава стипендии, само треба да имаш остварено просек во прва година над 8 (Тип Б) и 8,5 (Тип А) ако си на некој од техничките факултети, и над 8.5 (тип Б) и 9 (тип А) ако си на општествените. Ги земаат во обзир и приходите во семејството.

МОН дава стипендии, само треба да имаш остварено просек во прва година над 8 (Тип Б) и 8,5 (Тип А) ако си на некој од техничките факултети, и над 8.5 (тип Б) и 9 (тип А) ако си на општествените. Ги земаат во обзир и приходите во семејството.

значи можеш да аплицираш после прва година :)?

A за продолжување на добиената стипендија се смета целокупниот просек досега или само просекот од претходната година?
Пример јас сум 2ра година и моментално земам тип А, е сега кога ќе ја продолжувам тип А ќе ми се смета просекот од 1ва и 2ра или само проекот од 2ра година?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom