Станови во Скопје, совети за купување.

• Креатор на темата Креатор на темата StarDrom
  • Време на започнување Време на започнување
Пошто некој период интензивно пратам станови, периодов има повеќе избор него изминатата година. Цените си се тие, отидени у курац, меѓутоа бар има избор.

Hahaha

Hahhaha

Ali ajde, eve Solun/Atina/Grcija/Sofija/Italia/Spanija...
kolku sakas...

Sto e tolku posebno za od 1k na 2k da krenat vo konkretniot stan?

Lokacijata?
Rasporedot? Hahaha
Materijalite za gradba?
Kvalitetot na plocki/parket/sanitarii?
Kulturno i kvalitetno greenje/ladenje?
Sredena okolina?
Zvucna izolacija?

Ili se podobril zivotnata sredina, moznostite vo SK...NE

Da vidime nekoja pricina ajde...

Spored mene nisto, se najblago kazano somnitelno... No toa e ne se krivi investitorite, nema ni koj da proveri... Sekoj ke gleda da zeme sto povisoka cena

Videla zabata se potkovuva konjot pa krenala noga :)

Последно уредено:
ok... aj najdi mi slicen stan u nekoja druga evropska metropola sto e so ista ili slicna cena

Не е работата само во цената. Јасно е дека европските станови се битно поскапи од овдешните, но сметај дека во ЕУ се гради по строга регулатива, а кај нас нема битна разлика во квалитетот и комфорот кој се нуди на пазарот со недвижнини па не е битно дали си купил стан во Шкуп за 2000Евра/м2 во Центар или за 1000Евра/м2 на периферија од Шкуп или друг град во Македонија.

Hahaha

Hahhaha

kolku sakas...

Lokacijata?
Rasporedot? Hahaha
Materijalite za gradba?
Sredena okolina?
Zvucna izolacija?

Spored mene nisto, se najblago kazano somnitelno... No toa e ne se krivi investitorite, nema ni koj da proveri... Sekoj ke gleda da zeme sto povisoka cena

Bisi se pokvalitetni/luksuzni izveduvaci. Lokacijata na stanot e isto taka dobra. Taa e cenata. Ako mozhe stan na sanik da kosta 1400 evra vo Aerodrom, mozhat ovie da naplatat 2000.

Живеев Дебар Маало кога бев студент, јас тука куче не би ставил да живее не па човек. Тоа не е хумано за еден човек да го затвориш во тие становите и да живее цел живот со поглед на комшијата....

Не е работата само во цената. Јасно е дека европските станови се битно поскапи од овдешните, но сметај дека во ЕУ се гради по строга регулатива, а кај нас нема битна разлика во квалитетот и комфорот кој се нуди на пазарот со недвижнини па не е битно дали си купил стан во Шкуп за 2000Евра/м2 во Центар или за 1000Евра/м2 на периферија од Шкуп или друг град во Македонија.

kako be nema? najbitna e lokacijata...
location, location, location e prva, vtora i treta najbitna rabota
Автоматски споено мислење:

Hahaha

Hahhaha

kolku sakas...

Lokacijata?
Rasporedot? Hahaha
Materijalite za gradba?
Sredena okolina?
Zvucna izolacija?

daj konkretni sporedlivi primeri.... ostaj sto si mislis ti kolku e tamu

Location location location, togas vo shkup treba bezpari da.gi davaat kolku da.gi zadrzat mladite da ne izbegaat. Isto ko za vreme na Tito.

Bisi se pokvalitetni/luksuzni izveduvaci. Lokacijata na stanot e isto taka dobra. Taa e cenata. Ako mozhe stan na sanik da kosta 1400 evra vo Aerodrom, mozhat ovie da naplatat 2000.

Не знам колку им се квалитетни ама знам дека им ги градат шиптарана од полошки села кои работат на црно и ги носат со комбиња секое сабајле.

Знам зашто пред некој месец еден им падна од објектот па им викаа на луѓето да не викаат брза помош или полиција зошто нит стандарди се запазени, нит работниците се пријавени.

И после тој преварант ќе продава “екстра лукси” станче за 2,000 евра квадрат. Мене лично надвор од паметот ми е да платам 2 илјади евра квадрат во град како Скопје.

Најдобро за нас обичните смртници ќе биде да најдат друг начин за да го перат кешот.

До тој степен се кренати цениве на становите, што повеќе ти се исплаќа да си купиш стан на море во Грција, него во Скопје..

До тој степен се кренати цениве на становите, што повеќе ти се исплаќа да си купиш стан на море во Грција, него во Скопје..
Ако ти се живее во село, да.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom