Сте биле ли разочарани од вашите пријатели?

• Креатор на темата Креатор на темата green apple
  • Време на започнување Време на започнување
Кој не бил?
Како што не разочарале нас во некој случај, така сме разочарале и ние.
Премногу очекуваме од другите.

Каква заблуда ! Ако си во крвно сродство со некој не значи дека ти е близок пријател, мислам нема потреба од објаснување. После имало разочарување, е ќе има кога на ваков начин се дефинира кој ти е вистински пријател.

Едно прашање: во вистински пријатели мора да спаѓаат браќата односно сестрите и родителите, или тоа е постепено и долго нешто кое не може да ти се наметне и се случува спонтано и природно...!?

Секој си кажува свое мислење од лично искуство. Од своја гледна страна јас ја кажав вистината за мене и што мислам околу пријателството. Не дека не можеш да имаш пријател во крвно сродство, но сепак крв си е крв нели?

Секој си кажува свое мислење од лично искуство. Од своја гледна страна јас ја кажав вистината за мене и што мислам околу пријателството. Не дека не можеш да имаш пријател во крвно сродство, но сепак крв си е крв нели?

Во ред е личното искуство. Но крвта останува само тоа што е црвена течност што живот значи и нема никаква врска со блискост во пријателска смисла освен ако не е случајно.

Во ред е личното искуство. Но крвта останува само тоа што е црвена течност што живот значи и нема никаква врска со блискост во пријателска смисла освен ако не е случајно.
Па добро јас не мислам така. Во многу случаеви ми е докажано дека најблиските ми се и најблиски пријатели.

А ви се случило да ждригнете додека пиете кокакола? о_О"

Најчесто се случува откога ќе ја испијам

Мене па некад ми се дешава дур ја пијам..
Онака 2-3 голтки зиам, и ме тера да ждригнам.. Чудно е..
А у нос тоа газираното ти има влезено? о_О

Како и сите други и јас сум била разочарана и мислам дека нема некој што не бил. Таков е животот, еднаш ти е ок со некого, после некое време не ти е и се во круг.
Не значи дека некогаш нема да најдеш личност што нема да те разочара, иако тоа на денешно време е реткост. Ама ајде, надежта последа умира.

Како и сите други и јас сум била разочарана и мислам дека нема некој што не бил. Таков е животот, еднаш ти е ок со некого, после некое време не ти е и се во круг.
Не значи дека некогаш нема да најдеш личност што нема да те разочара, иако тоа на денешно време е реткост. Ама ајде, надежта последа умира.

Тоа е постојано така се е променливо :toe:

Мене па некад ми се дешава дур ја пијам..
Онака 2-3 голтки зиам, и ме тера да ждригнам.. Чудно е..
А у нос тоа газираното ти има влезено? о_О

Ми има излезено низ нос ;)
Фак, гадно чувство

Повеќе пати ме разочарале, али тоа не значи дека никому не верувам сега. Среќа што не контактирам многу со тие личности сега.
Пријателите се тие кои најчесто те разочаруваат, зашто нив им веруваш и од нив најмогу очекуваш да бидат тука за тебе кога ти е тешко. Не може некој што не го познаваш да те разочара.

Да, сум била разочарана од другарите. Никој и ништо не е совршено, грешки секаде се присутни и за да пријателството би опстанало морално е да цвета толеранцијата, се тоа свесно и со граници, не дозволувајки некој да прави будала од нас. Кога не би простувале-Не би имале пријатели! (секако, зависи и од интензитетот на разочарувањето )

Да, сум била разочарана од пријателите и тоа многу пати. Последнава година не дозволувам никој да ме разочара бидејќи тргнувам од фактот дека секое живо биче е покварено :toe:

Да, сум била разочарана од пријателите и тоа многу пати. Последнава година не дозволувам никој да ме разочара бидејќи тргнувам од фактот дека секое живо биче е покварено :toe:

колку само точно.. само прашање на време е :/
[али не викам дека не постојат исклучоци] и во основа секој смета дека неговите постапки се правилни..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom