Steam: Официјална дискусија

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Ајдеееееееееееееееее, мамата.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
А затоа ли форумот им е паднат цела недела??? :eek:

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Еве што им направија на форумот

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Све собрале.

Steam Accounts Hacked, Credit Card Info Obtained
Valve's games-on-demand Steam service has been hacked, the company said Thursday, saying that a database containing private user information has been stolen.
That information includes user names, hashed and salted passwords, game purchases, email addresses, billing addresses and encrypted credit card information, according to an email sent by Valve managing director Gabe Newell to Gamasutra.
According to Newell, the company does not currently have any evidence of credit card misuse at press time, though warns that Steam users should nonetheless closely monitor their credit card activity.
Additionally, Newell said that the company is not aware of any compromised Steam accounts. While "a few" Steam web forum accounts were compromised, forcing a mandatory password change for all users, it does not appear that any main Steam accounts have been breached.
"I am truly sorry this happened, and I apologize for the inconvenience," writes Newell.

The news closely mirrors the infamous PlayStation Network attack from earlier this year, though Valve's public response time appears to be much shorter than Sony's was.

Како се врзани стим акаунтот и мак. платежна картичка (тутунска, стопанска). Може сопственикот да има последици?

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Не, ги немаат собрано податоците внесени при плаќање.. може да ги имаат само последните 4 цифри од бројот на картичката и што/кога си купил.

Единствен случај кога може ова да му наштети на некого е ако некако успеат да ја кракнат лозинката на некој корисник кој истата ја употребил на други сајтови, па таму да му прават беља (ако до тогаш не ја сменил).

Steam Guard е сервисот што ти го бара кодот кој ти го праќаат преку мејл, секогаш кога ќе се логираш од нов компјутер, или?
Тоа е тоа.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
TES IV: Oblivion GOTY Edition за 5 евра (Oblivion + Knights of the Nine + Shivering Isles)
GOTY Edition Deluxe за 6,25 евра (горното + неколку DLC)

Мислам дека е крајно време Bethesda да видат некој денар од мене после неколку стотина саати вкупно гејмплеј што го имам од нивните игри :)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Дечки, успеал некој да префрли пари од PayPal на Steam Wallet, и дали некој успеал да купи нешто директно од својот PayPal?

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Дечки, успеал некој да префрли пари од PayPal на Steam Wallet, и дали некој успеал да купи нешто директно од својот PayPal?
Со paypal никогаш не ми успеало, им пишав и тикет али ништо, не го средија. Со картица немам никаков проблем.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Thanksgiving распродажбата на Steam почнува денес. Информацијава е од сигурни извори. :) Така да очекувајте за едно 2 саати да бидат постирани диловите за првиот ден од распродажбата.
--- надополнето: Nov 23, 2011 5:59 PM ---
Се ближи, веќе неколку игри се на 50% попуст, можете да ги видите во Specials на главната страна од Steam Store. Ќе постирам за неколку минути кога ќе биде официјално.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Thanksgiving распродажбата на Steam почнува денес. Информацијава е од сигурни извори. :) Така да очекувајте за едно 2 саати да бидат постирани диловите за првиот ден од распродажбата.
--- надополнето: Nov 23, 2011 5:59 PM ---
Се ближи, веќе неколку игри се на 50% попуст, можете да ги видите во Specials на главната страна од Steam Store. Ќе постирам за неколку минути кога ќе биде официјално.
Некако слаб почеток.. нема некои големи попусти, освен може за Portal 2 (7,64€) и Mass Effect 2 (5€), ако некој сеуште ги нема играно. Од друга страна, пак, не знам што би купил веќе од Steam..

Kajgana Shop

На врв Bottom