Срамежливост во љубовта

• Креатор на темата Креатор на темата KaiTekk
  • Време на започнување Време на започнување
Види... за било што во животот да направиш (добро или лошо) првиот пат е тежок.... скоро незамислив.... ке си седнеш и ке речиш: "Јас нема шанси ова да го направам".... но откако првиот пат спонтано тоа ке се деси.... тогаш не ке има жива сила на свет што ке може да те убеди во обратно :icon_lol: .... а дека тоа спонтаното ке се деси 100% ти гарантирам.

divine, искрено почнав по малце да го практикувам твојот совет се дружам со поотворени другари и гледам дека почнувам да зрачам со позитивна енергија по малку... и многу ми е подобро. Се надевам дека тоа ќе се случи и со женскиот пол.

Друже абе искулирај едноставно... не се замарај премногу околу тоа кога ке направам вака што ке мислат другите(девојките).Знам дека е невозможно одма да го промениш однесувањето но пробај чекор по чекор прави и некои други работи кои до тогаш не си ги практикувал (во позитивна насока нормално).

Ич да не ти е гајле што ќе речат другите, терај по својот пат и прај го то шо мислиш дека е правилно. Инаку, штом си забележал позитивни резултати, значи дека нешто се менува и тоа на подобро, така да, биди сигурен , дека во скоро време, ќе фатиш некоја добра рипка :)

KaiTekk напиша:
divine, искрено почнав по малце да го практикувам твојот совет се дружам со поотворени другари и гледам дека почнувам да зрачам со позитивна енергија по малку... и многу ми е подобро. Се надевам дека тоа ќе се случи и со женскиот пол.

Многу ми е мило ако некако помогнав ... ако веќе приметуваш промена кај тебе, држи се до тој совет и со среќа ... со девојките ќе ти тргне исто така ... кога ќе си ти послободен ќе си знаеш како да го земеш тоа што можеш да го имаш :je:

да ви кажам искрајно јас сум тип што немам никаква срам ама баш за ништо така да па ич немам со девојка или во љубовта

Hmmmm imav slicen problem ama vo pogled na druzenje za bilo koj pol,mislev deka vednas ke mi se smeat i so ja znam,mnogu mi pomogna toa sto si postavuvav predizvici,da receme denes treba da napravam takov i takov muabet so nekoja drugar/ka,odam go pravam se zdrkuvam se bunam nema veze sum probala,ke si dadam nekoja mala nagrada i se taka dodeka ne si ja zajaknav samodoverbata i sega voopsto ne mi e problem da komuniciram so bilo kogo i za bilo sto.Taka utre pravec ne kaj nekoja so ti se sviga tuku kaj nekoe fino devojce so ti e drugarka,popraj si muabet najotvoreno,da znaes deka nie ne jademe muski i deka prosto sme vooduseveni od iskreni muski,toa neka ti bide predizvik a posle pocasti se so nesto sto odamna si sakal da go imas,pa nemora da e predmet da receme den sam so sebe i sl

KaiTekk напиша:
Она за што зборувам е: ако некогаш си толку срамежлив од 100 шанси да си фатиш женска не си искористил ниедна, ако си уште посрамежлив до толку така да ти е срам и онака да се поздравуваш со девојчињата така да ќе ги бакнеш во образ, па уште и уште така што таа срамежливост едноставно те прави изолирана личност и наеднаш сваќаш дека треба да се измениш... има ли надеж за тебе? Инаку ова се однесува на дел од мојот карактер :wub:
Мали не се заебавај со срамежливост слушај чичо Световид шо ќе ти каже. Немој ни една шанса да пропушташ во животот, оти после криво ќе ти биде. Додворувањето и пристапувањето кон девојките свати го како игра, како заебанција. Само опуштено и ич кур да не ти чуе за ништо! Не очекувај веднаш да паднат на г’з кога ќе им пријдеш. Тоа е нормално. Треба малку да се потрудиш. И немој да се секираш ако не успееш, или ако те откачи. SO WHAT? Батали ја кучката и терај понатаму. Ионака најверојатно она губи!

Lelej ne sakam da se sramam vo ljubovta pa ne sakam ni devojka mi nema potreba nashi sme si taka da jas ke uzivam vo nea pa si ja sakam paaaaaaaaa :kesa:

Е сум се опуштил за Нова Година и ми се исплатеше, ама трезен некако тешко ми иде скоро никако, ама полека полека се опуштам (Ќе ме биде):wink:

Она за што зборувам е: ако некогаш си толку срамежлив од 100 шанси да си фатиш женска не си искористил ниедна, ако си уште посрамежлив до толку така да ти е срам и онака да се поздравуваш со девојчињата така да ќе ги бакнеш во образ, па уште и уште така што таа срамежливост едноставно те прави изолирана личност и наеднаш сваќаш дека треба да се измениш... има ли надеж за тебе? Инаку ова се однесува на дел од мојот карактер :wub:
tesko deka ke go nadminis ovoj prblem, i mojov e slicen koga i da mu se priblizev na decko mi sekogas bev so rezerva mi bese sram da gi pokazam moite cuvstva bev ladna a gorev vo sebe cesto se raspravavme poradi toa, nikako nemozev da go nadminam problemot, karakterot nikogas ne se menuva, samo mozis da napravis rabotite da gi prikrivas

Срамежливоста не е ништо страшно, односно со текот на времето се намалува, но дека нервира и дека некогаш пречи во комуникацијата со оние кои ни се допаѓаат - факт е. Се земам себеси за пример. Јас сум зборлива, зборам со 300 на саат, но работите кои ги правам и некои потези и работи што ги кажувам СЕКОГАШ во погрешно време се последица од мојата срамежливост. На почеток на врска, дури ми е срам да пишам порака, а за јавување не правам муабет. Еве оваа врска веќе месец дена тече, а јас се уште му се немам јавено, затоа што ми е претерано срам. God bless SMS!:icon_lol: Како што поминува времето и со искуство веројатно срамежливоста може да се намали, иако не верувам дека тотално може да се искорени.

Ништо од срам бре, поготово со девојки, пробај си среќата ако ти се допадне девојката и тоа е тоа. Работи малку на самодовербата и тоа е тоа. И дојдете на темата Шмекање кај шмекерот, и ќе си поделиме некои совети за флерт.:wink:

Срам има... ама колку поише цури ти проаѓаат низ раце толку помалце срам имаш :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom