Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
mesecnite primanja na roditelite imaat nekakva vrska so toa dali ke dobies stipendija ili ne ? i koj prosek se glea,posle prva kolokviumska,posle prv semestar ili posle prva godina?xD

Која документи ми требаат за поднесување за стипендија.
И до кога се роковите за пријава?

Имам едно прашање, за кое мислам дека го знам одговорот, ама ако знајте за сигурно да ми кажите.

Чекам да излези конкурсот и да аплицирам за стипендија В (за социјални случаи) каде е потребно 90% од положените испити како услов без кој не може да аплицираш.
Е сега, 3 година сум, и во 1 година имам 10/10 положени предмети, а во 2 година имам 8/10 положени предмети.

Прашањето ми е дали се рачуна само 2 година (каде имам 80% положени) или двете години (каде имам 90% положени)?

Имам едно прашање, за кое мислам дека го знам одговорот, ама ако знајте за сигурно да ми кажите.

Чекам да излези конкурсот и да аплицирам за стипендија В (за социјални случаи) каде е потребно 90% од положените испити како услов без кој не може да аплицираш.
Е сега, 3 година сум, и во 1 година имам 10/10 положени предмети, а во 2 година имам 8/10 положени предмети.

Прашањето ми е дали се рачуна само 2 година (каде имам 80% положени) или двете години (каде имам 90% положени)?
двете години, проста математика број на положени/вкупен број ислушани до сега * 100%.

Ај некој ако е фин да ми прати по ПП страната каде што може да се информирам за стипендииве, збунка ми е некако...

Така де, од двете имам 18/20 = 90%. :)
ондак ќе си земеш стипендија, освен ако не сменат нешто.
Само не се надевај многу мене 2 години по ред ме одбиваат, оти не сум доволно талентиран за стипендија под А. :pos:

Така де, од двете имам 18/20 = 90%. :)
Од двете се глеа. Ја после прва имав 9/10, а после втора 19/21 и земав стипендија и ја продолжив наредната година. :)

Дали има некој овде што има продолжувано стипендија за да кажи точно кој документи требаат?Ги читам оние на фејсбук и лупаат глупости само.Во договорон си пишува увериние за положени испити и потврда за запишан семестар и индекс на увид.Само тоа така?

Дали има некој овде што има продолжувано стипендија за да кажи точно кој документи требаат?Ги читам оние на фејсбук и лупаат глупости само.Во договорон си пишува увериние за положени испити и потврда за запишан семестар и индекс на увид.Само тоа така?

Како и за секоја работа поврзана со нашата администрација, тоа што го пишува не е доволно, така да треба и УППИ образец, кој го има на страницата на министерството, или подобро на тоа стипендии, каде беше електронското пријавување.

600 денари се уплаќаше за уверението а 100 за потврда за редовен студент така?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom