Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Oд сите заедно.Se gleda prosek samo od poslednata godina taka ?
posle prva, a za primanjata zavisi za koj tip ke apliciras.mesecnite primanja na roditelite imaat nekakva vrska so toa dali ke dobies stipendija ili ne ? i koj prosek se glea,posle prva kolokviumska,posle prv semestar ili posle prva godina?xD
двете години, проста математика број на положени/вкупен број ислушани до сега * 100%.Имам едно прашање, за кое мислам дека го знам одговорот, ама ако знајте за сигурно да ми кажите.
Чекам да излези конкурсот и да аплицирам за стипендија В (за социјални случаи) каде е потребно 90% од положените испити како услов без кој не може да аплицираш.
Е сега, 3 година сум, и во 1 година имам 10/10 положени предмети, а во 2 година имам 8/10 положени предмети.
Прашањето ми е дали се рачуна само 2 година (каде имам 80% положени) или двете години (каде имам 90% положени)?
Така де, од двете имам 18/20 = 90%.двете години, проста математика број на положени/вкупен број ислушани до сега * 100%.
ондак ќе си земеш стипендија, освен ако не сменат нешто.Така де, од двете имам 18/20 = 90%.![]()
Сеуште нема конкурс, еве ти го ланскиот, горе долу треба да биди ист: http://www.mon.gov.mk/konkursimon/870-2011-11-11-09-28-20Ај некој ако е фин да ми прати по ПП страната каде што може да се информирам за стипендииве, збунка ми е некако...
Од двете се глеа. Ја после прва имав 9/10, а после втора 19/21 и земав стипендија и ја продолжив наредната година.Така де, од двете имам 18/20 = 90%.![]()
Дали има некој овде што има продолжувано стипендија за да кажи точно кој документи требаат?Ги читам оние на фејсбук и лупаат глупости само.Во договорон си пишува увериние за положени испити и потврда за запишан семестар и индекс на увид.Само тоа така?