Средба со бивши на вашето/а момче/девојка

• Креатор на темата Креатор на темата draganask
  • Време на започнување Време на започнување
Се трудам да останам мртва ладна ко да не го познавам и успевам во то.А одвнатре вријам ми иди да му одам ида го задавам заради се неубо шо доживеав од него.Зборам за врска со завршила скандалозно.
Имам бивши со сега ми е пријател.Така се договоривме на денот на раскинвањето и веќе 2 и пол години сме пријатели.

Не знам дали има ваква тема па затоа простете ако се повторувам. Ме интересира кој е вашиот став околу оваа тема. Значи вашето/а момче/девојка на X начини е во комуникација со негови/нејзини претходни љубови. На пример.. некој од неговите/нејзините другари или другарки уште комуницира па ги гледате на нивни родендени збиранки и слично.. не знам дали ме сфативте.. а за тие што ме сфатија.. што мислите на оваа тема? благодарам.:toe:

Во оваква ситуација, најдоброто можно решение е спријателување со девојката, особено ако е ОК, а обично се. Не мора до степен јавување и идење по кафиња и гости, ама секогаш кога ќе се сретнеме, да си имаме ја и она поише муабет од он и она. Секогаш се потсетувам на обратната ситуација, кога мој бивш дечко ќе си фати нова девојка, во почетокот не ми е право, ама после иницијалните збунувачки искри од чувства, брзо го надминувам тоа пошто е неосновано и фино се уклапам. Претпоставувам дека и друга девојка на мое место би се осеќала слично, па се обидувам да ја олеснам ситуацијата :).

Само еднаш ми се има случено непријатна ситуација со една девојка која се однесуваше со мене како да не постојам (подоцна дознав дека малце :lud:), и му се пожалив на дечко ми дека се чувствувам непријатно заради неа .. и никад не ја видов више.

Трагикомично, секогаш кога ќе ја завршам врската со тогашниот дечко, станувам страшно добра пријателка со неговите бивши.Лесно ни оди муабетот, се разбираме и итн. веројатно бидејќи вкусот на дечкото не се менува и бира слични девојки.

Во таква ситуација, да се имам најдено, дури и си поразговаравме со девојчето, крајно таа мене ама баш ништо не ми згрешила, немам зошто да не бидам пристојно и пријателски настроена кон неа.:devojce 1:
Така си е, ништо не ти згрешила, нема зошто да не бидеш пристојна.

И викаш си помуабетивте?:vozbud:
Можеби пријателски муабет за тоа каков е дечкото (нели, меѓусебно се разбирате заради вкусот)?
Навистина ме интересира каков муабет може да падне меѓу две девојки кои се/биле со ист дечко:smile2:

Им викам пукнете од мака , мене ме сака!!!! Шала на страна мислам дека они ме избегнуваат, ни у очи не ме погледнуваат. А јас па пукнав да ги глеам.:pos2:

Не се работи за твоја средба со бившиот:)

Не се работи за твоја средба со бившиот:)

леле фалати форчн јас па се чудам со ми напишала вака читам горе, читам тема и си велам шо бе во ред е:toe:
Ко глеам сега:pos2:
ај ќе го фрлам :vozbud:

Ne bi mi smetalo toj da zastane da se pozdravi, pa duri i malku da pomuabeti...I jas imam bivsi so koi seuste sum vo dobri odnosi. No mi preci bivsata da mu e seuste vo drustvoto, so negovite drugari, da se srekavaat na rodendeni, da odi kaj nea na rodenden i sl. Mislam deka toa ne e vo red, sepak taa mu e bivsa, i ne znma dali moze da postoi tolkavo "drugarstvo" otkako bile vo vrska, bez razlika na kolku miren nacin taa vrska zavrsila.

Ejjj...
Ako nesto od dno na dusata ne sakam...
da se `gledam` so bivsite nejzini.
I muabet da mi pravi za niv nejkum.
Ako e proslost-proslost.
Ako ne...pa sekogas postoi moznost da se vrati tamu kade sto mozebi pripagja.

Ali onoj delot...ajde da te zapoznaam so Sasho (onaka odbrav ime,na tepka),bivshi mi e...smrt,kraj...lol...me ostavila bez tekst.

Ne mora nisto i da kazam...na faca mi pisuva se.
Mrazam bivsi deckovci,mazi...itn.

Ја неам мака со тоа, можам да ги запознавам и сосема искрено симпатично да се понашам со нив, ДОКОЛКУ сеуште не оладиле во врска со мојот сегашен а нивни бивши и меѓудругото се со намера да ми го гњават момакот, ок.
Баш минатата недела бившата налета на мене предиректно за да може да ме заобиколи. Прво се збуни, после позелене, та и се накостреши косичката малце (а машала има цел џбун косичка), па откако се поздрави и со глуфците во темелите на кафичот, ми залепи мене едно непријатно и брзо 'здраво'. Да биде работата уште пошарена, се провртка во моето друштво уште добри 15 минути, форсирајќи муабет со една моја другарка со која се познаваат релативно добро, и ставајќи акцент на нејзиниот бериќетен живот и благосостојба (јас секако бев на ингор, можеби бидејќи се борев со смеата).
А кога случајно ќе се најдеме во иста околина, ме снима без пропуст.
Eе! :(

Абе бивши не ми биле некој проблем, никад не ми сметале ко ќе ги видам и такви ствари. Бивши си се кој к*р, не можам да сменам. Али да видам дека дечко ми ја гледа на некој чуден, интересен и секако непожелен начин, е тогаш ќе здивам. Може нема да урлам али дефинитивно ќе му спомнам(читај спомнувам). Што се однесува до мене може и на кафиња да иде и муабет да праи колку сака али да ми кажува, пошто нема што да крие нели, не им идело у врска останале другари, топ. Али да дознаам дека криел такви ствари, тогаш е лошо. Одма ми се врти филм дека има уште нешто со неа и такви безвеза глупости.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom