Sprite vs. 7up

• Креатор на темата Креатор на темата Божино
  • Време на започнување Време на започнување

Што пиете повеќе ?

• Sprite(скопска пивара)

Гласови: 133 72,3%
  • 7up(прилепска пивара)

Гласови: 51 27,7%

• Вкупно гласачи
    184
Боо, пиев пред месец дена спрајт последен пат коа беа горештините, и не беше баш нешто добро оладен спрајтот и ми се згади животот, имаше одвратен шмек на крајот кој потсеќаше на штала. Сериозен сум.

Не знам дали некој пишал околу тоа, но сте забележале ли дека Sprite речиси и не го рекламираат, дека потешко се наоѓа? На што се должи тоа (дефинитивно има полоши сокови кои добро се продаваат)?
И да, гласав за Sprite.
Да и 7up не се рекламира барем немам видено никаква печатена нити видео реклама по медиумиве нити на улициве билборди и што и да е.

Кока кола, Фанта и Швепс во Македонија се најрекламирани другите скоро и да ги нема со реклама.

Од пред некое време, газирани пијалаци со шеќер унутра пијам еднаш-два пати годишно. Обично кока-кола со виски или со коњак, ако е поевтин од 25 евра.
Така да, ниедно или баш ако морам тогаш тоа што е помалку благо, а у случајов ваљда тоа би било 7Up.

Вуау, јаките пијалаци, па кој бил подобар... може кој е полош евентуално... крајно нездрави пијалоци, барем да имаа добар вкус/арома ... ни тоа го немаат. Чиста Нула .

Од пред некое време, газирани пијалаци со шеќер унутра пијам еднаш-два пати годишно. Обично кока-кола со виски или со коњак, ако е поевтин од 25 евра.
Така да, ниедно или баш ако морам тогаш тоа што е помалку благо, а у случајов ваљда тоа би било 7Up.

Под 25 евра тоа не е Коњак, тоа сиромаштијата нека пије.

Сјај со шеќер и малце лимон. lol.....

Не ми праи ќеиф, без разлика дали е домашен - како вкус ми е просек, па дури и под тоа.

Јас па спрајт секогаш бирам пред фанта, пред него ми се само швепсот и кока кола. 7ап е отроф, еднаш купив и вкусот е ко спрајт праен у подрум.

Јас па спрајт секогаш бирам пред фанта, пред него ми се само швепсот и кока кола. 7ап е отроф, еднаш купив и вкусот е ко спрајт праен у подрум.

Одамна не пијам сокови, не осеќам никаква потреба, ако осетам а сум искочен, ќе си порачам вода со лимон....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom