Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
Се иде во УЈП (управата за јавни приходи), и зимаш за сите од семејството кои што имаат некаква работа, а документите ти ги даваат одма.

Фала на одговорот, значи покасно да си ги вадам:smir:

Има ли пуштено 4та рата за старите корисници на кредити?

Има ли некој информации кога ќе ги пуштат преостанатите 2 рати од стипендиите. Па сакав да одам на убав одмор бе луѓе, ама изгледа нема надеж

Луѓе да ве прашам ..за стипендија се смета целосен просек од сите предмети т.е години или само од претходната година???

целосен просек, од сите години. е така, а на овие не им текнува да ги пуштат уше тие две. кога?

дали знае некој дали има пуштено пари од студентскиот кредит за новите 2009/2010 ...???

Прашање од: darkosokolovski@yahoo.com | поставено на: 04.08.10 во 13:35
Поставено прашање:
Koga ke pocne isplatata na preostanatite rati od studentskata stipendijata? I dali ke se isplakaat 9 ili 10 rati od istata ? Pozdrav

Одговор од: Goran Galevski, e-mail: goran.galevski@mon.gov.mkПрашање:
Koga ke pocne isplatata na preostanatite rati od studentskata stipendijata? I dali ke se isplakaat 9 ili 10 rati od istata ? Pozdrav
Одговор:
Po zavrsuvanje na administrativnite proceduri

Дипломатски одговор... Фала многу..... Хихихихи:pos2::pos2:

Исцрпен одговор - подипломатски здравје. Сега по ребалансот би требало да исплатат ама ќе видиме, нека поминат административните процедури.

Да не знае некој за колку месеци треба да биде исплатена стипендија за матуранти ( во 4 година ) - 8 или 9 ??

Dali nekoj ima dobieno dogovor za studentski kredit za 2009/2010,na domasna adresa i dali imaat pusteno nekoja rata, za kreditite dobieni ovaa godina.

коа ќе испадне новиот конкурс за средношколска стипендија?

Дали знае некој кога ќе излезат конкурсите за кредити и стипендии оваа година?

Имам еден проблем - за студентските стипендии, знам дека треба просек од плата на сите вработени членови у семејството... Арно ама, татко ми е на печалба у странство, (не пријавен, нели) што значи не се воде како вработен, а не е ни пријавен у завод за да зему документ дека се воде ко невработен у завод. Имам доста висок просек (да не се фалу :kesa:), ама поради овој шо ми фале овај документ, плашу се дека нема да можу да зему си стипендија. Некое чаре, молам? :toe:

Ако татко ти не е пријавен за невработен, во твојот случај, не можиш да земиш стипендија, бидејки таму ако се води како вработен на црно, не можи да ти дади потврда, а овде пак во заводот не можат да ти издадат потврда дека е невработен, бидејки го немаш лично... Ке имаш и тоа каков проблем... Јас знам дека, од многу блиско искуство.... Само имаше срека шо во случајот, тетин ми си дојде, 2-3 дена пред да се носат документите...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom