Стари, а добри игри

• Креатор на темата Креатор на темата -HRO
  • Време на започнување Време на започнување
Cadillacs and dinosaurs aka Мустафа :pos2::

600px-cadillacs_and_dinosaurs4.jpg

Cadillacs and dinosaurs aka Мустафа :pos2::

600px-cadillacs_and_dinosaurs4.jpg

:cuc::cuc::cuc:
ко мал сум крадел пари од дома за да ја играм на флипери :pos2:

други кои вреди да се спомнат, Red Alert,Star Craft,Quake,Unreal Tournament,Super Mario,Pang,Pac-Man,Street Hop Basket,Crash Bandicoot,Metal Slug.... колку денови ми отишле во гирање на овие и други игри...

П.С. симнав едно Маме32 али не ми работи, ми пишува нешто services can not be found, ај ве молам тие што знаете како треба пишете по ПП :smir:

Сите сакаа со Мустафа да играт оти имаше најуба "четка".:) Сите флиперски игри беа добри игри. Од самурај самшо до фантазија.

Unreal Tournament,незнам по кој пат ја свртев денеска.

1. Empire Earth I - Иако фановите на Age of Empires ќе ми замерат, оваа игра од 2000 година, ја надмина речиси во сите сегменти: поубава графика, игривост, различни ери, а со тоа и различни оружја, поголема војска и др.
EEscreenshot1.jpg

72615967ne1.jpg

2. Shogun Total War
Прва игра од Total War серијалот, генијално остварување за тоа време (2001?). Со душа чекам нејзина нова верзија.
shogun_total_war_warlords_edition_hir0510_04.jpg

shogun-box.jpg

3. Serious Sam - им завидувам на Хрвативе, ептен им завидувам. Кога ние ќе напраиме вакво нешто???
Serious-Sam-HD-1.jpg

4. Return to Castle Wolfenstein - нема што да се каже - легенда

5. Clive barker`s Undying - една од подобрите хорор игри, за мене најдобра
38015622qf9.jpg

6. Rome Total war - стратегија сместена на Медитеранот, во античкиот период, прекрасна графика, стратегија со длабочина... Една од најдобрите воопшто.
rome-total-war-20040824042254068.jpg

Red Alert 2 најбоље игрица од старите ( барем ја од тие што ги знам од постарите ) за PC а вака и ја малце фатив од тоа флиперите година дена Кадилак , Стреет хоп никогаш нема да ги забораам :)

Tumble Pop-стара игрица-се играше порано на флипери

456806539_ce24bc5830.jpg

Metal Slug серијалот-една од најдобрите флиперски игрици

metal-slug-anthology-20070108003719332-000.jpg

И секако незаборавната Street Hoop

Street%20Hoop%20(2).gif

1.Age of Mythology
2.Street Hoop
3.Nosferatu ми беше онака ..убава
4.UnrealTournament ја умрев од играње
5.Rome Total War

UnrealTournamentLogo.jpg

уште ја имам и уште ја играм и Xan ужасно уште ме нервира.....

+ Mortyr
+ need for speed Porsche unleashed

7. Diablo II и експанзијата се уште ми се инсталирани. Онака, за секој случај...:devil2:
diablo2-lod.jpg

8. Heroes of might and magic III со двете експанзии. Играта ми има земено добар дел од животот :)
1815-1.jpg

9. Civilization 3 - Четворката ја сметам за прилично нова, па не ја пишувам. Наизглед Civ3 е бедна игра, со слаба графика, невпечатлива музика...
Ама кога ќе седнеш да ја играш ќе те раздени (или ќе те стемни)
civ3-1-lg.jpg

civilization-iii.jpg

10. Silent Hill 1-2-3 се врвни хорор остварувања во гејминг индустријата. Атмосферата, графиката, музиката и приказната ми беа мошне морничави. Речиси и да не ми текнува на игра која што би ги надминала кога е во прашање атмосферата.
silent_hill_wallpaper_pyramid_head.jpg

11.Warlords battlecry 2 - за другите не знам, мене би беше прилично интересна. Иако речиси се` во неа беше просечно (графиката потпросечна) имаше нешто посебно во неа.
3367.2.jpg

Digger :tv:
Digger_%28video_game%29_%28IBM_PC_Version_-_CGA%29_gameplay.gif

Играве е ехееее пред мене излезена. Ама ја имам играно малце.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom