Српски турист загина во групна тепачка во Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
vikas brani reketari aaa? ajde da vidime sto vika eden srbin vo blic

Tužno jeste, jedan život je izgubljen...Medjutim, da li se polako pojavljuju i neke drugačije informacije. Prvo navodno je ovaj bio bokser, pa osumnjičeni navodno član te grupe "Pink Panter". Nekako malo po malo informacije dolaze i čini mi se da kreću u nekom drugom pravcu. Kako se na jednom mestu nadju takvi profili i onda kao "Zakače", pa ovaj odmah pobegne iz hotela... Porodice ovoga čoveka mi jeste žao, njima je sigurno najteže...ali nekako uvek ima ono ali...
Такви сцени ми се мотаа низ глава, дека се сомнителни изјавите и се што се случуваше, како и лицата вмешани во инцидентот, патеката на трчање, кондицијата, смртта на едниот учесник и обичните повреди на другиот (тој нели и фитнес работел во Охрид)...ама едно време низ муабетов ми се згади од самиот себе при таа помисла па се откажав од отворена дискусија за тој наводно случаен инцидент.
Најдобро е да најде полицијата што се случувало точно оти ова препукување срби македонци е без везе.

Тоа е муабетот - Србите ова го гледаат како меѓуетничка омраза, и затоа некои од нас тука објаснуваат дека не е... И што, на тој начин (бидејќи зборат на таа тема, и се обидуваме да кажеме дека нема врска националноста во овој случај) ондак „им се придружуваме“ и и ние сме расисти? Дај не треси глупости...

da tocno toa bese muabetot, ama nekoj nasi pametni makedonci ne mozea da se iznaplukaat denovive po Ohrid ohrigani i drzavata, celo vreme ja teraa rabotata deka bila na nacionalna baza begajki od informaciite deka osomnicen e srbin vo begstvo, a sega koga izleze deka nekoj divjaci vo srbija pretepale dvajca ohrigani za badijala ke se skrijat da ne kazam ko sto i ke isceznat od forumov, ke se praat na toso deka nisto ne slusnale.

--- надополнето ---

Такви сцени ми се мотаа низ глава, дека се сомнителни изјавите и се што се случуваше, како и лицата вмешани во инцидентот, патеката на трчање, кондицијата, смртта на едниот учесник и обичните повреди на другиот (тој нели и фитнес работел во Охрид)...ама едно време низ муабетов ми се згади од самиот себе при таа помисла па се откажав од отворена дискусија за тој наводно случаен инцидент.
Најдобро е да најде полицијата што се случувало точно оти ова препукување срби македонци е без везе.

jas spomnav uste na pocetokot deka e neblagodarno da vleguvam vo detali posto imame mrtov covek vo slucajot ama sega veke i taka rabotite izlegoa na povrsina.

Градоначалниче имате ли вие сознание кои се тие луѓе кои во Охрид убиваат вака немилосрдно?

http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?vestID=126788

So ova prasanje Borjan Jovanovski go pocnuva intervjuto so gradonacalnikot na Ohrid.Nemozam da veruvam deka ovoj covek so godini e vo makedonskoto novinarstvo.
A samoto prasanje da go procita nekoj neupaten ke si pomisli deka vo Ohrid sekoj den se ubivat luge nemilosrdno.Osven toa site prasanja mu se kako veke se da e poznato.
Neznam zosto no A1 so sekoja nivna vest se obiduvat da ja degradirat Makedonija i da ja predstavat vo najloso mozno svetlo.
Дјуд, типот бил претепан до смрт. Мислам, не знам што не сваќате, ова е зверско убиство. Што се преправате ко да било онака, еден два шамари овој случајно паднал на глава и умрел. Бре што луѓе сте, како да праша? Супер новинар е Борјан.

ова е зверско убиство.
Не знам дали постои појак и полош збор од ѕверско...така би го именувал-ѓаволски одвратно и грдо. Млад човек, со кариера, семејство, планови за иднина, деца...замина од овој свет, извинување за таков насилен чин не постои, оправдување за постапките на криминалците не постои, без разлика на позадината.
Но во суштина секое намерно убиство е ѕверство, без разлика дали со коцка врз гради или копач или секира во глава...разлика не постои (иако можеби се пробува да се создаде). Убиство е убиство.

Дјуд, типот бил претепан до смрт. Мислам, не знам што не сваќате, ова е зверско убиство. Што се преправате ко да било онака, еден два шамари овој случајно паднал на глава и умрел. Бре што луѓе сте, како да праша? Супер новинар е Борјан.
И уште еднаш ке ти повторам ПРЕКУ КУР ако е претепан до смрт,ги фатиле ке ги судат ке го лежат што кој курац само потенцираш колку зверски бил убиен ко мене да ме заболе курот за србинот или за охриџанине кој што го тепале?? Која тие поентатаПРесметки помеѓу криминалци од секогаш имало и ке има

^

Ocigledno frustraciite gi vleces od preteranata zastapenost na slucajot vo mediumite i izkrenoto zalenje na pogolemiot del od javnosta. Mora da se pomiris so faktot deka pogolemiot del od makedoncite imaat simpatii kon srbite. Toa se dva bratski naroda. Kukolj ko tebe i slicni sekogas ke ima, nasa zadaca e da ve istrebime.

^

Ocigledno frustraciite gi vleces od preteranata zastapenost na slucajot vo mediumite i izkrenoto zalenje na pogolemiot del od javnosta. Mora da se pomiris so faktot deka pogolemiot del od makedoncite imaat simpatii kon srbite. Toa se dva bratski naroda. Kukolj ko tebe i slicni sekogas ke ima, nasa zadaca e da ve istrebime.
кој кого ќе истребит тоа ќе видеме,ние веќе почнавме со требење...

И така Балканот си го полнеше бурето со барут.

Јас мислам да се затвори темава, оти некои почнаа и ориз да требат.

^

Дај не трескај глупости жити се читај шо пишувам НЕ МЕ БОЛИ КУР ЗА СРБИТЕ И ЗА СРБИНОТ што го убија, ама ни најмалку не ги перцепирам србендите нити ми се на крај памет не парципираат никако во мојот живот,исто важи и за сите останати.
Кого лажеш бре братски народи :pos2: сам себе или некој друг не постои такво нешто како братски народи брат мие оној кој го родила мајками а не некој таму у пичкеси материне,и дај жити се прекини со тие милошевически изјави и испади

Се трудам од петни жили да сфатам која е таа сила која од навидум нормални луѓе прави суперхерои што со својата наивна глупост и простотија го спасуваат светот иритирајќи ги до излудување негативиците кои сакаат to take over the world.

Добро бе, со кој памет браниш рекетари? Попрво би верувал дека фамилијарен, 30 и кусур годишен човек ја направил пиздаријава, или волови со бричени глави и вокабулар од 200 збора?
Волчко, имаш грешка во чекорите, то ест сакаш да ја прерипаш првата скала и да тргнеш од втората. Не веруваме дека е фамилијарен, веруваме дека е опинок кој е исто говно као и оние кои го тепале. А такви, типот под постов цитиран веќе ти реплицираше, умирале и ќе умираат во чаламџиско гангстерски пресметки.

da tocno toa bese muabetot, ama nekoj nasi pametni makedonci ne mozea da se iznaplukaat denovive po Ohrid ohrigani i drzavata, celo vreme ja teraa rabotata deka bila na nacionalna baza begajki od informaciite deka osomnicen e srbin vo begstvo, a sega koga izleze deka nekoj divjaci vo srbija pretepale dvajca ohrigani za badijala ke se skrijat da ne kazam ko sto i ke isceznat od forumov, ke se praat na toso deka nisto ne slusnale.

Познат е македонскиот менталитет, кој попрво ќе го заштити странецот отколку својот. Ние сме едноставно такви, автодеструктивни и веројатно ништо не можеме да смениме околу тоа. Ај шо не е битно да го заштитиш своето ко у случајов, не е битна ни вистината, само за да се каже дека србинот не бил заштитен во сељачката земја Македонија. Ама јас го разбирам простиот народ, не му замерувам, само плукам по него со уживање, што друго ми останува?!
^

У право си околу “кукељот“, српската стока која не може да прифати повеќе дека Македонија и Македонците не ги ебат србите ни 2% за разлика од порано ќе биде истребена како оризот баба ми шо го треби. Оние србофилите сами ќе се свестат со тек на време, Македонецот колку и да е глуп, толку многу не може да биде. Само да сме живи и здрави ние, ќе си дојде колце на тркалце.

Само што, во врска со темава си тотално офтопик и не знам зашто се обидуваш да играш улога на бугар на форумов, да тролуваш на националистичка основа и да докажуваш колку шупачки народ се србите. Типов не е битно дали е србин, македонец или марсовец. Погинал пошто се перчел кај што не му е место. Ако беше бугар тие смрдливците ќе дојдеа да серакаат како сме убиле бугар ние безмилосните Македонци. Ебаве стоката од комшии, ко вицон сте за Господ и свети Петар. “За рамнотежа на рајското место кое го создадов на земјата, какви комшии сум им наместил...“

Не знам која ти е тебе поентата на сите муабети што ги направи на темава. Но, колку што сфатив, ти го оправда убиството на србинот, бидејќи тој се перчел на несто каде што не го збира! Како?
Можеби ...

Чоекот бил ваков и таков, можеби бил и поголемо животно од тие осуммнина, тоа дека бил фамилијарен човек, не го прави ништо подобар. Добро ...

Сите тие што на некој начин го осудија ѕверското убиство, се зафатени од македонскиот менталитет „го браниме туѓото него нашето“ ...

Добро ....

Ти, и твоите размислувања добро би му дошле на македонскиот правосуден систем. Посебно во случајов ...

Зошто некој да биде осуден за убиство, кога тој србинот се пикал кај што не го збира? Според твојата логика (?!) доколку некој се прави паметен на место кое што не може да каже дека му претставува дом, оти е од друга нацоналност, дозволено е да му се одземе правото на живот. Автоматски, охриѓаните убијци можат да станат луѓе кои ќе носат медал на честа. Оти ги чистат улиците од луѓе кои се „прават паметни“ во „туѓи држави“

Не ти е лоша логиката ...

Едноставно ...

Не гледам разлика меѓу тебе и убијците. Сигурно, ама исгурно размислувате исто. Доколку размислувате, се разбира. Национал и „наше“. Нема чепкање на ништо што е наше. Секој во своја држава. Ебати србите. СМРТ за таквите. И останато.

Од твоите коментри, сфатив дека:

Го оправдуваш убиството
И ти би го направил истото (само што ти требаат и тебе уште 7 души)
Ти си националист со сиромашен дух
ништо повеќе

Еве нови мазохистички коментари од Македонија (бааги забележливо дека не се срби) на сајтот Б92
http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=454513#hrono

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=454513#k4315883
gi molime srpskite turisti da ni se pridruzat zaedno da go bojkotirame ohrid!!!!
(makedon, 27. avgust 2010 21:57)
Za ubistvo ovog mladica krivi su i pripadnici specijalne grupe ALFI koji su dobro poznate makedonskoj javnosti po brutalnosti i nije samo ovaj slucaj u bolnici sv. Erazmo je jos jedan srpski turista koji je u komi zbog prebijanja.
Toliko o gostoprimpljivim Ohriganima punim sebe, jer je i Ohrid i ranije poznat po tucama turista to vam mogu reci Skopljani koji su mnogo puta docekivani na noz.
Saucesce porodici poginulog i pozdrav iz Makedonije, sledeci put Srbi dobro promislite dali cete trositi svoj novac ovde.
[link]
(Dani, 27. avgust 2010 20:06)

И за разлика од нашите "самокритични" коментатори, еден коментар од србин/ка кој целосно се разликува од повеќето македонски размислувања
Pre 4 dana smo stigli iz Ohrida gde idemo od 2006. Letujemo u Peštanima a u Ohrid izlazimo često i prolazimo pored Kuba Libre. Sin i ćerka imaju po 31 godinu a zaovin sin 27 i svi smo bili ove godine zajedno na Ohridu i znate šta kažu? Sledeće godine idu ponovo ali će ostati duže! Niko me neće ubediti da su mladići prebijeni zato što su Srbi, Makedonci su dobar narod i baš nas vole! Svugde ima i loših ljudi. Pa nećemo valjda i mi da okrivimo ceo narod kao što su recimo okrivili nas zbog nekog Arkana, Miloševića...to neće pomoći porodici nastradalog mladića! Neka počiva u miru.
(joca gomboca, 27. avgust 2010 23:54)

Ај сега не пукни од нашава будалаштина :)
Македонците со коментарите на сајтот си јадат буквално кај што вршат нужда (посебно првиот пост), само оваа србинка ја опишува реалноста и смирува ситуација-очигледно нормална трезвена особа.

the Carpenter напиша:
Не знам која ти е тебе поентата на сите муабети што ги направи на темава. Но, колку што сфатив, ти го оправда убиството на србинот, бидејќи тој се перчел на несто каде што не го збира! Како?
Можеби ...

Чоекот бил ваков и таков, можеби бил и поголемо животно од тие осуммнина, тоа дека бил фамилијарен човек, не го прави ништо подобар. Добро ...

Сите тие што на некој начин го осудија ѕверското убиство, се зафатени од македонскиот менталитет „го браниме туѓото него нашето“ ...

Добро ....

Ти, и твоите размислувања добро би му дошле на македонскиот правосуден систем. Посебно во случајов ...

Зошто некој да биде осуден за убиство, кога тој србинот се пикал кај што не го збира? Според твојата логика (?!) доколку некој се прави паметен на место кое што не може да каже дека му претставува дом, оти е од друга нацоналност, дозволено е да му се одземе правото на живот. Автоматски, охриѓаните убијци можат да станат луѓе кои ќе носат медал на честа. Оти ги чистат улиците од луѓе кои се „прават паметни“ во „туѓи држави“

Не ти е лоша логиката ...

Едноставно ...

Не гледам разлика меѓу тебе и убијците. Сигурно, ама исгурно размислувате исто. Доколку размислувате, се разбира. Национал и „наше“. Нема чепкање на ништо што е наше. Секој во своја држава. Ебати србите. СМРТ за таквите. И останато.

Од твоите коментри, сфатив дека:

Го оправдуваш убиството
И ти би го направил истото (само што ти требаат и тебе уште 7 души)
Ти си националист со сиромашен дух
ништо повеќе

Што е убаво вака кога дебатирам со ѕид. Небитно е што пишувам јас, туку тоа што сакаш да го напишеш ти, нели?

Јас, сметам дека треба да бидат осудени за убиство убијците, но и оној кој е во бегство. Другите резанки кои ги изделка, не ги коментирам, нема поента. Работите едноставно не се црно бели како што повеќето ги гледаат овде.

Сега, да пробам по милијардити пат да ти нацртам, да ти објаснам. Убиениот не бил фамилијарен човек, кој тоа не го гледа е негов проблем. Бил претепан по што умрел бидејќи си ја барал бељата, то ест јас како посматрач нема да му ставам ореол и да ги наречам убијците монструми кои тепаат кого стигнат бидејќи тоа не е вистината. Според тоа, кога би бил на нивно место и видам дека некој доаѓа во мојот дом, се однесува арогантно и надмено, ќе го претепам. Да, би го направил истото и најверојатно сега исто како убијците би плачел дека педерот умрел од клоците и ќе ме заглаи у затвор. Но, тоа не е поентата. Поентата е, убиениот си ја барал бељата и си ја нашол.

Абе тоа е целиот проблем овде шо сите се поголеми католици од папата, србоманчињата се поголеми срби и од оние во ариље, пожега или чачак,бугарофилите се поголеми бугари од оние во монтана варна или софија, гркоманите исто албанофилите исто, исега тераат и праат ко којзнае што да се лсучило ендаш реков убиле убиле па преку кур ако го убиле си има закон си има полиција нека ги брка нека ги суди искрено кажано мене немие гајле за комшијата кој цел живот го познавам не па за таму некој си србин из београд наш брат, али јебига стално имало и ке има луѓе кој се маваат од земја

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom