Стипендии

• Креатор на темата Креатор на темата Mädchen
  • Време на започнување Време на започнување
знае ли некој кој беше начинот за пресметување на просек за оценки од на факултет? нешо се множеше, делеше, додаваше...:)?

На електро си и незнаеш просек да пресметаш?

Да се пофалам дека добив стипендија од општината во вредност од 4000 денари месечно! Прва година ја земам, а втора нема да имам просек на електро за да ја продолжам :smrc:

Да се пофалам дека добив стипендија од општината во вредност од 4000 денари месечно! Прва година ја земам, а втора нема да имам просек на електро за да ја продолжам :smrc:
Која општина дава стипендии бе?

Крива Паланка, бе, дават стипендија од општината.... Јас мислев дека тие таму немат интернет, тие ја... Понапред биле и од Битолата моја...

Ал, Крива Паланка бе:toe:

Дали е можно да се земе некаков вид на стипендија заради невработеност на двајцата родители ?

Дали е можно да се земе некаков вид на стипендија заради невработеност на двајцата родители ?
Од времето кога бев на Правен, знам дека некои к олеги кои имаа двајца невработени родители бараа да им се намали партиципацијата. Тигаш беше околу 600 евра, па им намалуваа. Сега секако е намалена, ама пробај си на факс, и прашај дали со молба ќе ти дадат да ја намалиш барем партиципацијата.
Кредит кога се бара, освен просекот, бараа и потврди од родителите од работно место или од Агенцијата дека се невработени. Сега не знам како ќе биде и дали финансиската состојба ќе влијае на доделувањето стипендија.
Исто така, види си во општината во која живееш дали доделувааат стипендии. На пример во Велес, даваат стипендија за оној со највисок просек од пријавените, но влијание има и ако има некој објавен труд, натпревар и слично.
Ако си во крајно никаква ситуација, односно ич немаш ни за да отидеш на факс што се вика, тогаш освен тоа што семејството има можност да побара помош од институциите можеш да побараш и од општината, т.е од градоначалникот да ти додели средства, кои би ти овозможиле да покриеш барем една половина од париципацијата.
Ова се скоро сите можности за олеснување за кои сум чула, се надевам ако ти помогнав, ако не тебе, тогаш барем на некој друг:)

Ме потсети муабетов да прашам, само за кредите зависеше дали ќе се добијат или не, ако платата на родителите е висока или истото важи и за стипендиите?

Луѓе што биде со конкурсот? Лани бил на 15 октомври, а сега сеуште ни трага ни глас.. Да не знае некој нешто?

Луѓе што биде со конкурсот? Лани бил на 15 октомври, а сега сеуште ни трага ни глас.. Да не знае некој нешто?
Кој те лажел бе брат :)
Каков црн 15 Октомври, којзнае до кога чекавме лани :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom