#SpreadTheTruth, секој ден, 21 часот

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Ако сакаме да сме искрени кон себе,тогаш се поретко треба да ги лажеме другите.Се појави група на ФБ,која повикуваше на Контрапротести пред Владата на република Македонија.Намерата беше да се направи контратежа на вчерашните протести,организирани исто така од група на ФБ.
Што се случи!?!?
За кратко време,групата за контрапротестите,доби над 35000 одговори дека ,Фб профилот,ќе присуствува на настанот.
Проработе адреналинот,се повеќе прсти удираа како луди на маусот,сакајќи да покажат дека патриотизмот им е на врвот на тие прсти.
Секоја чест на ДЕЦАТА што денес излегоа на најавениот и преку ФБ организираниот протест!!!!
СРАМОТА ЗА СИТЕ 34900 ФБ ПАТРИОТИ,кои мислат дека се КРАЛЕВИ И КРАЛИЦИ од својата страна на МОНИТОРОТ!!!
БИДЕЈЌИ СО ТОА ГИ ИЗЛАЖАА ДЕЦАТА И ИМ ДАДОА НАДЕЖ, ДЕКА ЕТЕ ИМА МНОГУ ФБ ПАТРИОТИ.
ГЛЕДАМ И МНОГУМИНА ФБ ПАТРИОТИ ,ОД ДИЈАСПОРАТА ,ПРИТИСНАЛЕ СО СИОТ СВОЈ ПАТРИОТИЗАМ НА ВРВОВИТЕ НА СВОИТЕ ПРСТИ,ДЕКА ЌЕ ПРИСУСТВУВААТ НА ПРОТЕСТОТ,ИАКО ФИЗИЧКИ НЕ Е ВОЗМОЖНО,НА ПРИМЕР ДУРИ ОД АВСТРАЛИЈА ДА ПРИСТИГНАТ НА МЕСТОТО НА НАСТАНОТ,ОСВЕН АКО СЕКОЈ ОД НИВ НЕМА НЕКОЈ ЛИЧЕН УРЕД ЗА ТЕЛЕДЕПОРТАЦИЈА!!!
Значи,сега очекувам од истите тие ФБ патриоти,да барем го проголтаат маусот во знак на себеказнување.
Македонија не се брани ниту гради преку ФБ!!!
Tемјан протестот беше без поента ! ФАКТ ! само минус ни донесе за жал ... првиот протест беше повеке на место тогаш имаше и повеке луѓе .овој беше без поента .

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Јас гласав на сите избори на кои можев до сега.
Вистина, се промени нешто (што на подобро, што на полошо).
Факт е дека моменталната власт се има опуштено, затоа што почна редовно да добива избори.
И како поинаку да ја казниме освен со негласање за истата? Кога ќе ги видиш другите опции, пролив те фаќа, а овие играат на таа карта.
Немаме голем избор, иако така изгледа.
Се слагам, моменталната власт во последно време стана претерано лежерна и опуштена ............ но како нема да е толку лежерна и опуштена кога веќе скоро цели 6 год. е власт, победија на неколку изборни циклуси по ред ............ опозицијата пак е тотално изгубена и безидејна(во нок-даун), а и плаче за внатрешни промени и тоа радикални промени(мислам на врвот/раководството на партијата) ................. меѓутоа две работи според мене се најлоши, а тоа се бојкотот, како и повиците за насилно уривање на влада, со бојкот не се постигнува ама баш ништо, а пак со насилно рушење на власта кој некои го повикуваат т.е. го повикуваа лани, би се вратиле пар децении наназад и уште толку би зацапале во калта .......... со бојкот и со насилство не се постигнува ништо, тоа се ретроградни работи, единствено можеш да го промениш системот(ова го мислам за било кој човек) доколку самиот/самата влезеш и се интегрираш во тој систем и со сопствените идеи, ставови и искуства помогнеш во промена на истиот, по демократски пат секако !
Бојкотот, а особено насилството(насилното рушење на државниот правен и демократски/легално избран поредок) е најнегативна работа во било која држава, еве на пр. Либијците, Египќаните, Тунижаните и.т.н. насилно и недемократски си ги срушија властите, па сега уште до толку зацапаа во проблеми и во кал, правните држави им се срушија и сега се во тотално безвластие и општа Анархија, а верувајте најлошо е кога во една држава секој еден(било кој) ќе почне самиот да си ја зема и дели правдата во свои раце !

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Без разлика на тие глупости ова не го оправдувам. Да трчаш по жена која е предумирање и се бори за корка леб со ваков лешперски народ е жално.
Нека се осмели некој онака да трча по моја мајка, ќе го најдам и ќе му силувам све на квака шо му се фаќа. Копиљиња гадни, вчера со камења денес трчај ко на олимписки игри, арно си кажа ацид, македонецот незнае што е протест. Тој шо протестира на ваков начин безразлика дали е албанец или македонец, не е протестант, тој е еден копиљ избркан од дома да си ги бара правата со помош на спартанско однесување.
Корка леб сеа и ти заебаваш ... кујзне кај им се бутнала да ги слика да искочат во што е можно полоша варијанта ...

Член од
6 мај 2012
Мислења
116
Поени од реакции
62
Никој не и се улизува. Со повеќе луѓе како неа, немаше 5 луѓе да умираат, зошто на некого му се играло Кантер in real life.
ne ja osporuvam nejzinata inicijativa sekoja cest samo prasav se nadevam nema da me svatis pogresno(y)

S

Shaman

Гостин
Никој не и се улизува. Со повеќе луѓе како неа, немаше 5 луѓе да умираат, зошто на некого му се играло Кантер in real life.
Ау каква слика ми створи за девојката,
како Евита Перон ја замислувам сега :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Луѓе, твитовите за новинариве молам лепо во темата да си ги прибереме :) Доказен материјал за креативноста наша е тоа :love:

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
Tемјан протестот беше без поента ! ФАКТ ! само минус ни донесе за жал ... првиот протест беше повеке на место тогаш имаше и повеке луѓе .овој беше без поента .
Знам бате, за жал... Јас бев на првиот, на овој не. Исходот се знаеше предвреме. Но, сепак, текстот држи вода. Сепак го поддржував и овој протест и лично испратив петнаестина-дваесет дечки од Велес од "мое маало" на протестот, дури и фала ми рекоа, бидејки им реков, "да беа младиве сите како вас, ке беше подруго" :)
Како и да е, не треба да се навредуваат и оние кои сепак денеска испаднаа пред владата. Во младината е иднината.
Протестов не ни донесе никаков минус. Сепак без никаква организација се собраа 500-1000 храбри дечки. Тоа не е потег за занемарување.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Јас од лични извори го знам следново : еден од уапсените живее во непосредна близина до мене него го пуштија сега си е дома и од мој близок пријател Албанец(којшто му е комшија на уапсениот) знам дека не го чепнале , уапсениот му кажал на пријателов дека многу биле коректни во односот ова ти го кажувам од прва рака значи близок пријател ми е тој ..
Не бе па и ти го "малтретирале", не може полицијата да не малтретира. Според Дарданија и останати, лага и манипулација.
--- надополнето: 12 мај 2012 во 20:57 ---
:pos: трагикомедија алал нека ви е
Барем не организираат вехабисти како кај вас. :pos: А и овој протест не е планиран да се одржува.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
ТРЕБА ДА СЕ ОДИ И ДА СЕ ПРОТЕСТИРА ПРЕД ЗДРУЖЕНИЕ НА НОВИНАРИ НА МАКЕДОНИЈА!
И да се побара средба со рамковниот претседател на здружението Селмани.

Kajgana Shop

На врв Bottom