Стан или куќа?

• Креатор на темата Креатор на темата влатко
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Цел живот сум си во стан и неможам да замислам да живеам во куќа.Иако има една предност.Ако имаш луди комшии што секоја ноќ се бањаат во 4 сабајле нема да ја слушаш водата на двојата спална..а да и нема да слушаш што праат муабет на телефон!:pos2:
остај тие работи ама да те слушаат како :sekss::sekss:не иде бе маме му е**м па и да ги слушаш а ја сум на жалост у таква зграда ебаго

Куќа мислам е подобро и двор и се може да си имаш и стан е добро ама некако по не ми се свиѓа абе најдобро е да имаш и стан и куќа:back:

Цел живот си живеам во стан и супер ми ама неостварена желба ми е да живеам во куќа,мислам дека ќе ми биде многу поубаво.Поголем простор кој ти дава повеќе опции.За во лето ќе биде топ,не мора ни клима ни други тракатанци,башка навечер ќе можеш да си седнеш у дворче и да си уживаш.И во зима може да биде убаво доколку има задоволителен систем на греење (од било каков вид ).Иако сега живеам во мирна населба искрено ги жалам сите оние кои секојдневно мораат да се соочуваат со " звуците на урбаното живеење ".Кога си во куќа си имаш мир и спокојство.И секогаш ќе се најде по нешто за работа:дали дворот да се среди (па уште ако има и базенче топ :vozbud: ) или општо некои други работи низ куќа.

Имав живеено и во стан, и во кука.
Сега сум во кука и мене лично ми е подобро да сум во кука имам некоја поголема комоција незнам зошто, можеш да ја имаш и во стан истата ама ете мене ми е подобро во кука.
Да си излезам во двор , па да си седнам на летниковец , да си се напијам кафенце со моите.......Летно време знам и да седам во купаки па да се сунчам-демек и да ми се смеат моите дома , што не би се осмелила да го направам ако сум во стан и да излезам на тераса на пример.:pos2:

Немам досега живеено во куќа.. откога знам за себе живеам во стан.. Сепак би избрала куќа, поради тоа што има повеќе можности за уредување.. + дворно место.. базенче..милина..:smir:

живеам во стан, ама радо би се преселила во куќа. Во куќа живеев пред да се омажам.. и се надевам еден ден пак ќе живеам. поголем простор, двор, убава трева, играчки од децата по тревата... милина.

Живеев во стан....сега во куќа.....и се убив од работа и чистење...и средување.....нема крај! ...и пак ко не средено изгледа:toe:
ама....шознам....станот ми е како да сум изолирана....а куќата....двор....дрвце....тревник...мх, мх.

Сакам куќа. Неможеш во стан да си излезеш во дворче, налето да си се напиеш едно кафенце раат.:toe:

Стан ! Се имам навикнато ептен, и некако боље ми е..

куќа си е куќа е сеа немам двор ама имам па тераса голема, и предност е што нема комшиите да слушаат на :sekss: ситуација

Се имаме селено од куќа во стан многу пати дури растев, сега сум во стан, ама дефинитивно се надевам во куќата да си живеам понатаму во животов. Од двор и тераса немало поубаво, па и поголема прииватност има.

живеам во куќа, а на факс сум на стан али неможам јас на стан во куќа е закон нити на комшии им сметаш нитит тие тебе, си правиш журки до колку сакаш и кога сакаш и знаеш дека на никој не сметаш , имаш двор имаш простор и надвор и внатре комоција колку сакаш и многу многу повеќе предности

Живим во стан и не сакам бее .... Многу појќе сакам Куќаа многууууу :pipi:

Живеам во куќа, многу е поубаво отколку во стан, имаш голем двор и ред други работи...

Куќа со гоолем убав двор и со базен хмммммм...:pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom