Србија сака да го чува и македонското небо?

• Креатор на темата Креатор на темата vone
  • Време на започнување Време на започнување
Ах бугарија па една војска што има... Србија може да чува соседни неба има капацитет...

Верно е. Србиjа сака да брани Македониjа, Црна Гора, Албаниjа и Храватска и за таа цел има 4 MiG-29 - по един за сека земjа. Сега ке си купи уште един авион да си го брани и техното небе и целиот Балкан ке е обезбеден :pos2::pos2:

Ова го пишува хрватскиот весник „Слободна Далмација“, додавајќи дека српското Министерство за одбрана до 2012 година би требало да донесе одлука за набавка на нов борбен авион, а во 2013 првите борбени ловци треба да почнат да го чуваат српското небо, а можеби и воздушните простори на соседните земји.

Верно е. Србиjа сака да брани Македониjа, Црна Гора, Албаниjа и Храватска и за таа цел има 4 MiG-29 - по един за сека земjа. Сега ке си купи уште един авион да си го брани и техното небе и целиот Балкан ке е обезбеден :pos2::pos2:

Ни вие не сте нешто поарни со авијацијата:toe:

Ни вие не сте нешто поарни со авијацијата:toe:

Не сме ама барем имаме 22 MiG-29 голем дел од кои са след ремонт по нормите на НАТО. А и сепак не сме трагнали да браниме небето над целиот Балкан :)

ХАХА како се смеете на Србија кога Македонија нема борбени авијони ни од хитлерово време?

георгиве џабе имате 22 миг-29 кога незнаете да ги летите.

Колку и да не ми се допаѓа воопшто ама ако влеземе во НАТО ајверојатно бејбиситерството ке го добие Атина.

ХАХА како се смеете на Србија кога Македонија нема борбени авијони ни од хитлерово време?

георгиве џабе имате 22 миг-29 кога незнаете да ги летите.

да бе они сами си летат оти ние незнеаме :)
штото србите сте се едни летателни асове :)

Македонија нема потреба никој директно да и го чува небото.....доволно е комшиите добро да си го чуваат своето небо....:toe:
....патот до нас води преку нивниот воздушен простор:vozbud:...така да......комшиите треба прво нивното гајле да си го берат....

Македонија нема потреба никој директно да и го чува небото.....доволно е комшиите добро да си го чуваат своето небо....:toe:
....патот до нас води преку нивниот воздушен простор:vozbud:...така да......комшиите треба прво нивното гајле да си го берат....
Какво разбираш под чуване на небето на некого?Небе не се чува само во военно положение.

Мед ви тече от устите га говорите за србиа:)
Синдрома на македонченцето :smir:
А кој е твојот синдром што се имаш регистрирано 200 пати на форумов ?

Никој од небо нема да не нападне. Џабе ќе им плаќаме на Србите или било кој.

А кој е твојот синдром што се имаш регистрирано 200 пати на форумов ?

Никој од небо нема да не нападне. Џабе ќе им плаќаме на Србите или било кој.

200 пати? Моите уважение ама си во заблуда.Се имам регистрирано точно 1 пат.Прашај администраторите :smir:

200 пати? Моите уважение ама си во заблуда.Се имам регистрирано точно 1 пат.Прашај администраторите :smir:
Сигурно. Затоа беше Парамаунт, три_морета и уште еден профил не се сеќавам како се викаше. Не е 200 пати, во право си.

Сигурно. Затоа беше Парамаунт, три_морета и уште еден профил не се сеќавам како се викаше. Не е 200 пати, во право си.

Не се подавај на параноја баце.Ни парамаунт ни триморета знам што е.Ако е така да ме банират завинаги администраторите.Повеке не коментирам штото кога некој си има мувата на капата е безмислено

Не може Македонија да има своја авијација од една проста причина, ние сме толку голема држава по површина што едно магаре да се истркала ташакот ќе му влезе во дворот на некој сосед(Бугар) а не па да полета авион, кај ќе го свртат? Тамам ќе се залета авионот па треба да врти, додека да сврти веќе го повредил воздушниот простор на некој од нашите соседи и ете ти проблем, затоа за нас треба само МИ28 или добри се и МИ24...

Загаден е воздухот превише.Само хеликоптери и ПВО на Македонија и треба.

Не може Македонија да има своја авијација од една проста причина, ние сме толку голема држава по површина што едно магаре да се истркала ташакот ќе му влезе во дворот на некој сосед(Бугар) а не па да полета авион, кај ќе го свртат? Тамам ќе се залета авионот па треба да врти, додека да сврти веќе го повредил воздушниот простор на некој од нашите соседи и ете ти проблем, затоа за нас треба само МИ28 или добри се и МИ24...

Тука си во право,до скоро,цело време ташаците и стапојте ни се тркалаја кај едни соседки. :pos2:Мислам дека знајш...тие до тебе таму,малце десно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom