#SpreadTheTruth, секој ден, 21 часот

• Креатор на темата Креатор на темата leandra
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам дали ви кажале, посебно тебе liveforparadise или како и да си, на форумов има еден ПОДФОРУМ, се вика РЕЛИГИЈА. Бујрум таму иди и разглабај за Исламот. Не тука. Не на темава.

Овој чичето не знае да зборува , но знае што сака и како до тоа.

Првпат да се согласам за нешто со тебе. И јас го велам истото! Луѓето кои одат на овие протести не се глупа раја. Овие луѓе точно знаат зашто се таму и како да си ја остварат целта. Еве на пример стариот што ќе го палел Скопје со бензин беше прво на клањање во џамијата за да му се помоли на Господ да му одбере што поубави девици во рајот, оти не само што ќе го палел Скопје туку и хавуз ќе го правел. Потоа, овој другиот стар човек кажува дека они не лоши луѓе дека нив лошо ги претставуваат, а околу него малите деца трчкаат и викаат УЧК. Тој не ги искара за да не им го скрши атерот на децата верници и од страв да изгубат желба за и понатаму да протестираат. Во видеава кои служат како информирање за целта на протестите, кои ги прикажаа на телевизииве деновиве, има доста пораки кои ние, останатите, не ги разбираме. Ете на пример, некои протестираат оти социјалната положба на Албанците во Македонија не била како што треба, не може они да плаќаат за Јанкуловска да апси невини луѓе, кои по дома си чуваат оружје со кое може слободно да си почнат војна.

Кај што има сила нема правдина викаат старите, АМА времињата се менуваат.

http://hajdpark.mk/osuda-za-protestite-od-makedonskiot-policiski-sindikat/
Македонскиот полициски синдикат најостро ги осудува последните „квази–протести“ на екстремни групи, а особено изјавите со кои на каков било начин се бодрат и охрабруваат вандалите кои повредија шест полициски службеници и еден новинар, и кои ги каменуваа државните институции извикувајќи погрдни пароли за полицијата.
mvr-e1336912332412.jpg
Уште посрамно, се подвлекува во соопштението, е кога поддршка за хулиганите пристигнува и од народни избраници кои земаат плата од граѓаните за да ги застапуваат нивните интереси.
- Политичката борба не смее да вклучува девалвирање на институциите и стимулирање на нападите врз нив. Недозволиво е функционери кои земаат државна плата да бараат улична правда и изложување на доказите на улица наместо во суд или да ги поздравуваат оние што повредија полицајци и преставници на медиумите дека ја погодија метата. Ниту полицијата ниту останатите државни институции некогаш биле ниту ќе бидат мета на кој било чесен граѓанин на оваа држава, стои во соопштението.
МПС апелира личните ситно политички интереси да се остават настрана, најостро да се осудат оние кои не разбираат друг јазик освен јазикот на насилството и да се поддржат институциите во правната завршница на случајот „Монструм

“.

quote="duh sa sekirom, post: 5002704, member: 52346"]До сите останатите!

Јас досега не видов , ниту чув, ниту некаде прочитав дека НЕКОЈ муслиман го оправдува грозоморното убиство кај железарското езеро, сите јасно кажаа дека се спремни самите да им пресудат на убијците. Револтот е изразен против МВР и владата воопшто кои аџамиски се расплинаа со изјавите дека ја завршиле работата со убијците кога уапсија 20 муслимани и по кратка постапка ги прогласија за радикални исламисти без да се дочека истражните органи и судот да си ја завршат својата работа, при тоа обележувајќи ги со име и презиме повеќето од уапсените кои после 48 часа беа пуштени како потполно невини.

[/quote]

Тие што беа пуштени не се целосно ослободени,туку се бранат од слобода и против нив се поднесени кривични пријави за тероризам и недозволено чување и држење оружје.

Еден од осомничените призна дека ги возел убијците во колата и тоа ќе се користи како цврст доказ во понатамошната постапка.Очекувам и други докази да се изнесат,не одеднаш туку дел по дел.

B
До сите останатите!

Јас досега не видов , ниту чув, ниту некаде прочитав дека НЕКОЈ муслиман го оправдува грозоморното убиство кај железарското езеро, сите јасно кажаа дека се спремни самите да им пресудат на убијците. Револтот е изразен против МВР и владата воопшто кои аџамиски се расплинаа со изјавите дека ја завршиле работата со убијците кога уапсија 20 муслимани и по кратка постапка ги прогласија за радикални исламисти без да се дочека истражните органи и судот да си ја завршат својата работа, при тоа обележувајќи ги со име и презиме повеќето од уапсените кои после 48 часа беа пуштени како потполно невини.

Јанкулоска се обрука пред целиот свет со својата непрофесионалност во неколку наврати. Нејсе, тоа вие со нетрпение го очекувавте за да почнеете да дивеете ( поготово на овој форум кој беше прекрасен а сега е само шљам од тоа што некогаш беше,т.е. чисто крвен национал,шовинистички, крајно радикален форум), и почнавте наголемо да урлате против Исламот и муслиманите во целина, демек тие се виновни за се и сешто и овде и подалеку во светот.

И дадовте доста "убави" квалификации и епитети за нас муслиманите. Нејсе, тоа бил и ќе остане вашиот препознатлив стил.

Но јас ќе ви кажам дека животот продолжува СО НАС во оваа земја, и незнам колку и да не ви се допаѓаме ние сме реалност која опстојувала и ќе опстојува на овие простори засекогаш.

Ако не ви се допаѓа тоа, тогаш почнете да си ги пакувате коферите. Ние остануваме и нема сила која што може да не помрдне од ова место.

Јас одам а вие ( кажано со ваш речник) продолжете да јадете гомна, да цимолете и да се брукате и згора на се да го истресувате вашето лицемерие.

Ма салам!

Ти па кој си да кажуваш што треба да каже или прави МВР, таму се сите интелектуалци кои учеле школо за да бидат таму. Од неписмени ко тебе ли памет да прибирам? Ако убиството е извршено по начин на кои го извршуваат радикални исламисти, МВР тоа ќе го каже не ти, ок? Твите нерадикални муслимани извикува смрт за христијани, затоа не кењај!

Сами ќе пресудувате у племенска заедница. На пример сетрати која облекла кратка суќња скрши и нозе, или удри и сто стапа. Во држава има институции за справување со монструми како овие.Има сила која ќе те натера да се смениш ;) Силниот ум. Во светот владее умот, не релиѓијата. Релиѓијата владееше во 15 век, малку си задоцнил.

По што си ти различен од овие кои не ја прифаќаат САД како своја татковина?Газат и палат американско знаме во самата земја, истото и вие го правете на Македонското знаме, ја омаловажувате државата и институциите. Исто како овие урлате по улици за Алах Егбар. Јас во ниеден мој пост не го спомнав Исус.Јас Исус го славам таму каде што треба не на форум и не на улица.

Bomb bomb USA!UK you will pay!Bomb bomb UK! :facepalm:

До сите останатите!

Јанкулоска се обрука пред целиот свет со својата непрофесионалност во неколку наврати. Нејсе, тоа вие со нетрпение го очекувавте за да почнеете да дивеете ( поготово на овој форум кој беше прекрасен а сега е само шљам од тоа што некогаш беше,т.е. чисто крвен национал,шовинистички, крајно радикален форум), и почнавте наголемо да урлате против Исламот и муслиманите во целина, демек тие се виновни за се и сешто и овде и подалеку во светот.

И дадовте доста "убави" квалификации и епитети за нас муслиманите. Нејсе, тоа бил и ќе остане вашиот препознатлив стил.

Но јас ќе ви кажам дека животот продолжува СО НАС во оваа земја, и незнам колку и да не ви се допаѓаме ние сме реалност која опстојувала и ќе опстојува на овие простори засекогаш.

Ако не ви се допаѓа тоа, тогаш почнете да си ги пакувате коферите. Ние остануваме и нема сила која што може да не помрдне од ова место.

Јас одам а вие ( кажано со ваш речник) продолжете да јадете гомна, да цимолете и да се брукате и згора на се да го истресувате вашето лицемерие.

Ма салам!

Назнам дали затоа што си муслиман и по дифолт си г**п, или се правиш на тошо.

Како инаку се нарекуват убијци на малолетни христијани ден пред најголемиот христијанцки празник?
Во моќна држава таквиоте радикални психопати се бесат одма, нема ни судење ни адвокати....како што вика чичко сем: со терористи не се преговара......
А тоа дали во државава има радикални психопати ние не знаевме, не бевме сигурни (затоа што и јас многу не верувам на инстутуциите) но кога се појавија на протест со сите свој марифети и симболи на радикален ислам, веќе стана повеке од јасно дека IQ коефициентот значително опага во населените места под исламските ракетки....

До сите останатите!

Ма салам!

Од сите останатите до тебе !

Се повикуваш на истражните органи и на судот а вие пред истиот тој суд урлавте слобода, жената е домаќинка, тие не се виновновни. Тие кои не се виновни се пуштени. Против другите истрагата трае и ќе се докаже кој е кој и дали е виновен .Зашто интерпол би распишал потерница ако нема докази, и интерпол е контролиран од Груевски? Зашто ако не се виновни бегаат ?

Радикалниот ислам вие го исфрливте на виделина. Одите на молитва а после тоа дивеете низ град. Кршите автобуски стојалишта, се силите на случајни луѓе кои чекаат автобус, ја опколивте колата на една жена и ја тресевте, веете црно-зелени знамиња ( кои истите беа позади киднапираните новинари во Авганистан и Ирак, каде преку видео пораки се упатуваа закани ) викате Алах, срмт за Христијани, на мирен протест се слуша УЧК УЧК, фрлате со камења кон владата (фрлате кон државата која ви даде се) фрлате со камења по полицијата (флате против државниот апарат) барате независна комисија од Албанија и Косово (го поткопувате Суверенитет и независноса на државата)

Нашиот стил е препознатлив. Мојот народ ви даде да бидете дел од овој систем. Ви даде универзитет, вработување во администрација, ви даде право да гласате на избори, да бидете дел од владата, да се интегрирате во државата. За мојот народ говорат и се видливи демократските дела. Мојот народ не прави Хавуз и не се заканува со палење на Скопје.

Никој не ве брка од оваа земја, оваа земја ве прими кога Милошевич ви ебаваше матер на Косово. Оваа земја ве хранеше во капмповите низ Тетово и Гостивар. Ама вие ја злоупотребивте и пониживте, ДОСТА е веќе !!!

Не ја деградирај акција и нејзината смисла. По милионити пат ова не е против религија ниту против соживот и милтикултурно општество.

Во држава каде доминантно население се МАКЕДОНЦИТЕ чија што држава е на МАКЕДОНЦИТЕ прв и последен пост да видам и од тебе и од твоите да повикуваш некој да се сели од овде ако не му чини.

До сите останатите!

Ма салам!

Кој таков ти е бе тебе????

Се зборува и ќе се зборува против Исламот. Сакаш прифати го, сакаш не.

Ако толку си по исламот, ти и сите други, пакујте куферите и правац Јордан, Саудиска Арабија, Либан итн,,.. Си имате вие ваши Меки и Медини таму уџум некаде.

Оди и пропагирај Ислам и Џихад таму.

Живееш во секуларна држава, а тоа значи заборави на исламот и религијата. Живееш во цивилизација бре еј, не е ова Авганистан или Ирак.

Запрашај се зашто цел свет е против вас муслиманите од Аљаска до Нов Зеланд, од Исланд до Јужна Африка.

ТИ најде да кажуваш правила за живот?

Кај отиде светов, се прашувам!?!?!

Приказна од друг паралелен универзум. Замислете на Рамазан Бајрам неколку македонци да поредеа четири деца и да ги егзекутираа пукајќи им во глава. Плус да земеа уште една спорадична жртва зашто се нашла на погрешно место во погрешно време. Уште згора на сета таа трагедија македонците да викаа дека нема што МВР да ги уапси убијците, дека сами ќе им пресудиме и притоа ќе се збиравме по улици против апсењето.

Шо дочека .. следбеник на Pedobear и тероризам , да ми вика да си пакувам куферите и да си одам од мојата земја .. и после се чудат зашо сите биле против нив .. ех бре Калимеро бе ..

Ма салам!

Кој наш препознатлив стил? Излегол ли некој во центар на град да вее знаме што повикува на света војна против Муслиманите ?

Хаха, да почнеме да си ги пакуваме куферите... некое расплакано девојче како тебе ли ќе ме истера од сопствена држава ? Таа е реалноста, вие сте тоа што сте, постои убав систем кој би ги натерал радикалците и таквите како тебе што ги поддржуваат нив, систем кој ќе ги натера да живеат како во секоја цивилизирана западноевропска држава. И немој да мислиш дека нема сила за истерување, Милошевиќ, Младич се олицетворение на таа сила , ама тој е друг муабет што не вреди да се прави во едно цивилизирано општество.

До сите останатите!

Ма салам!

Ниту опстојувала одсекогаш (кажете им фала на Османлиите) ниту ќе опстојува засекогаш.
Светот се движи кон атеизам, чекај, полека, сега е the Dark Age кај вас. Been there, done that.
Ништо не е вечно, колку сакаш ти труби си за твојот Алах.
Живееш во секуларна земја, и твоите Шеријатски закони тука не важат, ниту ќе важат.
Ајт поздрав, чао пријатно, чим поим немаш ни што да ми одговориш.

Темава не е за објаснување и докажување. Има повеќе теми за оваа намена.
Овој Албанец не навреди и не понижи во неговиот пост, плус ни се закани со истерување од сопствената држава:

Ма салам!

Има доле лево копче ПРИЈАВА кљик за навреда и закана и го снемува.
Искористете ги ваквите испади, ние сме угнетени и навредени.

Iako gi prekrsuva pravilata sepak ne e loso da mu ostanat vidlivi postovite,barem da se znae so kakva gnasa si imame nie,i civiliziraniot svet.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom