Стари банкноти, бугарски лева

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување
Дека се бугари. Логично

Нелогично е тоа што бугарите што ништо лошо не ни прават моментално а сепак ги мразите, а албанците кои сакаат државата да ни ја земат помалце ги мразите од бугарите?? Некој ако сака да ми го објасни овој парадокс.

Нелогично е тоа што бугарите што ништо лошо не ни прават моментално а сепак ги мразите, а албанците кои сакаат државата да ни ја земат помалце ги мразите од бугарите?? Некој ако сака да ми го објасни овој парадокс.

Ова е за во психијатрија, ама има нешто со љубовта према Србите и заедничкото ЈУ минато, не дека некои од нашите соседи е цвеќе, но образовниот систем и тогашната политика има доста влијание за да се потенцира омразата спрема некои, а да се потисне спрема други, преку бришење на дел од историјата која што Србите би ги представила во негативно светло спрема нас, за сметка на тоа да се потенцира омразата спрема Бугарија. А Албанците и тие беа дел од таа држава со Косово кое беше рамноправно представено на ниво на Југославија на исто ниво со републиките, па евентуални изблици на нетрпеливост од било која страна биле сузбивани, сега гледаме дека тоа било на наша штета.

Јас лично, ги мразам сите соседи на Македонија. Некои повеќе некои помалце.. Но сите

Јас лично, ги мразам сите соседи на Македонија. Некои повеќе некои помалце.. Но сите

И јас ги мразам ама највеке ги мразам албанците и грците. Од нив полоши луѓе нема во цела европа.

Најголемата глупост која е тресната на форумов ја носам во потпис. Ти не би бил бугариште ако не се согласиш со потписов. Немој да се резилиш, тоа покрај што си бугар ти доаѓа како дрес на државата. Бугарската инфлација од 8% е нормална инфлација оти никаде не пишувало до 3% :pos: Имате од мене прво место и за најнеписмена нација, таква глупост мислам дека само бугар може да каже.

Туку дај слободен ли си да те врзам во двор?
Поголема глупост от тоа што ти го наведе за 3% инфлациjaта ... здраве да е душо.
Прво не познаваш монетарниот систем, не познаваш регулативата, немаш поим за се тоа и седиш и тресиш зелени.
Биди поне един пат пристоjна и си замочи кога не знаеш. Не е дошло уште времето да продаваш, сега купуваj ;)

Поголема глупост от тоа што ти го наведе за 3% инфлациjaта ... здраве да е душо.
Прво не познаваш монетарниот систем, немаш поим за се тоа и седиш и тресиш зелени.
Биди поне един пат пристоjна и си замочи кога не знаеш. Не е дошло уште времето да продаваш, сега купуваj ;)
Можам предавање да ти држам по монетарна економија. Гледам дека апсолутно сте зарѓани по таа тема. Инфлација не знаете што е, камоли кој е основен принцип за инфлација. Така да наместо да ломотиш иди касни некој копар и затни се.

Најголемата глупост која е тресната на форумов ја носам во потпис. Ти не би бил бугариште ако не се согласиш со потписов. Немој да се резилиш, тоа покрај што си бугар ти доаѓа како дрес на државата. Бугарската инфлација од 8% е нормална инфлација оти никаде не пишувало до 3% :pos: Имате од мене прво место и за најнеписмена нација, таква глупост мислам дека само бугар може да каже.

Туку дај слободен ли си да те врзам во двор?

:cuc::cuc:

Можам предавање да ти држам по монетарна економија. Гледам дека апсолутно сте зарѓани по таа тема. Инфлација не знаете што е, камоли кој е основен принцип за инфлација. Така да наместо да ломотиш иди касни некој копар и затни се.
Немаш поим. Затоа и не разбираш,зашто инфлациjaта стасала до 12%.
Затоа и си измислуваш некакви 3% за влегуване во ЕУ. Тоа е тоа.

Немаш поим. Затоа и не разбираш,зашто инфлациjaта стасала до 12%.
Затоа и си измислуваш некакви 3% за влегуване во ЕУ. Тоа е тоа.
Да не пувна? Нешто засмрде па ми е незгодно да те прашам.

Да не пувна? Нешто засмрде па ми е незгодно да те прашам.
Гледам Леандра немаше што да каже,па замина во пувни.
Имаш претензии,дека можеш да држиш лекција. Аjде да ни кажете како странските инвестиции имат влиjaние врз инфлациjaта при валутен борд?

Гледам Леандра немаше што да каже,па замина во пувни.
Имаш претензии,дека можеш да држиш лекција. Аjде да ни кажете како странските инвестиции имат влиjaние врз инфлациjaта при валутен борд?
Треба да платиш за да те образувам. Колку се разбираш од економија знам, затоа и во потпис ве шетам со бугарската економија. Патем за оние кои незнаат фми е платеник кој изјавува вака за нас и нашиот форум по повод прашањето дека во Македонија немало слобода на говор дури и на форум:

fmi

Машко
Република Македониja има порблем со слободата на говорот дури и на форумите
fmi
Jас само констатирам факти душо,па сум пренесол тиja факти до релевантни институции.​
Тоа дали ми се свига или не, не е твоja работа.​

Треба да платиш за да те образувам. Колку се разбираш од економија знам, затоа и во потпис ве шетам со бугарската економија. Патем за оние кои незнаат фми е платеник кој изјавува вака за нас и нашиот форум по повод прашањето дека во Македонија немало слобода на говор дури и на форум:

fmi

Машко
Република Македониja има порблем со слободата на говорот дури и на форумите
fmi
Jас само констатирам факти душо,па сум пренесол тиja факти до релевантни институции.​
Тоа дали ми се свига или не, не е твоja работа.​
Пхахаха, до кое ниво стаса Леандра...
Коj има желание да посети моja профил може да го види тоа, не сум го затаил.
Маj ти треба да платиш,па jaс да те образовам душо.
Се уште чекаме да ни кажеш какво е влиjaнието на странските инвестиции врз инфлациjaта при држави со валутен борд.
Ако имаш проблеми или тежкотии.... побараj помошт. Ке ти дадом насока-да ни кажеш колко били странските инвестиции за истата година,кога инфлациjaта стасала 12%. Тоа како почеток вака....

Пхахаха, до кое ниво стаса Леандра...
Коj има желание да посети моja профил може да го види тоа, не сум го затаил.
Маj ти треба да платиш,па jaс да те образовам душо.
Се уште чекаме да ни кажеш какво е влиjaнието на странските инвестиции врз инфлациjaта при држави со валутен борд.
Ако имаш проблеми или тежкотии.... побараj помошт. Ке ти дадом насока-да ни кажеш колко били странските инвестиции за истата година,кога инфлациjaта стасала 12%. Тоа како почеток вака....
Ова као ми поставуваш прашања и чекаш одговор, сериозно?
Кажи ми прво колку плата земаш за овде да пренесуваш информации до релевантните вошкарски ова извини бугарски институции? За колку пари ти седиш на форумов бугару? И дали им достави од мене податоци како ваш најголем љубител?
И уште едно прашање, со која професија си сличен го содржи зборот пари а е најзастапен кај вас во БГ?

Ова као ми поставуваш прашања и чекаш одговор, сериозно?
Кажи ми прво колку плата земаш за овде да пренесуваш информации до релевантните вошкарски ова извини бугарски институции? За колку пари ти седиш на форумов бугару? И дали им достави од мене податоци како ваш најголем љубител?
И уште едно прашање, со која професија си сличен го содржи зборот пари а е најзастапен кај вас во БГ?
Па ти претендираш да можеш да држиш лекции,па зборуваш дека инфлациjа от 3% била критериум... Кога имаш вакви тези, биди достоjна да си ги заштитиш.
Зашто мислиш дека пренесувам информации на бугарски институции? Коj ти кажа вакво нешто?
Леандра, продолжуваш да си измислуваш душо. Молам ти се, запри се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom