Сте пробале ли некој рецепт на Џејми Оливер?

• Креатор на темата Креатор на темата Marchence
  • Време на започнување Време на започнување
а сте пробале рецепти од Македонскиот Џејми Оливер- Дени алисас
4 сезони- а1:pos2::pos2::pos2:

инаку не сум пробала од овој оригиналниов, интересни ми се вака за гледање, ама не ми е предизвик да ги пробам

кога ќе го види дечко ми на тв ми вика ,,еве го овој што пасе трева" :pos2:
стварно многу тревки користи човекот, а и многу од состојките тешко се наоѓаат тука, а некои плус треба и ти да си ги одгледуваш.
Ја многу ја сакам Рејчел реј и се нејзино што сум направила ми се допаѓа

уште немам пробано али мајка ми направи едно супер јадење и добро ми дојде тогаш:):)

Imam probano nekolku recepti, stvarno dobri idei ima. A i ne se teski za spremanje

Za tie sto ne go znaat,2 zbora.On e eden od najdobrite Gotvaci vo svetot.Eve vi edna slika od nego.
jamie210.jpg

Inace sakam da probam :smir:

Ne, premnogu sostojki stava toj vo negovite specialiteti, pola i poveke od tie sostojki jas ne gi jadam i zatoa nema ni da probam nekoj negov recept.

а сте пробале рецепти од Македонскиот Џејми Оливер- Дени алисас
4 сезони- а1:pos2::pos2::pos2:

инаку не сум пробала од овој оригиналниов, интересни ми се вака за гледање, ама не ми е предизвик да ги пробам
ахх тој од 4 сезони страшно ми е дебилен све мора да искашка и некои глупи рецепти прави колку да помине емисијата пример полнети краставици со урда .... глупости
а Џејми Оливер готви прекрасно сите емисии сум ги гледала ми се допаѓа како готви не сум пробала негов рецепт доколку добијам прилика обавезно

Заебан типац е ..од сите рецепти иам една пробано...а тоа е чисто говедски бифтек на скара со еден кубик зачини....прсти да излижеш

Не сум сеуште но планирам скоро да пробам, го симнав неговиот готвач од интернет па планирам нешто да направам од таму, некој летен десерт веројатно.

кога ќе го види дечко ми на тв ми вика ,,еве го овој што пасе трева" :pos2:
стварно многу тревки користи човекот, а и многу од состојките тешко се наоѓаат тука, а некои плус треба и ти да си ги одгледуваш.
Ја многу ја сакам Рејчел реј и се нејзино што сум направила ми се допаѓа

За среќа се повеќе од тие тревки почнуваат и кај нас да се користат.
Јас почитувам разновидност и креативност во исхраната; ако притоа се внимава и на енергетскиот состав, тогаш има поента муабетов.

Според мене готвењето е сериозна работа ако не се прави од формално-неопходни причини чисто како рутина. (завршив работа, има компир манџа)
Не е лесно секој ден да се осмислува и прави храна за едно семејство; сепак треба да си ја направиш интересна секоја работа.
Секоја од тревките кои се користат кај „професионалните готвачи“ си има своја намена: или потенцира некој вкус или е поради некаков баланс или поради комплетното збогатување на вкусот. Кај нас е вообичаено да се става нане во грав за да се одбегнат стомачните проблеми...
Џејми Оливер стана популарен токму поради посебното внимание кон составот и балансот на состојките. Еден од неговите големи проекти е воведување на здрава храна во училиштата во Англија.

Вреди да се проба.:smir:

Мајка ми еднаш направи Англиски колач по рецепт на Џејми Оливер.
Не да беше вкусно, превкусно беше, ама премногу калорично. Оффф, ми течат лиги од самата помисла на тој колач. :love1:

Не,нема ни да пробам многу состојки тура...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom