Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Barem rezultatite da bea zakaceni vo rokot koga oni samite ni go kazaa 25.01...pa za parite koga ke pustea togas..neli za onie koi dobile, no tie nitu datumot za listite ne go zapazuvaat! Ova vise stvarno e bezobrazluk kon studentite

Недела дена значи чекаме и проверуваме како идиоти. Чисто онака вртеше некој да праша да видам што одговор добил?

:je: :je: :je:

Конечно. Успеав и јас да имам некаква полза од државата.

Честитки на сите што добија. :)

И јааааааас добив стипендија...честито на сите што им е одобрена, со здравје да си трошиме парите :vozbud:

Честитки на сите, сега ќе ни се приклучите на групата студенти на кои не им исплаќаат стипендии :) :) :)

Честитки на сите, сега ќе ни се приклучите на групата студенти на кои не им исплаќаат стипендии :) :) :)

Always look on the bright side. :)

Како оди процедурата сега со договори, што треба да се носи до Министерство?

ви го пишува точно факултетот? и зошто имам повеќе бодови од последниот кандидат на којшто му одобриле за А, а не ми одобриле за А, аплицирав и за таа. зарем не зафркнаа, им оставија место на другиве што не им се даваше уште 500 денари за друга апликација

Едно не ми е јасно, зашто има 174 а нема 180 стипендии?

Always look on the bright side. :)

Како оди процедурата сега со договори, што треба да се носи до Министерство?

Сега лесно е уживај, ќе ви кажат од министерството,следи на страната што е како е.......

ви го пишува точно факултетот? и зошто имам повеќе бодови од последниот кандидат на којшто му одобриле за А, а не ми одобриле за А, аплицирав и за таа. зарем не зафркнаа, им оставија место на другиве што не им се даваше уште 500 денари за друга апликација

Кај мене пишува точно.

Иначе мислам дека настанаа многу забуни со тие што аплицираа и за 2та типа стипендии, прво викаа дека може, на крај дека не може да се аплицира 2 пати. И јас имам повеќе бодови од некои што добиле за А, ама си аплицирав за Б дека ми беше страв да ризикувам.
Кога бев до Министерство да однесам документи пред мене имаше едно девојче што аплицирало 2 пати и ја бараа во список ја немаше. И останала само последната апликација, на сајтот стоеше напомена.

Напомена:
Доколку за еден конкурс електронската пријава ја пополните и поднесете повеќе пати, за валидна ќе се смета последната поднесена пријава.​

И мене ме интересира како одат сега работите со договорите....ќе имаме некаде известување или? Ајде ве молам споделете некое искуство, однапред благодарам :)

За тип А и за тип Б имаше различна пресметка на поените... Кај тип А 90% од поените ти се од оценките+факултетот, а само 10% од примањата на родителите, додека кај тип Б само од оценките добиваш 50% од поените, 40% од примањата и плус 10% од факултетот.
Напомена:
Доколку за еден конкурс електронската пријава ја пополните и поднесете повеќе пати, за валидна ќе се смета последната поднесена пријава.​
Можеше да аплицираш за сите типови стипендија, а валидни ти се сметаа последните апликации за секој тип посебно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom